S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Történelmet írtak, és mi némán figyeltük!

2007.10.21. 20:22 scheerti

ATYAÚRISTEN! Ez lehetetlen, nem hiszem el. Vége annak a Forma1-es szezonnak amely az utóbbi évek legizgalmasabbika volt, az ember csak nézte és a szíve a torkában dobogott az utolsó másodpercekig, az érzés hatalmas, ilyet csak kábítószer tud produkálni, abból is csak a legjobb. Félelmetes küzdelem zajlott, másodpercenként változhatott a végeredmény de végül a legrátermettebb nyert, az a fiatalember aki két hónapja lélekben már lemondott a VB címről, látva Hamilton menetelését, és felkészülve az új szezonra. A legutolsó, kritikus pillanatban, mikor esélyei újra megnőttek nem kapkodott, az esélytelenek nyugalmával, de határozottan vitte győzelemre a Schumacher távozása után leírt csapatot, nehéz teher nyomta a vállát mindvégig hiszen a három esélyes közül ő volt a legesélytelenebb, de ő mégis hű maradt a nevéhez, higgadt maradt és kemény. Igazi kemény munka volt ez, igazi férfiakkal akik visszadták a reményt, hogy láthatunk egy jobb, életrevalóbb versenyt. Csak gratulálni tudok, Kimi Raikonnen világbajnok mi pedig boldogok vagyunk, hogy láthattuk a versenyt. Hamilton? Nos, ő még fiatal élete első szezonját kishíján megnyerte, hatalmas tehetség akiről a késöbbiekben még sokat fog hallani az autóbuzi társadalom. De ez a meccs nem az övé volt, be kellett látnia, hogy más volt a befutó, a tökéletes fair play jellemezte versenyen jó érzés volt látni, hogy a pilóták közti barátság nem halt ki teljesen, és nem közömbösek egymás iránt. És Alonso? A maga sunyi és szemtelen mivoltához képest ma őt is hatalmas dícséret illeti, az esélye neki is megvolt, csak rajta nem látszott az a küzedni akarás amit a finn produkált, valamint az is hátráltatta, hogy a saját csapattársa volt a legnagyobb riválisa. Ha ez a három fiatalember még sokáig marad a száguldó cirkusz világában akkor izgalmas, remek futamokat láthat minden F1 rajongó. És most, hogy Kimi Raikonnen megérdemelten világbajnok, tessék drukkolni Talmácsi Gábornak aki világbajnok lehet, és ha van igazság e Földön akkor az is lesz.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr12203170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2007.10.21. 20:40:48

azért ehhez lenne némi hozzáfúznivalóm:
1. annak ellenére, hogy hamilton újonc, nem akkora fasz, hogy ilyen ökörséget tegyen a futam elején
2. belassul a motor, aztán mégis megy, végig, jóiramban
3. uccsó előtti futamon hamilton kiesik, ismert körülmények mellett, izgaom a végén
4. kémügy melett a pilótákat nem zárják ki: persze egy háttéralku mellett, hogy a mclaren nem lehet egyéni bajnok sem
5. a kémügy nem részletezi a feltárt szabálytalan ferrari alkatrészeket

szóval nem értek egyet a tökéletes fair play sorral, a félelmetes küzdelemmel, meg egyáltalán a nagy pénzeket megmozgató sportokkal. ui futball.

nem akarom elrontani senki örömét, de gyanús, naggyon gyanús

ommm 2007.10.21. 21:11:08

rognork: Hamilton beparázott és elváltott, ezért a lassulás. nagyon-nagyon vigyáztak, hogy ne legyen semmi cicó, hidd el. ráadásul egy FIA biztos ott ült a nyakukon.
nem bírta cérnával, de mindegy is, annyi év után mindenképpen Raikkönen érdemelte.

