S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Ezért tarts követési távolságot!

2013.01.24. 09:32 scheerti

Hiába ugatja tévé, rádió, írja az újság és az internetes magaszinok, hogy télen nem elég az a követési távolság, amit nyáron tart az ember. Van ropogós ABS, vannak téli gumik, meleg takaró a gyereknek, helló tél, helló csúszós utak, készen vagyunk. Pedig fejben átállni a téli vezetésre ezeknél is fontosabb lehet. Félreértés ne essék, én nem a tötymörgést támogatom, de nem szeretem, amikor az autóm seggébe bújik egy félhülye, aki nem előzni akar, csak szélárnyékban autózni, ahogy drága Palik László megannyiszor ordította az F1-es közvetítéseken. Sokszor a hülyék vannak többen és összeállnak vonatozni hatan-nyolcan, kétautónyi távolságot tartva egymástól. Ez egészen addig jó móka, amíg az első nem fékez, esetleg a vonatban addig a büfékocsi szerepét betöltő pickupos úgy nem dönt, hogy mostantól ő lesz a masiniszta és kielőzi a sort, amitől a többiek mind beszarnak és fékeznek, a mögöttük jövő pedig olyan közel kerül hozzájuk, hogy azt is meg tudja nézni, van-e az EU-normáknak megfeélelően E-betű fröccsöntve a féklámpába.Ha ez megvolt, akkor a jobb1-en helyet foglaló Aranka néni megállapítja az autót vezető Gyulának, hogy mennyi hülye van az úton, -ez itt előz, emez meg úgy fékez, hogy majd belemegyünk-, attól félve, hogy kiüti alóluk valaki az Ignist, pedig még 6 év és négymillió forint van a törlesztőből. A videón jól látszik, hogy a legtöbben simán meg tudtak volna állni, ha egy kicsit nagyobb távolságot tartanak egymástól és visszavesznek a tempóból. Ez utóbbi a Golf sofőrjére különösen igaz, aki kifordított kerekekkel dobta át magát a hókupacon. Pedig volt ABS és valószínűleg a téli gumin se spórolt. Tanulságos képsorok midnenkinek, aki azt hiszi, hogy télen csak mások dobják el az autót.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr225040450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLacc 2013.01.25. 07:04:44

A követési távolság be nem tartását is büntetni kellene itthon, mégpedig keményen. Ez egy kamerás-traffipaxos autóval szerintem nem is lenne kivitelezhetetlen. És olyanunk van, nem? :)

Meridian74 2013.01.25. 11:13:52

de hát ez a videó oroszországban készült, magyarországon mindenki betartja a követési távolságot....!

(monjuk nem tudom tegnap mit akart a seggemben 100-as tempónál az az idióta, akinek a lámpáit már nem láttam a visszapillantótükrömben... gondoltam arra, hogy egy aprót fékezve megállok és utána egy vascsővel kiszedem az illetőből.)

Bladika 2013.01.25. 17:01:19

Hányszor megfogadtam, hogy megcsináltatom az autó seggét egy ilyen fasszal, de valahogy sosincs gerincem pedig megérdemelné.
süti beállítások módosítása