S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Oldtimerből versenyautó

2007.02.06. 14:14 scheerti

Erről az autóról már régóta akarok írni. Egy  1954-es Plymouth Belvedere (Savoy,ha úgy tetszik)-ről van szó. Az 50-es évek tipikus amerikai szedánja,semmi extra, V8-as motor kevés lóerővel nagy fogyasztással és nulla úttartással. Dehát erről szól az amerikai autó a háború után. Természetesen nem az 1954-es alapváltozatról lesz szó hanem arról,hogy a már több helyen említett megalomán amerikai Hot-Rod építők mit csináltak belőle. Történt ugyanis,hogy Troy Trepanier fiatal autóépítő, -bocsánat HOT-ROD építő-  kitalálta,hogy kéne valami nagyon ütőset csinálni indulásként,hogy jobban odafigyeljenek rá a további munkáiban. Ezt nem könnyű elérni egy olyan országban ahol a csillagos ég és a pénztárca szab határt az autótervezőknek. Troy Trepanier  felhívta Chip Foose autótervezőt (mára már legenda) és kért tőle pár tervrajzot egy merőben újszerű Hot-Rod megalkotásához. Foose egy 1954-es Plymouth-t álmodott meg és kezdődhetett is a munka. No igen,de a meghökkentően durva külsőhöz hasonló menettulajdonságok is kellenek.

Click to Close

 Trepanier  elkövette azt amit 10 Hot-Rod builderből 8 nem merne és elhagyta a V8-as motort,hogy a helyére egy V10-es Viper erőforrást tegyen amit a Viper tervezői korábban egy Dodge RAM kisteherautóból vettek át. A koncepció itt is ugyanaz mint a többi Hot-Rod-nál, nagy lökettérfogat, Istentelen nagy fogyasztás és megannyi lóerő a hátsó kerekeken. Miután elkészült az egyedi alváz beletették a Viper motort a projektnek név kellett. SNIPER. Ez az. Mesterlövész. A kasztni hosszú és fáradtságos munkával készült mert a megjelenés mellett arra is figyelni kellett az építőknek,hogy a V10-es megfelelően tudjon lélegezni. És lassan,több ezernyi átdolgozott munkaóra után a SNIPER alakot öltött. Nem is akármilyet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to Close

 

Az ilyen egyedi autók áráról általában az építők és a tulajdonosok is mélyen hallgatnak a SNIPER esetében azonban kiderült,hogy az autó 160 000 dollárból kelt életre. Ennyiért FORD GT-t lehet vásárolni vagy egy Viper-t és Egy Corvette-t egyszerre. Mégis úgy gondolom,hogy van létjogosultsága az ilyen egyedi autóknak ha másért nem is csak azért,hogy gyönyörködhessünk bennük. Az autó menetteljesítménye jobb a Viperénél ugyanis a motor nem maradhatott érintetlen így a végsebesség a karosszéria viszonylag nagy légellenállása ellenére is 320 km/h körül alakul. A hátul 20 elöl 19 "-os Boyd aluminium felniken guruló szörny igazi versenyzésre is alkalmas HOT-ROD ami már számos díjat besöpört és az amerikai HOT-ROD magazin korábban az év legjobbjának is megválasztotta.

4 komment

Címkék: custom hot rod sniper

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr1334060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furious · http://autobuzi.freeblog.hu 2007.02.06. 18:20:53

Hát az ára ellenére elég "ingerszegény" a belső tér.Én speciel elviselnék egy kicsit több krómot.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.02.06. 18:32:13

Ez egy jól kinéző versenyautó,szerintem pont elég. Ha akarod mutatok neked képeket az Enzo belsejéről. Hát az sincs túldíszítve. A feladatát minden ellátja a többi meg úgyis fölös súly.

Tommi 2007.02.07. 15:27:56

Sztem a hátsó rész, a kerékívtől kezdődően, nem a legszebb. Lehetne ívesebb, talán jobban nézne ki...

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2007.02.20. 10:26:01

Nagyon tetszik a kocsi, bár engem a Ford Forty-Nine koncepcióra (en.wikipedia.org/wiki/Ford_Forty-Nine) emlékeztet. A belseje tényleg nem valami nagy szám, az Enzo-é pl sokkal jobban bejön. Mondjuk a Viper V10-ese nagyon üthet benne :))
süti beállítások módosítása