ja, 5. pont: mert még nincs lezárva, ha akarod szívesn átküldöm neked az eredeti (nem rövidített) jegyzőkönyvet, abból kitűnik, hogy a jövő évi modell a kérdéses, nem az idei.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.21. 21:12:32

kár minden mögött összeesküvést gyanítani, legalábbis szerintem. A FIA nem szarozik sokat, ha találtak volna némi tárgyi bizonyítékot is akkor kizárják a Mclarent a faszba. Hamilton véletlenül esett ki legutóbb, nem gondolod,hogy nem akartak vb címet szerezni mikor lehetett nekik? A FIA-nál nincs háttéralku, ha ilyen lett volna a McLaren akkora balhét csap ki, hogy a fél világ attól harsog...

rognork 2007.10.21. 21:23:19

persze persze, de én a FIA-t kb annyira tartom, mint a FIFA-t meg az UEFA-t.

5. ponthz: ha jól tudom, az idei sorozat elején használt a ferrari vmi trükköt. bár annyira nem követtem.

na de mindegy, annyira nem zavar végkimenetel, de az ilyen pénzes sztorikban nem tudok teljesen örülni, akárki nyer is.

tippelnék 2007.10.21. 21:46:23

mclaren szemszögből: 1/2+1 év eltiltás ->

tippelnék 2007.10.21. 22:17:49

tehát:
mclaren szemszögből: 1/2+1 év eltiltás - nem lehet világbajnok + bekell mutatni a kocsit szezonkezdés előtt ((+ a hattérben fizet))
ferrari: konstruktőri + egyéni világbajnok + nyilvános (szponzori) pénzek ((+ a háttérben kap pénzt))

ez az "összeesküvés" előnyösnek tűnik egy több millió dolláros sportban/üzletben. viszont egyik istálló sem ugrálhat/zsarolhat. nincs - a saját márka kupát kivéve - hasonló presztízsű/ismertségű sorozat, amiben motor és autó szállítóként meg tudnának jelenni.

Rocko- 2007.10.21. 22:33:55

összeesküvés, zsótinak kellett volna nyernie. :D

hengerfej 2007.10.21. 23:38:18

1. Remélem, hogy Gábor világbajnok lesz! Ennyi év után megérdemli!!!
2. Nézzetek Nascart, ott van izgalom bőven.

Sas882 2007.10.22. 08:03:28

nem gyártok nap mint nap összeesküvés elméleteket a taxiban, de
ha kizárják a McLaren csapatot teljesen ki a gyászt érdekli a továbbiakban a cirkusz, senkit..........show must go on, a Ferrari belement, de jó pozicióban volt, igy elérhette, hogy az egyéni cim is meglegyen, McLaren kénytelen volt belemenni, hiszen ott lebeget a feje felett a 2008 idényből való kizárás kardja is.

Hamilton - addig szinte hibátlan volt, mind az autó, mind a pilóta - sorra bukta el a pontokat, sőt még ki is esett, ez utóbbi teljesen a csapat hibája, hiszen nem hivták be kereket cserélni, s akkor ott a mostani leállás, hirtelen leáll a gép, majd ujra életképes, sőt végigbirja a versenyt, ugyanmár, Alonso gépe meg nem bir lépést tartani a Ferrarikkal, pont most, mikor Monzában szarrá verte őket, most amikor elég lenne egy 2. hely, sehol nincs, még a csöves BMW is megelőzi.

Nekem még az is elfogadhatóbb lett volna, ha Lajost Massa kilöki a rajtnál vagy máshol.
nevetséges hova jutott a forma 1

