S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Üdvözlégy tavasz, a halálba indulók köszöntenek!

2008.02.27. 14:03 scheerti

Szerencsésen megérkezett a várva-várt tavasz, a hóra mindenki rossz emlékként gondol vissza. Ilyenkor a legtöbben a természetben vannak, élvezik a korai napsütést a telken, kirándulnak, vagy épp a garázsban gondolkodnak, hogy miként varázsolják elő a vasat a téligumik és a disznópörzsölő alól. Előkerülnek a láncszettek, a frissen lepucolt vagy újrafestett idomok, felkerülnek az új gumik, az új szezonra. Ezt úgy is hívják, hogy szezonra felkészítés.

 Ez jobb esetben előbb zajlik le fejben, csak aztán az utakon. Mielött a motoros magára húzza a tavaly féltő gonddal elcsomagolt, a karácsonyi bejgli áldásos tevékenységének köszönhetően összement anzúgot, érdemes lenne elgondolkodni kicsit, hogy miért nem jó az ha valaki a tavalyi porral a motoron, rögtön hajmaresztő előzésekbe kezd. Sajnos ilyenkor, a főszezon elött hónapokkal már attól hangos a média, hogy hány baleset volt az időközben benépesedett hegyi szerpentineken. Ugyanis motorozni nagyon jó, télen is, de a legjobb kelllemes tavaszi időben, mikor az ember még nem fullad meg a saját verítékében, ha bukósisakot kénytelen húzni.

 A legtöbb motoros tehát óvatos próbakörrel kezdi, és a térdkoptató motorozást későbbre hegyja, hiszen kevés olyan ember van, akinek a téli uborkaszezon javítaná a reflexeit és koncentrálóképességét. Ami a legnagyobb baj, hogy mégis évről-évre hallhatja és láthatja mindenki, hogy az első napsütéses hétvégén csapatba verődve, a megengedett sebesség duplájával érkeznek az ember seggébe a bátor sportmotorosok. Ez nyáron is hatalmas felelőtlenség,  pláne így tavasszal, mikor az apró mellékutak még vizesek lehetnek, és a tavaszi munkáknak  köszönhetően a traktorok felhordják a szántóföldekről a sarat, ami legalább annyira csúszik mint a hó. Ezekre a dolgokra fel lehet készülni fejben is, aki ésszel tekeri a markolatot azt kevesebb eséllyel éri baleset az ilyen körülmények miatt. Tudom, felesleges ezt elmondani, hiszen hazánkban mindenki Valentino Rossi aki motorra ül, de mégis hasznos lehet néhány órán keresztül inkább csak újra ismerkedni a motorral, még akkor is ha az őszi leállításkor büszkén néztünk a tükörbe, hogy micsoda évünk volt.

 Nagyon hasznosnak tartanám az autós rémületkeltő videók mellé beszúrt, harminc másodperces reklámszpotokat amelyekben elmondják, hogy mire kell ilyenkor figyelni. A motoros műsorokban is lehetne ilyen rovat, talán elolvasnák páran. És aki elolvassa, az  általában tanul belőle. Elég ha csak annyit, hogy ne induljon rögtön nyolcezres fordulattal, mert egy frissen indított, hónapokat állt motornak nem tesz jót. Talán lehetne neki helyet szorítani egy-egy olyan hirdetés helyett, ahol azt reklámozzák, hogy az új modell hány lóerőt javult a tavalyihoz képest, mennyivel jobbak a fékek, és mennyire hatékony a csillapítása. Talán megérné. Az autósokat sem ártana felkészíteni, egy rövid hír erejéig a tévében/rádióban, hogy figyeljenek fokozottabban a motorosokra, mert előbújtak a téli menedékükből. Ha csak 1 baleset megelőzhető lenne egy ilyen kapmánnyal, akkor már megérte a dolog. Agresszív, mindent figyelmen kívül hagyó baromállat motorosok mindig voltak, és mindig lesznek. Nekik gyakorlatilag kár beszélni, úgysem fogadják meg az ilyen tanácsokat. Inkább azt kellene sürgetni, hogy azok, akikre lehet hatni egy-két videóval belássák, hogy még nincs itt az ideje a szabad száguldásnak.

194 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr73356619

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0xFFFF 2008.02.27. 19:03:50

"aTs 2008.02.27. 16:31:13
amondó:

nem hiszem hogy a motoros srác kereste volna a fák között a szarvast ha meg a szarvas az úton volt akkor örülj, hogy nem a te csemetéd ment arra autóval, motorral, mert lehet ő se élte volna túl ... "

Pedig szegény szarvas ! Ha a faszkampó nem tolta volna a kétkerekűt mint az állat, akkor ma is élhetne az a szerencsétlen szarvas. Faszkampóért nem kár.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:06:39

Megértem hogy nem szeretik sokan a motorosokat, van rá okuk, vannak tényleg állat motorosok.De nem mind.És ez a különbség.Nem kéne általánosítani.Itt most le apucikedvence faszjaniztak páran minden motorost..hát nekik üzenem hogy édesapám 17éves kora óta motorozik, most 42, az akárhogy is számolom 25 éves tapasztalat, egy SV650-est hajt, hobbiból motorozik, nem 90-el megy ez tény, de biztonságosan vezet, tükröt nem rúg le, záróvonalnál nem előz, akármikor vele utaztam mindíg biztonságban éreztem magam.

Úgyhogy kérlek ne mondd azt hogy minden motoros dögöljön meg, mert ezzel megsértessz pl engem is(apám halálát kívántad és ez zavar,bocs érte).
ha mindenképpen meg akarsz ölni valakit akkor mondd azt hogy a balesetveszélyesen vezető motorosok dögöljenek meg vagy akármi...köszi.

