S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Egy olvasói levél megválaszolása!

2008.03.06. 11:43 scheerti

Tegnap szóba került Omm szerelője Zircen, aki mint sokan mások a településen történetesen az Aschenbrenner nevet viseli. Ekkor mondtam azt, (természetesen tréfából), hogy Omm nem biztos, hogy ismeri, de megnyugtatott, hogy tudja kiről van szó. Pedig nem a szomszédban lakik. Innentől én a dolgot lezártnak tartottam, míg meg nem pillantottam egy levelet a postaládámban, amelynek tárgyában a poszt címe áll, és Geri olvasó írta.

Szia! Ki az az Asi? És miért kell ismerni? Hello. Geri

Kattintásra bezár


 

 

 

 

Nos, kedves Geri, nem tudom, hogy olvasol e S-blogot, de ha megengeded akkor itt válaszolok néhány kérdésedre. Asi, alias Aschenbrenner György raliversenyző, a Veszprém megyei Zirc városában született, azóta is ott él a Bakony szívében. 36 éves, 96 97 (köszi Kari)óta versenyzik és Veszprém megyében nincs olyan kisgyerek aki ne akarná megnézni "az Asit" a Veszprém Rally-n. Gyakorlatilag miatta élt tovább a bakonyi betyárkultusz, mikor jogsit szerzett minden rendőr álma volt, hogy elkapja, többször el is vették a jogsiját, hamar hhíre ment, hogy ügyes és iszonyatosan gyors. Az egyes Golfját az egész Bakony ismerte, tudták, ha jön, akkor valószínüleg nem gyökketővel. Itt egy rövid idézet a saját honlapjáról, amelyben akkori időkről olvashatunk:

Asi szinte tananyaggá vált Veszprém megyében, a hatóság mindenképpen tetten akarta érni, amint vezetői engedély nélkül autózik. 10-15 autós üldözésben volt része ebben az időszakban, de sohasem sikerült elkapniuk. Volt hogy éjszaka kénytelen volt az autóban kinn aludni az erdőben, mert őrá várva minden Zircre vezető utat lezárt a rendőrség.

    Hát ő Asi. A Rallyzást egy TDI Golf pilótájaként kezdte, ami nem tipikus rallygép, de még ezzel is sikeres volt. A Veszprém megyei Miklulás Rallyn (minden év December elején)
is nagyot villantott, két első osztályú Escort Cosworth tudta lenyomni. Aztán sokáig versenyzett Suzukival, amellyel az A5-ös kupa bajnoka lett. Aztán a Suzukisok nem indították a Balenot az első osztályban, így Asi beszerzett egy N/4-es Mitsubishi-t és kétszer lett vele bajnok. Aztán négy év A csoportos versenyzés után, (ahol abszolútban általán mindig mögötte volt néhány WRC) visszatér az N csoporthoz. Navigátora idén is Pikó Zsuzsi lesz, és szezonra felkészülve várják az idei első ralit Egerben. Asiról még annyit kell tudni, hogy sokan nem nézték jó szemmel, hogy gyorsabb volt náluk. Mikor más kategóriájú autóval volt gyorsabb a WRC autóknál akkor sok pilóta mocskolódni kezdett vele. De főleg a háta mögött. És ebben a meccsben eléggé partner volt a vezetőség is, úhgyhogy Asival sokszor szó szerint kibasztak, hátráltatták. Ezt azóta is a magyar ralisport legundoryítóbb lépésének tartom. Lelkük rajta. Annyi biztos, hogy Asi Veszprém megyében szinte hős, sokan ismerik, még többen szurkolnak neki. Olyan embereket is kicsábít a Veszprém rally-ra akik az életben nem mennének ki, de őt azért megnézik. Itt egy szép videó, a Veszprém megyei Nyirádon készült, ahol Asit láthatjuk versenyzni:



 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr27368087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.03.06. 12:40:51

hmm...a mocskolódásos kibaszás a magyar versenysportban ősi román szokás sajnos.
asi is tudna mesélni, az biztos.