TCSA · http://make.blog.hu 2007.10.22. 08:06:43

Két éve láttam Damon Hillel egy riportot, kb az én gondolataimat hallottam vissza. Ez az F1 már nem az az F1 és már soha nem is lesz. Most a top pilóták zsebét két lapáttal tömik, függetlenül attól, hogy milyen teljesítményt nyújt; régen nem véletlen volt a verseny neve Grand Prix, Nagydíj - pénzt csak az elsők kaptak, fejlesztésekre is alig-alig volt pénz (Jordan, valaki?) Le lehet harapni a fejem, nem vagyok rasszista, de Hamilton egy tenyésztett versenyző, egész életében erre készítették fel.
Raikönnen megérdemelten, precízen nyerte meg a VB-t, nincs apelláta. Bár szerintem még most sem józan... ;-)

hengerfej!
1. Egyetértek, hajrá Talma!
2. Szintén igaz, semmi más nem repordukálja hűebben ezt a "beszorult gázpedállal a parkolóházban" effektet.

pendepetya · http://pendepetya 2007.10.22. 08:31:40

mostmár ugyis minden mindegy! megvan a bajnok. De szerintem szeretetből kell ezt nézni nem irigységből és a hibákat keresve. Szorakoztassanak ez a lényeg. Hajrá Talma! ő MEGBIRKOZIK a mindenben támogatott csapattársával szemben is. Ez az akaraterő!

Rtama 2007.10.22. 08:46:12

Ommm: Dehogy váltotta el magát Hamilton! Legyen eszed, az egész mezőny elment mellette. A sebességváltó akadt meg, a lassításban is látni, hogy eszetlenül nyomkodja, de nem vált fel a kocsi.
Azóta több helyen is elmondta már...

Tommi 2007.10.22. 08:47:38

Ez a sorrend így pont jó volt...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.22. 08:48:46

BTW Kimi nyert és ez a lényeg, de Hamiltonnak sem kell szomorkodni, lesz még ő világbajnok... És tényleg, hajrá Talma és Szávay Ági, most ők azok akikre büszkék lehetünk, na meg a magyar válogatottra is,hogy a máltai villanyszerelők nem gurigázták ki őket hazai pályán. Shame:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.22. 08:50:43

UJa és persze a kézilabdát ki is felejtettem, sajnálom, természetesen hajrá MKB Veszprém! Elnézést nálunk Veszprémben ez a nemzeti sport:)

Rtama 2007.10.22. 08:51:12

Ommm: FYI:

“Then on lap eight I was downshifting into turn four and the car just slammed into neutral. I coasted for a long time and then eventually, I don’t know how, it clicked back in.

Hamilton

ommm 2007.10.22. 09:06:27

na, hát ezt mondom. látható volt.

gibson 2007.10.22. 09:54:27

rognork, ha annyira nem követted az évadot, annyira ne is fűzz hozzá semmit szerintem... :)

The Brain 2007.10.22. 10:35:38

Kimi a világbajnok.Ennyi.éS ő lesz az jövőre is éa azután és azután is.....GOOO KIMI GOOO

Jeriko 2007.10.22. 11:19:07

1. Valoszinuleg a legigazsagosabb eredmeny szuletett, aminek nagyon orulok, pedig soha nem voltam ferrari fun, kicsit el is szomoritott, hogy Kimi odaszerzodott. Gratulalok Kiminek, kellemes egyhetes benyomast...!
2. Erdekes modon nekem is a "nem veletlen" eredmeny jutott az eszembe legelsokent, magam reszerol biztos vagyok benne, hogy sok minden van a hatterben, amit nem tudunk (mint az mindig is lenni szokott)
3. Igen, FIA=FIFA=UEFA=money semmi mas, minden aron. Tul sok magat fontosnak gondolo ember vesztett volna tul sokat egy McLaren kizarassal.
4. Igeeen! Hajra Talma! Meg ha ugysem lesz senkinek business ot felvinni, "alkalmazni" a kiraly kategoriaban, mivel kishazank nem piac senkinek a maga 10 millio-erdektelen lakosaval, Gabor TENYLEG valaki!

L

Gergő 2007.10.22. 11:26:44

szerintem meg teljesen felesleges most ien pénzeken, meg összeesküvéseken agyalni, teljesen hülyeség, én élveztem a forma 1et, izgalmas volt, jó volt, ez a lényeg.

dávidka 2007.10.22. 12:02:12

Heló!

