S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Üdvözlet Magyarisztánból.

2007.02.28. 13:09 scheerti

Egyre többször hallom mostanában a médiában,hogy véget ért a rendszerváltás,mostmár igazi Európai állam vagyunk,büszke tagjai az EU-nak. Örvendjünk mind. Órákig lehetne írni a balkáni utakról,a középkori adókról és a sorozatos lehúzásokról. Van EGY mind közül ami régóta szúrja az emberek többségének a szemét mégsem tesz senki semmit. Néha elhangzik egy-egy rádióadás vélt vagy valós( többnyire valós) problémákkal amire érdemi választ senki nem ad. Bizony,kitalálhatta már mindenki, ez a parkolás. A parkolótársaságok többsége kiskirályának érzik magukat,ÁLLAMNAK AZ ÁLLAMBAN. Nekik mindent szabad.

Kattints a képre a teljes mérethez!

 Néha kicsit olyan érzésem van mintha a balkán kellős közepén élnénk mindannyian,olyan helyen ahonnan éppen csak kivonultak a katonák a tankokkal és magára hagyták az országot alkotmány és törvények nélkül. Mert 0 másodperces büntetőcédulákat osztogatni etikus dolog ugye? Persze az emberek többsége a helyszín közelében sem járt, a társaság fényképpel nem tudja bizonyítani az esetet de azért bepróbálkoznak. A "társaságok" persze a gyorsabb pénzbehajtás érdekében külön behajtócégeket alkamaznak akik nem fordulnak bírósághoz az besetek 90%-ában, inkább nekiállnak fenyegető leveleket küldeni,hogy mi lesz ha nem fizet. Ettől szarik be az átlagemberek 80%-a és rögtön befizeti a kamatos kamattal és pótdíjjal megterhelt csekket. Hallottam olyan esetről,hogy a behajtócég kamu bírói végzést küldött az áldozatnak,hogy fizessen különben elveszik mindenét. Természetesen a parkolótársaságokat nem érdekli az sem ha időközben valaki eladta a kocsiját és az adásvételi szerződés létrejötte után követnek el vele parkolási szabálysértést. Aztán ha egyértelmű a bukta mert van jegyed akkor bután néznek és közlik veled,hogy elállnak a büntetéstől.

Kattints a képre a teljes mérethez!

 Hazánkfiát sem kell azonban félteni hiszen mindannyian tudjuk,hogy a magyar a jég  hátán is... A legegyszerűbb módszer amikor a példának okáért 5000 forintos csekk helyett csak egy 1-2 forintost adtál fel a postán,hiszen a gép NEM SZŰRTE ki,hogy ki mennyit fizetett be hanem csak a neveket sorolta.  Nagyon fontos még tudni,hogy kerékbilincs NEM JÁR azért ha nem fizetünk. Kizárólag akkor tehető fel kerékbilincs ha a jármű szabálytalanul parkol. Megvan az önbíráskodás kegyes módja abban az esetben ha jogosulatlanul teszik fel a kerékbilincset. Le kell vágni a picsába.Kattints a képre a teljes mérethez!
 Ennyi. Ezer féle módja van annak,hogy hogyan lehet eltüntetni,erre nem is térnék most ki. A lényeg,hogy ha a törvényes megoldás nem működik akkor elöbb utóbb jönni fog a törvénytelen. A parkolótársaságok szopatásának nyugaton hagyománya van,de ott inkább heccből teszik,nálunk inkább kényszerből. Ilyen tömörülés nálunk az EMPAMO az Emberibb Parkolásért Mozgalom akiknek nem titkolt céljuk az,hogy véget vessenek a pakolás köré kiépült törvényes keretek között működő bűnözői hálózatnak.Kattints a képre a teljes mérethez! Ők a legismertebb magyar fóruma azoknak akiknek elegük van a kaotikus parkolási rendből,a gátlástalan ügyintézőkből és korrupt parkolóőrökből akiket kilóra lehet megvenni. Ők voltak az elsők akik ki merték mondani,hogy ez így nem mehet tovább. A parkolóőrök külön fejezet egyszer valaki írhatna róluk egy könyvet. A siker garantált lenne. Sokan jönnek azzal,hogy nekik ez a munkájuk és ezért nem szabad bántani őket,de mégis,emberek,jó vastag bőr kell ahhoz ,hogy egy babakocsival jegyért szaladó anyuka kocsiját megbirságolják. Természetesen a SUV-okkal járó kopasz,kigyúrt "mozgássérülteket" nem kérdezik meg,hogy ugyan miért van a kocsijukban mozgássérült igazolvány. Ilyen ez az ország,minden jót kívánok Magyarisztánból.

 

Forrás: Empamo, Homár

Szólj hozzá!

Címkék: kritika parkolás magyarisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr3641198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása