S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Reklámok, amiket nem látsz majd a tévében

2012.01.16. 13:39 scheerti

Autót reklámozni valószínűleg nem könnyű feladat, de az internet sokat segített a kreatív reklámszakembereknek. Európában valamiért még sokkal kevesebb a vicces reklám, mint az USA-ban. Az itteni szpotokban mindig visszafogott eleganciát sugárzó, prémium autóira büszke Audi és BMW az USA-ban simán gúnyolódnak egymással, óriásplakátokon, videókon üzengetnek a másiknak. Talán furcsa lehet, de az európai gyártók reklámszakemberei akkor tudják igazán elengedni magukat, ha az Egyesült Államokban kell kampányt csinálniuk. Míg Európa egyes országaiban simán betiltanak egy leszbikus jelenetet tartalmazó reklámot, addig a tengerentúlon ezzel nem is foglalkozik senki. Ne gondoljuk, hogy a marketingesek rosszul járnak ezekkel a "betiltott" reklámokkal, amelyek valójában csak a televízióban nem mehetnek le, az interneten bárki elérheti őket, sőt, a sztorit valószínűleg felkapják az autós blogok és weboldalak és milliók nézik meg a nem túl jó, de kicsit provokatív klipet. A Renault és a Volkswagen nagy mesterei a műfajnak, ez utóbbi gyártó a tavalyi Super Bowl döntőre készítwett reklámja mindent vitt, most épp 48 milliós nézettségnél tart, csak a YouTube-on. Azért a Renault sem pihen, az új Twingóhoz kibodtak három 30 másodperces reklámot, ezek szintén nem valószínű, hogy képernyőre kerülnek, de nem is ez volt a cél velük.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr163554996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biker_kolee 2012.01.16. 20:19:39

Az utolsó az tetszik! A második semleges, az első pedig... nem mondok rá semmit.

Suttora 2012.01.16. 21:41:07

Se a reklámok, se a Twingo nem jön be :)

robertocrack 2012.01.17. 12:15:12

viccnek jó az összes....autót is beleértve:)
süti beállítások módosítása