Sopánka76 2008.03.06. 13:11:22

Ez igen!
Lehet tanulni az ideális íveket!
Hajrá Asi!!!

rallys 2008.03.06. 14:24:10

Nagyon tetszik a vezetési stílusa, csak egy baj van vele: szeret az autójával a homológlaptól eltérni. Ott csal ahol csak tud. Pedig ha a szabályok szerint menne 1 perccel verné a kategóriáját, így csalásokkal 3-mal. Miért van erre szükség? Az idei N csoportos autójára is kiváncsi lennék, mennyire a szabályok szerint épült. Mindenféle rossz szándék nélkül írom ezt, szerintem is nagyon jó pilóta! csak....,

Tommi 2008.03.06. 14:33:40

Sokan leszólták asit... Sokan le is fogják még...

kariking · http://ralialfa.blogspot.com 2008.03.06. 14:53:05

Nem egészen 96-ban kezdte a dolgot, hanem 97-ben a szombathelyi RTE futamon egy dízel fehér kettes golffal. Előtte ugyanebben az évben a hungaroringi gyorsulási versenyeken lépett fel fekete egyes dízel golfjával. Szóval egy évet húzzunk le az életkorából :)
Aztán meg rallys-al egyet értve ennek a valóban tehetséges versenyzőnek semmi szüksége nem lenne azokra a dolgokra amiket művel. Valóban tudna minden okosságot félretéve is győzni, de valamiért a vérében van az a dolog amit mások csalásnak neveznének, és emiatt negatív a megítélése azok körében akik valóban ismerik a pályafutását nemcsak a pálya széléről integetnek.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.06. 15:13:02

kari, én is tudom milyen dolgok voltak, szándékosan nem írtam le őket. Én bírom Asit.

danken 2008.03.06. 15:14:33

igen, jó Magyar szokás szerint kibasztak vele, a tehetségtelenebb(bár gazdagabb) társak, meg a sok barom vezető, kicsit olyan mint bode miller, csak ő szerencsésebb helyre született.

csiky944 2008.03.06. 15:29:13

mikor elvették tőle Szombathelyen az első helyet,ott mindenki látta h mennyire parasztul megy,senki nem tette úgy az autót a kanyarokba,ott nem az autón múlt,de a sok köcsög.....

rallys 2008.03.06. 16:02:13

danken

Látszik az írásodon, hogy nem vagy tűzközelben, csak kívűlről látod az eseményeket. Nem a vezetési stílusával van baj, nem is a pénzeszsákokkal, egyszerűen nem tudja megállni, h ne csaljon. Vannak konkrét infok ezekről az esetekről. Ügyes nagyon, senki nem vitatja. Nyerhetne az autó buzerálása nélkül is. De tényleg a vérében van a másság, ezért nem kedvelik sokan.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.06. 16:16:21

Nem vagyok benne a sportban, de tudok én is ezt-azt. Ismétlem, belülről én ezt a sportágat nem ismerem annyira mint Kari vagy te, és jelezném, hogy eszemben sincs tűzközelben lenni, egy sport akkor veszti el a szórakoztatóértékét számomra, ha komolyabban kezdek el foglalkozni vele. Másrészt tehetséges sem vagyok. Egy kibukócsövezett Ladával mindenki végig tud menni murvás úton, egy majom is, két kilóbanánért, csak az nem mindegy, hogy hogyan. Milyen gyorsan, milyen technikásan. Ebből én soha nem kértem, én megmaradok a porozó hülyegyerek szintjén, de azt legalább élvezem...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.06. 16:17:23

Ja és most látom, hogy ezt nem is nekem írtad. De sebaj. amit az imént leírtam az így van jól.

danken 2008.03.06. 19:29:49

Valóban nem vagyok tűzközelben, de valamit tudhat ha ennyi wrc autót elver rendszeresen

ibucup 2008.03.06. 21:05:15

háát igen:)ha már vezsprém megye akkor őz se felejtsük el:)
www.osvathracing.hu/index.php?content=osi

Tommi 2008.03.07. 16:26:56

off:
scheerti: Ha Te is ma tartod, akkor boldog névnapot!

On...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.07. 16:55:48

köszi, de én Decemberben tartom:)

Rocko- 2008.03.07. 21:48:57

tartsd inkább Veszprémben! ;)
süti beállítások módosítása