Hanna30 2008.02.27. 19:09:35

GabriSanyi ! Totál felesleges nekik írni! Nem értik meg.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:09:40

Ja és nem személyeskedésnek szántam, csak érzékeltetni akartam a példámmal hogy ilyen is van.

Hanna30 2008.02.27. 19:11:24

0xFFFF! Talán örülj annak, hogy nem te mentél arra a családoddal és nem a te autódba nézett bee a szarvas.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:11:54

De én úgy gondolom nem kell kurvaanyázni meg itt szócsatázni, ez egy lerágott csont, mindegyik csoportban vannak elmebetegek, kár rá a szót is pazarolni, de az általánosítással meg ezzel a baromsággal hogy "remélem feltekeredsz a póznára",meg "szegény szarvas" kurvára fel tudnak baszni.

0xFFFF 2008.02.27. 19:12:41

GabriSanyi !

"..., nem 90-el megy ez tény, ..." Ennél a résznél cseszted el a mondandódat, addig érthető és akceptálható volt. Ettől a résztől kezdve viszont feltetted a "faszság" címkét a postodra. ;)

0xFFFF 2008.02.27. 19:14:20

Heni kicsicsillag ! Az enyémbe nem nézett még be soha, pedig arra sokat járok. Én meg tudok állni ha az úton szarvast látok, vagy ha kilép. Ismerős valahonnan ez a szöveg: Útviszonyoknak megfelelően vezetni. Pilisszentkereszt környéke tele van a vadveszélyt jelző táblákkal cukorfalat. Egyébként térdelj le és szeress, a gázt én adom.

D-Fens 2008.02.27. 19:14:24

GabriSanyi, igen, azt kívánom.
Gyilkosok.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:14:41

Ugyan már te mindíg betartod a szabályokat ugye?
netán a 67 éves Jóska Pistabácsi a legjobb sofőr mer 62-vel megy a sztrádán ugye?!

tényleg kár volt írni, a lényeget nem értitek...ha azt írom mindíg betartja a 90-et akkor meg álszenteztek..ennyit rólatok...amúgy se az volt a lényeg...

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:16:49

0xFFFF te se ütöttél el még szarvast...nem egy élmény mikor elédugrik egy jámbor jószág(méter mély árokból,szürkületben),90-nél 4m-el a kocsid előtt,és mire felfogod hogy mivan már repül át a kocsin...nem jó dolog hidd el, má rég elrepült a szarvas mire átlépett apám a fékre...ez előtt te se álltál volna meg...

0xFFFF 2008.02.27. 19:17:00

Értem én gabisanya ! Én sem lövök soha emberre, bár néha megeresztek egy-egy sorozatot vaktában. Érted, ugye ? ;)

autós 2008.02.27. 19:17:02

OxFFFF
Mert Te mindig 90nel mész üres, egyenes országúton is, 30as táblánál is csak 30cal, és nem 35tel, 2x2 sávos városi, gyér forgalmú úton 50nel, ugye?
"Nem 90nel megy ez tény" ->jelentheti azt is, hogy megy 100-110zel. Szerintem így is sokan megelőznék...

0xFFFF 2008.02.27. 19:18:25

Gabisanya ! Én olyan helyen lakom, hogy naponta kell hazafelé megállni a vadak miatt az úton. ...és tényleg egyet sem ütöttem még el. Mi lehet az oka ? Talán, hogy fénysebességgel közlekedek vagy az, hogy elhittem az út elején az ugró szarvast ábrázoló táblának, hogy nem hazudik ?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:18:44

1, a finn szarvas 5-600 kg, a magyar úgy a harmada-fele. Ha a finn szarvast elütöd, kilököd alóla a lábait és az 5-6 mázsa szépen belerepül az arcodba. A magyarországi nagyvadállomány is képes csodákat művelni. Simán megsérülhetsz egy Volvoban vagy egy Audiban is ha szarvast ütsz el.

2, a motorost nem kell pozitívan diszkriminálni, csak elfogadni egyenlő partnerként, ahogy a kerékpárost és a gyalogost is.

3, az autóst nem kell leanyázni mert nem veszi észre az über kétszázzal közlekedő állatot.

4, egymást nem kell leanyázni, mert ettől nem változik semmi.

5, a blogszerkesztőt sem kell leanyázni, pláne e-mailben, mikor az IP címed simán látom.

6, a poszt nem az egymásnak ugrasztásról szól, hanem egy időszakos problémáról ami minden tavasszal jelentkezik.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:19:40

ahol mi elvittük ott nem volt tábla...meg a mező közepén ment az út...és valahogy nem számítottunk arra hogy az árokban bújkál egy szarvas...

0xFFFF 2008.02.27. 19:20:53

autós ! Tudom, hogy a magyar ember nem hiszi ezt el, de betartom a táblák korlátait. Egyszer lemértem, hogy a napi 70 km-es utamon mennyit nyerek ha "csalok" a 30-as tábláknál 60 km/h-val. 5 percre jött ki a nyereség. Azért az öt percért nem éri meg a csalás, csak a magyar rosszul érzi magát ha a szabályok mentén halad, neki külön utak kellenek, mert tud, mert ő Jani, a legjobb ! ...az első szarvasig/árokig/járdaszigetig/halott gyalogosig/stb.

autós 2008.02.27. 19:20:56

D-Fensnek őszinte részvétem, de kívánok neki megbékélést is, és kevesebb utálatot.

0xFFFF 2008.02.27. 19:21:53

"GabriSanyi · htst.hu 2008.02.27. 19:19:40
ahol mi elvittük ott nem volt tábla...meg a mező közepén ment az út...és valahogy nem számítottunk arra hogy az árokban bújkál egy szarvas... "

Bakker ! Meglepő, de a szarvasok a mezőkön mászkálnak ! A legújabb kutatások szerint a blahán nincs mit enniük ! Atyavilág !

