S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Így köll motort építeni kéremszépen!

2007.08.29. 10:44 scheerti

Megint rábukkantam két páratlan videóra az egyik legkúlabb motorépítési stílusról ami mellett nem mehet el senki aki kicsit is szereti a motorokat. Nos,én szeretem és meg is lepődtem,hogy egyes emberek mennyire fanatikusan ragaszkodnak hőskor motoroskultúrájához. Meglátnak egy Honda CB 750-es motorkerékpárt ami azért valljuk be nem egy instant get (ahogy a Jó Orosz doktor mondaná) és meglódul a fantáziájuk ezerrel,egyből átépítésen kezdenek gondolkodni. És micsoda motorok születnek,elképesztő. Álmomban sem gondoltam volna,hogy egy ilyen öreg Hondára fogok nyálat csorgatni és a mobile.de-t nézegetni,hogy vajh mennyibe kerülne a donor odakinn ahol mint tudjuk kolbászból van az a bizonyos kerítés. Ami a legjobban megfogott az egészben,hogy nem kell ízire szedni és összevissza csonkítani a vázat ahhoz,hogy egy szép Cafe Racer motort kajon az ember végeredményként. Valami csoda folytán ez a motor gyönyörűszépen kiadja magából a formát. Soha nem kapott annyi figyelmet mint egy BSA Rocket( alias Triumph Trident) de azokhoz a motorokhoz még ott sem volt egyszerű hozzájutni,szemben a Hondával ami fillérekért beszerezhető volt bárki számára aki úgy gondolta,hogy régimódi bőrruhát öltve elmenne kicsit nézelődni a hőskor szimbólumába. Persze a Honda motorja nem nevezhető egetverően erősnek a maga 67 lovával,de az élménymotorozást úgyis a forma és az üléspozíció adja,nem pedig az,hogy hány lóerős masinán ülünk. A legszebb  bizonyíték a Cafe Racer építés arra,hogy nem kell Teutul családnak lenni és kormányrúd alakú bajuszt növesztni ahhoz,hogy valaki egyedi motort tudjon építeni. A fényezés sem utolsó tényező ha már az ember ilyesmire adja a fejét. Imádom ezt a régimódi színvilágot,nem kell a sok giccses lakkréteg ahhoz,hogy az ember egy állatul kinéző motort kapjon. Most mindenki azt gondolhatja,hogy ezt biztos nehéz a hülye amcsik fejébe beleverni,és ha valaminek nincs 3 méteres villaszára akkor az már nekik nem is kell. Pedig kell! Náluk is kezd elterjedni ez a mánia,és mint tudjuk kevés szentimentálisabb nép létezik az amerikainál,úgyhogy mindenki igyekezzen bespájzolni a maga cafe racer alapját időben!





2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr4151863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2007.08.29. 14:02:09

a kilometerora mekkora mar!
120...130...140...BANG!
:-)

Spiderpig 2007.08.29. 14:31:50

Ez tényleg szép, de az igazi meló az, amikor egy épített motort megpróbálsz Magyarországon forgalomba helyeztetni. Én például a hajam 80%-át tépkedtem ki közben...
süti beállítások módosítása