S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Svéd vadászrepülők helyett!

2007.05.09. 08:20 scheerti

Miután sikeresen égünk Európa nagyobbik fele elött a katapulthibás svéd vadászgépeink miatt,ideje elgondolkodni,hogy megérte e a skandinávoktól repülőket vásárolni. Nos, azt hiszem igen. Ugyanis van itt egy autó ami  nagyon erősen koncepció.Még! Lehet,hogy valóság lesz? Ezt még nem tudni,mindenesetre a Saab Aero X Concept veszettül jól néz ki. Nem idegen a Saab-tól,hogy repülőgép alkatrészeket gyártson,de ez még tőle is merész húzás volt. A jövőbe mutató autók egyik legszebbikét sikerült ugyanis létrehozniuk. A kocsi a 2006-os Geneva Motor Show-n mutatkozott be a nagyközönség számára és azóta is autóbuzik rajongása veszi körbe. Nem csak azért mert szép,hanem mert a realitást figyelembe véve tervezték meg. Hitte volna valaki,hogy egy  majdnem átlagos kisautó ilyen lesz? Na ugye,hogy nem! És nem csak ezért szerethető a Saab tanulmányautója, ugyanis veszettül gyors is. Egy 2,8 literes Twin-Turbo motorral van szerelve ami Ethanolt fogyaszt,és 400 lóerős felett teljesít. Egy-még kísérleti fázisban lévő- kézzel kapcsolható 7 sebességes váltóval rendelkezik,ami több mint sok,de pár év mulva már lehet,hogy nem lesz szokatlan senkinek a a 7 sebesség.Ha már vadászgép akkor nem árt a részletekre is odafigyelni, a hátul a kaszniból előbújó csomagtartó,a Led-es lámpák,a 3D-a grafikai elemek megjelenítésére is alkalmas vadászgépekből átvett kijelző mind alkalmas arra,hogy egy komoly fejlesztés benyomását keltse az érdeklődőkben.  A parasztvakításról a kabintető mellett a hátul 23-as,elöl 22-es felnik gondoskodnak. És még ilyen terhekkel a nyakában is képes a tanulmányautó 5 másodpercen belül megfutni a 0-100-as sprintet. Az autó formavilága is arról árulkodik,hogy nem városi araszolgatásra tervezték a kétüléses kupét. Ha a Saab komolyan gondolja ezeket a fejlesztési irányokat akkor az elkövetkező években érdekes autókkal rukkolhat elő. És úgy fest komolyan gondolják ugyanis a GM vezetője Bryan Nesbitt  ezt mondta:

"As we move forward with new Saab product, we will remain focused on carefully cultivating this brand equity in the context of Scandinavian design values."

 Nincs is ennél bíztatóbb mondat azok számára akik hisznek a svéd márka jövőjében. Itt van még pár kép róla!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr9473066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murci 2007.05.09. 09:14:53

anyúúú, vegyél nekem is ilyen műszerfalat...
nekem ilyen kell, kva jól néz ki, ez a belső, meg a kabintető-ajtó-autótető kombó is bejövős, tudnak még a svédek :)

ommm 2007.05.09. 13:01:24

nem lesz ebből sajnos soha semmi scheerti...a Saab örül, hogy még él...

serif · http://www.dub.hu/ 2007.05.09. 16:05:33

Sajnos mióta megvan ez az Aero X koncept a GM mindenfele csepegteti belőle a fícsöröket, ezt-azt átvesznek más márkáikba, a Saab meg csak gyenge modellfrissítéseket kap.
Remek példa a Chevy Volt:
jalopnik.com/cars/rock-down-to-electric-avenue/chevy-volt-to-reach-roads-by-2010-258516.php

Mondjuk én maradok továbbra is a klasszikus OG 900 mellett.. :)

Tommi 2007.05.09. 21:07:16

Nekem a Saab, a 9000 Aero! Egy gyönyörű autó!

Don 2007.05.10. 13:50:39

Ja, jo lenne hinni a SAAB jovojeben, de a GM alatt leginkabb csak szethullik :(

varadi.peter · http://ohmyhizmo.info 2007.05.11. 20:50:16

Scheerti, ez igy nem feltetlenul igaz:

"egy autó ami nagyon erősen koncepció.Még! Lehet,hogy valóság lesz?"

Igen, valosag. Legalabb 1 darab elkeszult belole es koptatja az aszfaltot :D

belsoseg.blog.hu/2006/03/29/a_saab_aero_x_el
süti beállítások módosítása