Hanna30 2008.02.27. 19:21:59

0xFFFF ! Anyukádnak kellett volna gázt adni és letérdelni drága és akkor lenyelt volna téged. A személyeskedés minősít. A szarvas meg nem ismeri a táblát (sajnos) de ezt nem tudod. A továbbiakban nem kell válaszolnod.

Sietös 2008.02.27. 19:23:27

Általában azok motoroznak,akik tudnak bringázni.

0xFFFF 2008.02.27. 19:23:46

Henicica ! A szarvasnak nem is kell ismerni a táblát te sötétkirálynő ! A hülye motorosnak kell, az tanulta. :)

Sietös 2008.02.27. 19:25:41

Látom,csupa tiszteséges,agyon iskolázot polgár feszegeti az állat világot.

bicikli jenő 2008.02.27. 19:25:44

Az a szomorú, hogy még a leggyengébb mobedes is gyorsabb akar lenni egy személyautónál. Még szabálytalanság árán is. Ritka amelyik nem. Csodálkoznak az autósok reakcióján a motorosok, akik direkt bosszantani akarják őket?

Hanna30 2008.02.27. 19:26:06

Sietös! És azok pampognak itt, akik még bringázni sem tudnak, mert nem ér le a lábuk. :)

0xFFFF 2008.02.27. 19:28:43

A motorosoknak leér. A fejük is.

cruisR 2008.02.27. 19:28:57

Szvsz a nagy számok törvénye alapján arányaiban ugyanannyi faszkalap motoros van, amennyi autós. Jómagam többgyerekes túramotoros vagyok, leszarom, ha a társaságból valakik gyorsabban mennek, majd megvárnak. Olyan helyen pl. soha nem megyek ki előzni, ahol akár egy "állat motoros" (vö. 200 km/h feletti sebességgel) is szembejöhet, ezért aztán rendszeresen le is maradozok a többiektől, pedig a motor sokkal többet tud, van is amikor gyorsan megyek vele, olyankor, amikor másokat nem veszélyeztetek, haza akarok érni egyben, van miért. (a szarvasos srácról konkrétan _tudom_, hogy ott nem mentek gyorsan, 70-80 km/h körüli tempó volt. nem tolta. akkor éppen. a sors kegyetlen fintora, hogy pont akkor jött a szarvas.) Tolerancia (jól írom? :-) ) lenne a lényeg, kölcsönösen, a szexben sem az a lényeg, hogy csak nekem legyen jó... Ha autós elenged, megköszönöm. Ha nem férek el, nem erőlködöm. Amikor autóban ülök (elég sokat), próbálok a motorosokra (is) figyelni, és megállok a zebránál, ha valaki át akar menni (ezen is sokan meglepődnek, a gyalogosok mármint). Nem kell ezen az autós-motoros flémen nagyon meglepődni, ez az ország keresztmetszete jelenleg. Ja, és ismerek köcsög motorosokat is, akik állatmód "közlekednek". Nem egyet.

0xFFFF 2008.02.27. 19:29:16

Sietős !

Állatvilág egy szó, ha már az iskolázottságot feszegeted. :)

Sietös 2008.02.27. 19:31:08

Pedig ha tudnák mit hagynak ki.
Szerintem illö lenne oda lesni,figyelni egymásra.
Akinek nincs térlátása,és nem tudja a helyzetét irányitani az ne eröltese a sietést.

0xFFFF 2008.02.27. 19:31:36

curisR !

Üdítően normális poszt ! Kössz érte :)

Zárójelben megjegyzem: a pilisi utakon sok a 70-80, mert a 150-200 kg-os szarvasbika elég hirtelen tud kiugrani a bozótból és akkor zsákolhatnak.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.27. 19:31:42

Nem írok többet mert csak járunk körbe-körbe és megy a személyeskedés...ennek semmi értelme, a véleményem már leírtam, további szép veszekedést kívánok, egyszer csak rájöttök hogy semmit nem értek vele...(nem autósokra, hanem az ész osztókra és a bunkó buzikra vonatkozik(aki lehet motoros is - mert lehet hogy így tűnt de nem vagyok elfogult motoros irányba, de valahogy túlzónak tartottam az autós részleg szidalmait, amúgy én autózom)
Végszónak pedig annyit hogy mind2 oldal egyedi esetek alapján mond véleményt a másikról.Nekem nem volt még rossz tapasztalatom se motorossal, se autóssal(remélem így is marad).

[@Részeg@] 2008.02.27. 19:32:15

D-Fens! Azért ezek a kommentek szvsz. kicsit dúrvák nemgondolod? Nincs motoros ismerősöm, én sem motorozom, 1-2 motoros tényleg vadállat módjára húzza neki, azokat énsem bírom, de ez megvan az autósoknál is! Csak épp nincs meg az a Súly/lóerő arány, ami a motoroknál...Gondolj csak bele: HVCS megveszi a használt Bömösét, rápakol 1 sport kipuffot, aztán ő a MAYER gyerek a városban...ő se 50-90-130 al megy... Ha visszatérünk a kommentedre, akko az kb. olyan, mintha én a te halálodat kívánnám 1-2 ien paraszt miatt...Neked is hasonlókat....

1234 2008.02.27. 19:33:31

Lófaszt a seggedbe D-Fens! Ha már így általánosítassz és igaszságosztónak képzelve magad más -esetlegesen ártatlan- ember életének kioltására vágysz csak azért mert nem úgy éli életét ahogy te elvárod akkor engem sem érdekel a (inkább nem irom milyen) barátnőd élete.

