S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Tankmotor mi?

2007.02.06. 09:25 scheerti

Reggel unottan lapoztam bele a Belsősgébe,rögtön el is kapott az undor mikor megláttam szerencsétlen valaha szebb napokat látott Ford Mustangot benne a Sherman tank motorjával. Szerencsétlen autón látszik,hogy nincs az a merevítés amit ez a motor ne tudna szétzúzni.

 

 

 

 

 

 

 

 

j

 

Ez itten szét fog szakadni kérem!

 

Hülye állat amerikaiak sosem tudják hol a határ. Méghogy tankmotoros autó,ilyen NINCS gondoltam először. Hoppá mégis! Jay Leno amerikai komikus, a Tonight Show házigazdája épített egy Tankmotoros hotrodot. Leno-ról tudni kell még,hogy autóbuzi a jobbik fajtából aki nemcsak gyűti de építgeti és bütykölgeti is az autóit. A Big Dog nevű saját (!)műhelyében a 120 éves gőzautótól a Ferrari Enzo-ig minden megtalálható amire valaha autóbuzi vágyott.A gyűjtemény értékéből ki lehetne fizetni az ország adósságának nagy részét. Szóval Leno is épített tankmotoros roadstert a Patton tank 30 000 köbcentis V12-es motorjával ami nagyjából 900 lóerős lehetett de nemrégiben megtoldotta két Garett turbóval, így 1500 lóerős lett. Csakhogy Leno okosabb volt annál,hogy ilyen teljesítményt egy relatíve kis autó  (mert odaát a Mustang az) motorterébe építsen be. Ő csináltatott neki külön alvázat,teherautó felfüggesztést,mindent ami ahhoz kell,hogy ne ugorjon ki a motor a helyéről. A súlya is közel 5 tonna ami már reális egy ilyen motorhoz. A Mustangot ha nem erősítik meg karvastagságú acélcsövekkel akkor a motor előbb-utóbb a vezető nyaka köré tekeri a kasztnit.

 

Itt a video ha még valaki nem látta volna a TankRod-ot.

 
          

 

És itt van Leno gyűjteményének egy elenyésző hányada de ezek is érdekesek,nézzétek meg bátran!

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: amerika tank jay leno

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr9833967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laze · http://laze.hu 2007.02.06. 10:16:55

hát igen, láttam a múltkor egy műsort, Jay Leno autóiról, gőzgépiről. Volt amelyiket be is indította, és ment is vele, elég jól. :) Szimpatikus, és tetszik. Szerintem majdnem minden autóbuzi férfiember álma egy akkora garázs, amiben ennyi klassz gép van. (És annyi pénz, ami lehetővé teszi, az autók javítgatását, mind időben, mind alkatrészben, ugye...)

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2007.02.20. 10:11:49

Kicsit irigylem ezt a Leno-gyereket :) Nekem ugyan nem kellene egy ilyen tankmotoros cucc, de tényleg jól meg lett csinálva!
süti beállítások módosítása