Én szeretem a forma-1-et, örültem a szép versenyeknek akkor is, amikor nem az nyert, akit szerettem volna (pl. tegnap), de azért ne bántsátok a kétkedőket, mert tényleg sok szar látszik ebben a sportban. A leginkább az, hogy nincsenek szabályok. Engem kiakaszt az, hogy bármi történik, a köcsög stewardok úgy döntenek, ahogy akarnak, az indokokat és érveket majd szépen a döntés köré gyűjtik. Ez felháborító, míg pl. a szabálytalan benzin az szabálytalan, kezicsókolom, ki kell zárni. Na mindegy.

Összeesküvés-elméletekben tudok hinni, ha jól megalapozottak, a forma1-ben viszont kizártnak tartom, hiszen ha lehetne megrendezett verseny, akkor nem lett volna az utóbbi 10 évből 7 olyan kurva unalmas, hogy nem igaz...

Pusszancs,
dávid

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2007.10.22. 12:43:53

davidka igazat beszelsz. kimi ugyes pilota, abszolut megerdemelte ezt a gyozelmet. hamilton szinten ugyes, majd neki is lesz vb gyozelme. alonso egy kis pocs, de jol vezet es majd biztos o is jol jar eccer. mit kell ezen idegeskedni? mindent a maga idejeben... schumacher hol volt mikor damon hill nyert, vagy mikor villeneuve nyert. mindenkinek vannak rossz es jo evadjai. es ez mindig igy lesz. es ettol jo az egesz. mert emberek csinaljak, es az emberek ilyenek.:D

brand_boy 2007.10.22. 13:05:54

Sztem agyonmisztifikált az egész sorozat, és tényleg túlsztároltak a pilóták.
Ha igaz az,amit "Gyulám" mondott, hogy Raikkönen 23 verseny után lett forma-1 es pilóta,akkor a sofőr nem sokat tesz hozzá ezekhez a dolgokhoz.
Aki alatt jó gép van, az megy, aki alatt nem az nem.
Sennan, és Schumaheren kívül nem nagyon volt olyan versenyző az elmúlt 20 évben,aki gyenge kocsival(ért.:a csapattársát tíz helyekkel előzte) is maradandót tudott volna alkotni.

ommm 2007.10.22. 18:03:04

Rtama: bocs, de ahogy átzavarta a rázóköveken nem is csoda

George 2007.10.22. 22:55:08

23-szor ült együléses versenyautóban előtte. Az első versenyén 6.lett és a kezdő idényében 9 pontot szerzett a Sauber-ral. Asszem nem volt egy top csapat akkoriban (sem). Nem kéne lefikázni senkit, aki eljut az F1-ig!!

camell 2007.10.26. 17:47:14

Én azt mondom, hogy Kimi megérdemelten lett világbajnok. Rászolgált.Csak nem ő volt a Ferrarinál az első pilóta, aki az első GP-n győzött? Szerintem kevés ennyire peches pilóta volt/van, mint ő.
Személy szerint azt nem értem, hogy a McLaren hogy a fenébe lett ilyen hirtelen ennyire jó? Tavaly esett-kelt, nem volt partiképes. Finoman szólva. És most szó sem volt egy olyan nagy húzásról, mint a Hakkinenes időkben, hogy csaknem egy teljes év állt a rendelkezésükre, hogy a semmiből egy új motort készítsenek.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.10.26. 18:19:05

És vajon a Renault, hogy a francba lett ilyen gagyi két világbajnoki cím után?

camell 2007.10.26. 19:14:33

Szerintem nem történt más, mint az, ami a Hondánál: eltervezték az autót. Megesik. És abban is van valami, hogy Nyalonzó valóban az a vezéregéniség, ami hiányzik a mostani Renault-ból.
süti beállítások módosítása