Sietös 2008.02.27. 19:33:39

Annyira ne a hibákat keresgéld.Próbáld megérteni.

D-Fens 2008.02.27. 19:34:37

Részeg, ölt már meg rokonodat vagy barátodat motoros? Mert nekem igen. Majd akkor pofázz, ha mész azonosítani.
Gyilkosok.

Sietös 2008.02.27. 19:36:01

Figyelmedbe ajánlom.
Egy ökör-barom Suzuki Stiftes telibe vert a Mogyorodi úton 1 vaskaput 150-nel!
2 ártatlan meghalt

0xFFFF 2008.02.27. 19:36:08

Nem lehet szerkeszteni Sietős ! Valóban értelmezhető két szóban is és úgy is helyes. Befolyásolt a szarvas szó, mint a postok fő irányvonala. :)

Tehát Mea culpa és nem kívánt rész törlendő meg miazmás !

cruisR 2008.02.27. 19:36:43

Ja, és még annyit, hogy általában próbál az ember a másik emberrel olyasmit nem csinálni, amit nem szeretne, hogy vele csináljanak, ugye. Vagy legalábbis ez lenne egy ideális világban. Messzire vezet ez. Peace.

[@Részeg@] 2008.02.27. 19:37:18

D-Fens! Nem történt ien szerencsére! De hány olyat tudnánk mutatni, ahol autós autóst, gyalogost, biciklist, esetleg motorost(ien is van) ölt meg...De tudod mit? ha ien a hozzá állásod, neked kellett volna ottlenned a rokonod/barátod helyett!

0xFFFF 2008.02.27. 19:37:38

D-Fens ! Szállj már le erről, autósok is ölnek meg gyalogost, elég sűrűn. Mondjuk ebben a túlnépesedett világban még a statisztikákban sem igazán látszik a száma ezeknek az eseteknek. Gyilkos autósok !

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:38:50

>Az a szomorú, hogy még a leggyengébb mobedes is gyorsabb akar lenni egy személyautónál. Még szabálytalanság árán is

Na várjunk, itt képzavar van. Nagy valószínűséggel feltételezem, hogy mopedest utoljára a Linda c. magyar sorozatban láttál. Akikről te beszélsz azok a robogósok, akiket mindenki utál, nem véletlenül. A mopedes kedves, békés motoros, igazából nem siet, nem is tudna. Őket nem bántjuk.

Sietös 2008.02.27. 19:39:53

Ok.Oda figyelek a helytelen írásomra.

0xFFFF 2008.02.27. 19:40:33

"A mopedes kedves, békés motoros, igazából nem siet, nem is tudna."

Erről eszembe ötlött a régi komár mopedem képe ! :) Na aki azzal akart sietni, az nagyott késett !

Zolesz 2008.02.27. 19:41:13

Ölt már meg autós legjobb barátomat és az ő édesanyját. Cserbenhagyással. Leszorították őket az útról, nekicsapódtak egy fának, beborult a kocsi az árokba, majd felrobbant. De nem kívánom minden autós halálát. És nem is hívom őket gyilkosnak. (Az egyébként megérdemelne egy önálló posztot, hogy miért van Magyarországon minden rangú és korú út mellett kb 2 méteres árok és fasor... csak hogy esélyed ne legyen túlélni egy manővert, ha például félre kell rántanod a kormányt, egy rosszul sikerült előzés miatt)

Sietös 2008.02.27. 19:42:32

Én rometel nyomultam-átnyergeltem 1 jawa mustangra.
Nagy királyság volt.

0xFFFF 2008.02.27. 19:43:26

Zolesz !

Az árok a vízelvezetés okán van az utak mellett, enélkül egy kiadós nyári zápor után 5 cm-es víz maradna az úton, a fasor meg a szél miatt került az árok szélére.

0xFFFF 2008.02.27. 19:44:03

"scheerti · scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:43:24
0xFFFF,

a komar sem moped... "

Ez volt a neve: Komár moped.

enverhodzsa 2008.02.27. 19:44:03

soha életemben nem ültem nagymotoron ellenben van egy mitsubishi evom, amivel bevallom jelentősen túl szoktam lépni a megengedettet a pályán(250-280)
namármost engem sem nagyon szoktak észrevenni, pedig nem kicsi az autó, és a kipufogója is szépen szól. ilyen szempontból együttérzek a motorosokkal. aki meg olyan hülye hogy, képtelen megbecsülni egy közeledő autó, motor kb.-i sebességét az ne vezessen. ennyi.
azt én is utálom amikor záróvonalon előz valaki.
ja és nem azért megyek gyorsan hogy, időt nyerjek vele.

D-Fens 2008.02.27. 19:44:29

Őszintén kívánom minden szép és csodálatos és sosem szabálytalankodó motorosnak, hogy hajtson fel százhússzal a járdára egy természetesen minden szabályt betartó motoros és nyírja ki az apját/anyját/barátját/barátnőjét. Utána térjünk vissza a témára és meglátjuk, ki hogy beszél.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:45:55

Értem én, de logikailag ugye nem az következik, hogy a Komar ( ami berúgós) nem lehet Motor mit Pedal, sokkal inkább Mokick, azaz motor mit Kickstarter..

0xFFFF 2008.02.27. 19:46:11

enverhodzsa !

Neked nem kéne vezetni. Ez a jó meglátás, hidd el, akármit is gondolsz.

