S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Egy fényévnyire a tengerentúlon

2007.03.01. 13:28 scheerti

Mindig is szerettem volna az 50-es években élni. Na persze nem nálunk az ÁVÓ és Rákosi korában hanem az U.S.A-ban. A háború után ugyanis a megrögzött atomháborúmániás világ érdekes dolgokat produkált. Nyilvánvaló volt,hogy a föld meghódítása után a levegő jön,késöbb az űr. Én mondom,ennyire futurisztikus világkép még a XXI. században sincs mint az 50-es évek Amerikájában. Mindenki kis zöld emberkékkel akart találkozni,filmek készültek és rádióadások amik egy évtizeddel korábban még képesek voltak megrémiszteni a világot akkorra már csak jó mókának tűntek. De ez mind semmi. Koncepcióautók készültek amik soha de soha nem kerültek forgalomba de a kiállításokon minden tekintetet magukra vonzottak. És akkoriban még ez volt a fontos a gyártóknak,sokat adtak a külsőségekre. És igen,ezek is mind olyanok. Ugyan melyik európai autógyár mert volna előállni akkoriban ilyen koncepciókkal?

Lincoln Futura 1955.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lincoln Continental Concept 1950.

 

 

 

 

 

 

 

 



Pontiac Concept 1953.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dodge Firearrow1954.

 

 

 

 

 

 

 

 

Buick Lesabre 1951.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr2541512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laze · http://laze.hu/ 2007.03.01. 14:24:50

Hehe, ez a Buick brutáljó!!!

gggg 2008.06.12. 07:08:22

deundurítóak

piettro 2008.06.12. 08:03:45

Szerintem a Dodge Firearrow simán mehetne sorozatgyártásba, minimális módosításokkal. Egyszer csak vége lesz a gömbölyű, puffasztott kocsiformáknak... Egyeneseket akarok! :)
süti beállítások módosítása