Zolesz 2008.02.27. 19:47:12

Persze, h a vízelvezetés miatt van. De ezt máshol megoldják úgy, van az út mellett egy jó széles, enyhén lejtős sáv, ezen bőven el tud folyni a mezőre a víz, és a fasor nem 1 méterre az úttól kezdődik

0xFFFF 2008.02.27. 19:47:30

"scheerti · scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:45:55
Értem én, de logikailag ugye nem az következik, hogy a Komar ( ami berúgós) nem lehet Motor mit Pedal, sokkal inkább Mokick, azaz motor mit Kickstarter.. "

Állj ! Az enyém pedálos volt és majd betojtam mire bepedáloztam, legtöbbször inkább betoltam. :)

0xFFFF 2008.02.27. 19:48:32

"Zolesz 2008.02.27. 19:47:12
Persze, h a vízelvezetés miatt van. De ezt máshol megoldják úgy, van az út mellett egy jó széles, enyhén lejtős sáv, ezen bőven el tud folyni a mezőre a víz, és a fasor nem 1 méterre az úttól kezdődik "

Igen, ahol az út magasabban megy, mint a mező. Sok helyen ez nem így van, hála a szocialista-lusta útépítésnek és a mai kenőpénzes beruházásoknak.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:48:43

Komar ami pedálos? Na ilyet mutass egyet mert még nem láttam. Nem lehet, hogy Riga volt az?

Sietös 2008.02.27. 19:49:00

D-Fens. Te 1 igazi ŐKŐR vagy!!!!!
Apád-anyád BOLDOGSÁGA.::::stb.
Nagy az Isten Állatkertje.....stb
Menj el a körzeti dokihoz és utaltasd be magad,de jó messzire...

Sietös 2008.02.27. 19:51:12

Te 1 tenyérbe mászó alak vagy.
D-Fens

Zolesz 2008.02.27. 19:52:06

Igaz, de pl. a vadonatúj autópályák is magasabban futnak az Alföldön kb 2 méterrel, és lám! Szép nagy árok mellettük. Ha már leszaladt az útról, boruljon is! Sok baleset lenne elkerülhető, ha egy enyhe rézsűt építenének mély, meredek árok helyett.

[@Részeg@] 2008.02.27. 19:52:42

D-Fens! Ha a rokonod/barátod autós ütötte volna el, akkor őket utálnád ennyire? És abban az esetben autóba se ülnél soha?

Sietös 2008.02.27. 19:54:01

A hétvégén szervezünk Budapestről-Nógrádba túrázást motorral.Akit érdekel,írjon.

D-Fens 2008.02.27. 19:54:15

Lehet hogy az vagyok.
Akkor is ott fogok keresztbetenni a gyilkosoknak, ahol csak tudok.

állat autós 2008.02.27. 19:54:23

D-Fens

Lehet hogy még sem véletlenül ütötték el pont a te barátnődet. Ezt kaptad a sorstól, amiért így állsz az élethez. Most viseld!
Személy szerint jobban örülnék, ha anyádon mentek volna keresztül, mielőtt egy ilyen állatot megszült volna, de tény, hogy ez nagyobb büntetés neked.
Kívánok további sok ilyen jó dolgot az életedben te szerencsétlen hülye.

Lacc 2008.02.27. 19:57:39

Az a baj, hogy rengetegen saját problémáikként másokat hibáztatnak. Ilyen ótvar a társadalmi közhangulat. Egyesek azt hiszik, hogy ha fekete-fehérban nézik a világot, akkor jobban érték (roma-fehér, autós-motoros, narancsos-szegfűs...). Sokan vagyunk kis helyen összezárva és ez óhatatlanul agresszívá teszi a közösség tagjait. Sajnos ez a közlekedésben is megnyílvánul. Ezen csak akkor tud valaki változtatni, ha nap mint nap emlékezteti magát arra, hogy nem éri... Se a rohanás, se a leszorítósdi. Ez mindkét oldalnak szól. Senki nem jogosult arra, hogy egy-egy hír alapján nyilatkozzon életről és halálról... Másnap talán róla dönt helytelenül pl. egy kamionsofőr...
Csak ésszel!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:58:33

Megkérném a tisztelt kommentelőket, hogy egymás anyázását bonyolítsák e-mailben,a továbbiakban minden ilyen jellegű hozzászólás azonnal törölve lesz a blogról. Emberek vagyunk, vagy mi.Kéretik tehát normális európai emberhez illő stílusban előadni a véleményeket. Igazán köszönöm.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.27. 19:59:26

Enverhodzsa,
Több szempontból sincs igazad.
A legtöbb autós nem ilyen 200 körüli sebességhez szokott, azaz a msá közlekedők sebességét a normál határokon belül képes megbecsülni helyesen, és nem is várható el tőle, hogy ennél többet tegyen.
Másrészt semmilyen szabály nem is kötelezi erre.
Ha valaki megy szabályos sebességgel, és kimegy eléd mert nem számít rá, hogy te 250-nel rakétázol aztán belecsattansz, te vagy a hibás, mert olyan extrém módon lépted túl a sebességet, amire ő nem számíthatott.
A közlekedés egyik alapelve a bizalmi elv, azaz minden közlekedő joggal számíthat arra, hogy a közlekedés szabályait mások is betartják.

Sietös 2008.02.27. 20:01:57

Ami körülötünk történik az tanulságos.
Más embert is ért tragédia és mégsem általánosit.
D-Fens

Sietös 2008.02.27. 20:07:00

Érzem a tavaszt,húzzom a ravaszt

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.27. 20:08:19

Daily Shark ebből mindenképp lesz egy poszt. Úgy érzem ez mindennek a teteje.

Sietös 2008.02.27. 20:09:10

Figyelmedbe ajánlom.
Egy ökör-barom Suzuki Stiftes telibe vert a Mogyorodi úton 1 vaskaput 150-nel!
2 ártatlan meghalt

makika 2008.02.27. 20:33:55

D-Fens: " Lehet hogy az vagyok.
Akkor is ott fogok keresztbetenni a gyilkosoknak, ahol csak tudok."

Te egy beteg ember vagy, a sajat erdekedben pszichiater segitseget kellene kerned. Az eddigiekbol nyilvanvaloan ezen a forumon semilyen hozzaszolas nem tudta ezt benned tudatositani, de nem tudom megallni, hogy ne mondjam el:

1. A motorosok akikkel manapsag talalkozol az utakon nem a gyilkosok. A baratnodet mar megolte egy, az osszes tobbi nem tehetne meg akkor sem ha akarna. De nem is akarjak.

2. Te vagy a potencialis gyilkos (es nem is szimplan emberolo mert tudatosan igyekszel eletveszelyes helyzetet teremteni masok szamara). Raadasul - a Te tragediadban - artatlannokkal szemben. Meg akkor is ha nemelyikuk bunko: barhogy is erez mindannyiunkban a belso allat, a bunkosag NEM erdemel halalt. A jog - mindannyiunk kozos normaja - a bunkosagnal joval sulyosabb bunokert sem oszt ki halalt.

3. A KRESZ eloirja hogy mindenkinek KOTELESSEGE mindent megtenni a balesetek elkerulesere akkor is ha a masik fel szabalytalankodik. Ha ugy gondolod hogy "o szabalytalankodott, fizessen erte", akkor Te is megszeged a torvenyt.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.27. 20:40:10

Ami a 3. pontot illeti, abban igazad van, csak az a gond, hogy ezt szinte minden gyorshajtó (autós is) úgy értelmezi, hogy nem az lényeg, hogy ő sokkal gyorsabb és kirívóan szabálytalan, mert MÁSOKNAK mindent meg kell tennie azért, hogy ne legyen baleset, ezért ő nem felelős...

makika 2008.02.27. 21:03:39

Daily: ez sajnalatos, mert ha bekovetkezik a baj, akkor nyilvan aze a felelosseg, aki okozta. Azt amugy is eleg nehez bizonyitani hogy a nem vetkes fel az adott helyzetben tenyleg megtett-e mindent, foleg mivel o volt az akit meglepetesszeruen ert a helyzet. En D-Fens-nek sem azert irtam azt a pontot hogy megfenyegessem a viselkedese jogi kovetkezmenyeivel, hanem hogy megmutassam, a gondolkodasa mennyire tavol all a helyestol.

ddt500 2008.02.27. 21:09:47

D-Fens!! Kár, hogy nem téged ölt meg az a motoros!!

pégé 2008.02.27. 21:11:04

index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344268/

ezek a rohadt, tetves autósok, hogy dögölne meg mind! Tessék, itt a legújabb áldozatuk!

Van ennek értelme hölgyeimuraim? Van???

makika 2008.02.27. 21:54:40

pege: ez a hir nem tartalmaz eleg reszletet ahhoz hogy megiteld, ki volt a vetkes. Osszesen annyit mond, hogy nem a zebran kelt at. Lehetett olyan szabalytalan es varatlan, hogy az autos nem tudott mar mit tenni.

slamasztika 2008.02.27. 21:59:04

Azt nézem, hogy minden fórumon vannak ilyen szobarambók, akik osztják az észt, hogy köcsög motoros, rohadék gyalogos stb. Ezeknek mondhatod, hogy mi az ábra, úgyem értik meg, teljesen felesleges vitatkozni velük. Mindig megjelenik 4-5 ilyen okos tojás és teljesen szét offolják a dolgokat. Másnap pedig a suliban ők a menők, hogy milyen f@szán kiosztottak mindenkit. Ők a tökéletes autósok / már ha van nekik /, soha semmilyen szabálytalanságot nem követnek el. De ha jön a bkv ellenőr, akkor remegnek, hogy jaj van-e bérlet.

0xFFFF-ról pedig csak a következőket:
Amikor az autozz blog egy postjában leírtam, hogy a korábbi hozzászólása miért nem igaz, érdekes módon onnan azonnal eltűnt, pedig addig aktív volt nagyon / osztotta az észt /. De rögtön más fórumba feltünt és ott folytatta, ahol abbahagyta.
Egyébként 0xFFFF szerint teljesen jogszerű, hogyha álló sorok között kinyitja a kocsi ajtót és azon a motoros átesik, akkor ő nem hibás és neki fizet a biztosító és a rendőr is neki ad igazat. Te jártál KRESZ tanfolyamra vagy vetted a jogsit?

karak 2008.02.27. 23:07:24

helló


Én megértem minkét oldalt most 23 éves vagyok 16 éves korom óta motorozok és 5 éve vezetek autót. Én is szoktam találkozni kirívó esetekkel, nekem is volt jó ill. rossz tapasztalatom. itt nem csak a motoros kontra autóssal van a gond hanem az egész közlekedés kultúrával.
A korom ellenére kb 30.000km-et tettem meg motorral ill. kb 250.000-et autóval(munkámból adódóan) még így is sokat hallom hogy ilyen "kis taknyos" csak bajt okoz a közlekedésben. bezzeg aki 50 év alat vezet le 100.000-et az aztán fene tapasztalt. Senki se gondolja azt hogy a mostani járművek legyen az motor vagy autó azért készülnek csupán hogy A-ból B-be eljusson az ember. ha ez így lenne akkor még mindíg trabiznánk. nagyobbak az elvárások ami azt is jelenti hogy erő és gyorsaság stb ezért csinálnak yamaha r1-et de mondhatnám a 4.2-es audi A8-at is ezek mindegyike túllépi az ésszerű közúti körülményeket.

Ja és mégegy gondolat nem az a lényeg hogy motoros vagy autós hiszen mindegyiket ember vezeti vagy nem??? vagy esetleg ugyanaz a személy csak mondjuk 1 órával később!

danken 2008.02.27. 23:19:48

Tegnap vittek egy 690-es ktm-el, kib. jó volt, de féltem, mert elég ha a sorból egy autó nem vesz észre, és vége, amúgy pécsen egy rönó megan coupés köcsögnek sikerült lelocsolnia ablakmosófolyadékkal, biztos nem tetszett a hangja a motornak, innen is üdvözlöm, egy igazi barom.Igen átlépik a szabályokat, ki ne tenné mikor 3 alatt van százon, és 260-310 a végük????

Rocko- 2008.02.27. 23:20:41

jó poszt. én megteszek minden tőlem telhetőt a motorsokért - ha ők is értem.

Tommi · tommi.blog.hu 2008.02.27. 15:56:41
jaja, csak tudnám ki az a sok külföldi a lánglovagokon. :D

ommm 2008.02.27. 17:58:39
oké-oké, de a hülye még mindig köztünk van. :(

scheerti · scheerti.blog.hu 2008.02.27. 19:38:50
akkor szeretnék mopedes lenni. csak ne legyenek speedmotorosok meg robogósok.

Lacaca 2008.02.28. 00:35:04

D-fens! ha holnap veszek egy motort, akkor alanyi jogon gyilkos vagyok? Veled tényleg csak többen vagyunk!

danken 2008.02.28. 01:03:29

D-fens, ha valóban így történt akkor részvétem, remélem nem kamuzol, csak ezért nem küldelek el a p.csába, de a hozzászólásaid alapján te szándékosan akarsz kinyírni valamilyen motorost, mert ha 160 nál ráhúzod, akkor nagy erre az esély, tehát jelen állapotodban rosszabb vagy mint aki a balesetet okozta, ugyanis ő nem szándékosan tette, nem mentegetni akarom, egy idióta barom volt. jah, és gyilkosok valszeg nem a motorosok, mert egy motor-autó csattanásból általában az autó jön ki győztesen, inkább a saját életüket kockáztatják.

CandyPlasme_ER6f 2008.02.28. 08:04:37

Hát én csak annyit: motorozom és autózom egyaránt. Sőt, autózni sokkal többet autózom a munkám miatt: tudom, és tiszteletben tartom mindenki állítását. Én is néha csodálkozom, némely motoros hogy vezet, "úgy mint az állat" - de tudom, előzékenynek kell lennem, már jóval az előtt látom általában a tükörben mielőtt előzne miért is? Mert a kresz lényege, ahogy a nagykönyvben megvan írva "tekintetünk vándorlása" - mikor odaérne a motoros lehúzódom, hogy előzhessen , mert tudom nagyobb mértékben van veszélyeztetve mint én. És mindig meg is köszönik. Viszont, amikor motorozom sok paraszt van aki tényleg leszorít az útról. Bevallom azt is, motorral sem hajtok. Talán az lehet az oka, korábban volt autóbalesetem és okoltam a dolgokból. Amit mondani szeretnék: mindkét oldalon van agresszív vezető, és mindig is lesz. Én azt kérem, hogy mindkét fél legyen kicsit előzékenyebb és az sokat segítene...

grrrrrrr 2008.02.28. 11:29:28

Én fröcsögök? olvass már vissza légyszi, arra hogy:
"szegény szarvas, ráhuzom a kormányt, nem kár érte, dögöljön meg az összes motoros, ott teszek keresztbe ahol tudok" szerinted erre hogyan kellene reagálni???
úgy látszik itt ez a norma! komolyan mondom megáll az eszem!
az összes görénynek: csak egyszer tegyél keresztbe de ha fel tudok még állni akkor inkább ajtó be azt húzzál de k gyorsan mert k szarul fogsz járni! vagy baszd ki a szemem is nehogy megjegyezzem a rendszámod, anyagi kár jelentős lesz nálad azt garantálom!

grrrrrrr 2008.02.28. 11:36:37

mondom ezt úgy h motorozom és autózom is!
én ha motorra ülök is normális vagyok bár az kétségtelen h dinamikusabb mint az autósok 90%a de ez sem 120at jelent városban! előzékeny vagyok ki be engedek én autóst is motorost is egyaránt, az előzékenységet lehetőség szerint jól láthatóan megköszönöm, nem lázadozok látványosan ha vmi nem tetszik!
de ez a stílus amit itt néhány ember a motorosok irányába tanusít hát az bicskanyitogató enyhén szólva is!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.28. 12:41:34

Grrrrrr,
Akkor talán címezd a leparasztozást meg többi személyeskedést annak, akit illet.
Én nem kivántam egy motoros halálát se, és nem én vagyok, aki ráhúzza a kormányt, sőt...

A te stílusod semmivel se kevésbé bicskanyitogató, mint amelyek neked nem tetszenek.
Nem is értem, miért vársz mást, ha nagad is ugyanezt műveled...

PéteR1 2008.02.28. 13:05:28

A cikk elgondolkodtató, -sőt hasznos- ugyanakkor a cím durván általánosít... Magam is kinn voltam motorral vasárnap du. Dobogókőn, és Lepencén is, de szerintem a motorosok 90%-a teljesen korrekten viselkedett. Bár tény, hogy voltak állatok. :)
Egyébként megérne egy post-ot a hegyi utak gyalázatos állapota, sok baleset forrása lehet még a rossz minőségű út. (pl. Esztergom-Dobogókő között). Tudom, lehetne lassan is menni ezeken az utakon, de senki sem fog lassan menni rajtuk... :)

Desert 2008.02.28. 13:48:21

Egy újabb istenbarma:
Negyvenszer szegte meg a KRESZ-t egy motoros: index.hu/politika/bulvar/mot9090/

grrrrrrr 2008.02.28. 14:10:27

"grrrrrrr 2008.02.27. 17:47:31
nyekk amondó rock Bjossy D-fens.........."

szerintem címeztem, akkor miről beszélünk?

camell · http://indafoto.hu/camell 2008.02.28. 14:22:52

Desert 2008.02.28. 13:48:21

Egy év eltiltás? 100 ezer bünti? Ennyi? Falhoz állítani, lelőni! Itt a baj. Addig, amíg az ilyen gyökerek ennyivel megússzák, nem lesz itt rend. Mondjuk, 10 év sitkó után szerintem gondolkozna...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.28. 14:23:28

Grrrrrrr,

Arról, mikor engem leparasztoztál és egy teljesen légbőlkapott, erőltetett példát hoztál fel, csak mert szóvá tettem, hogy attól még, hogy pár motoros élvezi a fülrepesztő zajú kipufogót, sokkal többen vannak azok, akiket zavar, főleg, ha hétvégén van késő este olyan helyen bőgetik, ahol az emberek többnyire pihennének.

Desert 2008.02.28. 14:53:20

camell: pontosan. röhej ami itt folyik.

KToM 2008.02.28. 15:53:43

Fektav meresek:
timeslip.hu/fektav.php

a 38-40 meter csacska marketingszam :(

Pipers 2008.02.28. 21:41:24

Desert, camell és a hasonszőrűek!
Csak néhány link az elmúlt 48 órából:

index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344406/
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344338
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344268
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344198
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344095
index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/344073

ezekben autó, kamionos és gyalogos hibákból eredő balesetek vannak. Továbbá 900 autós (a hír szerint) akitől el kellet venni valami miatt a jogosítványát a helyszínen.
Jó hogy nem rajtatok múlnak a dolgok, mert akkor az itt említett bűnök miatt közel 1000 embert kellett volna a helyszínen elintézni a rögtönítélőbíróságosdi szerint.
És nem röhej ami itt folyik, hanem tragédia sajnos.

Autóval, motorral és kerékpárral egyaránt közlekedem kb 30 éve. Az utóbbi években az autósok sokkal pozitívabban állnak a motorosokhoz, gyakorlatilag napok telnek el, hogy bármilyen kis atrocitás is történne velem.
Előre engednek, sőt még a rendőrök is előzékenyek, ha látják, hogy nem tép az ember.
Ha autóval megyek ez sajnos kevésbé igaz. Napi 4-5 veszélyes helyzet a minimum. Nem vezetek keveset a napi 100 km város a legkevesebb.
A kerékpár a legveszélyesebb, gyakorlatilag minden harmadik-negyedik autós (buszos!!)
le akar sodorni az útról.
De ez sokszor azért van mert aki először kikerül nem teszi ki az indexet és a hátul jövő későn vesz észre.
Ez van, ezért én nem akarok senkit legyilkolni.

Good luck!

hukk 2008.02.29. 08:33:08

Elkezdtem olvasgatni a kommenteket, de a kb a harmadánál abbahagytam. Én azt megértem, ha valaki nem szereti a motorosokat, vagy frusztrált, mert ő csak 155-tel tud menni az 1.0 corsában az autópályán, és az nem elég adrenalin DE: meghalt egy ember, nem esik le mit beszéltek? Ugyan olyan ember, mint te, vagy én, vagy az anyád! Ha anyád csinál egy faszságot, és teszem fel, elnéz egy előzést, akkor dögöljön meg Ő is? Ha ugyan olyan primitiv gyökér lennék, mint az itt fröcsögő seggfejek többsége, akkor azt mondanám, hogy remélem majd egyszer anyádhoz állít be a rendőr, hogy a kisfia közlekedési balesetet szenvedett, és meghalt, jöjjön be azonosítani...Hihetetlen ez a részvétlenség.
Arról, pedig, hogy ki a köz és önveszélyes autós, meg motoros: Manapság már pár százezer forintból 100-120 lóerős motorokat lehet venni, de egy új kisautó árából megkapja a leggyorsabb motorokat is. Nem, veszitek észre, hogy ugyan az a réteg száguldozik a motorokkal, akik pár éve tuningolt sportkocsikkal száguldoztak, és taroltak le buszmegállókat?! A motorozás most menőbb, de gondoljátok, hogy aki száz felett kacsázik az autók között, az ha egyszer autóba ül, majd hirtelen átengedi a gyalogosz a zebrán vagy szigoruan betartja a szabályokat?! Aki pedig autóval normálisan közlekedik, abból akkor sem jön elő az állat, ha kétkerékre pattan.

camell · http://indafoto.hu/camell 2008.02.29. 14:43:29

Pipers: szerinted az a 900 ember, akitől elvették a jogsit, nem volt jogos? Szerintem ha valaki kicsit ittasan a volán mögé ül, és ezáltal veszélyeztet egy, vagy több ember életét, minimum leültetni kellene. Legközelebb is meg fogja csinálni, csak immár jogsi nélkül. Szerintem az ilyen ember ne éljen, ne veszélyeztessen senkit. Pláne ne öregembert, kismamát, terhes nőt, engem. Pont.

Pipers 2008.03.02. 17:29:38

camell:

De jogos volt. Sőt le is ültethetnék őket, az is jogos lenne.
"Szerintem az ilyen ember ne éljen,"
Ezzel az a baj, hogy mindenkinek más az ingerküszöbe, és előfordulhat olyan is aki a te hibáidra/hibázásaidra is így reagál, és ha jogában állna, vagy lehetősége lenne rá, már te sem élnél.
Pont.
süti beállítások módosítása