S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Többet ér a jogsid egy felesnél?

2008.03.22. 07:22 scheerti

Hát megint itt tartunk. Mint autós bloggernek kötelességem kampányolni az alkoholfogyasztás ellen, bízva abban, hogy a magyar ért a figyelmeztetésből is, nem csak a büntetésből. Húsvét hétfőn ugyanis a magyarok egy része átmegy ellenállóba, dafke gerillába, akit úgysem kapnak el a rendőrök, ha ittasan gurul hazafelé a locsolkodásból. Rossz hírem van, elkapják! A rendőrség megítélése ugyanis rosszabb, mint a rendszerváltás elötti időkben, így épp itt az ideje, hogy bizonyítsanak. A zéró tolerancia jegyében Májustól mindenki súlyós büntikre számíthat, ha bármilyen szabálysértést követ el, azonban az alkoholfogyasztásról nem hallani semmit. Hja kérem, talán azért mert az alkohol januártól nulltoleranciás. A legkisebb alkoholmennyiségért is elveszik a jogsit, a rendőr nem mérlegel, nem mérlegelhet. Akkor sem, ha a 200 méterre lakó Marika nénihez indultunk el locsolni, hogy el ne hervadjon. Tessék gyalog menni. Ha pedig a 60 kilométerre lévő nagyihoz indul a család, akkor, tessék megállni, hogy nem iszunk. Számtalanszor hallom idős emberektől, hogy nyugodtan ihatok egy pálinkát, erre nincs sok rendőr. Ők azok, akik csak kézben fogják az övet a csat mellett, nehogy meglássa a rendőr, hogy nincs bekötve. Persze, nem hibáztatom őket, ők még másként gondolkodnak. Tavaly húsvétkor 50000 szondáztatás történt. Ez pont egy közepes város lakossága. Tehát ha főúton közlekedünk, akkor igen nagy esélye van annak, hogy minket is megállítsanak, és abban ugye biztosak lehetünk, hogy megállítás esetén előkerül a szonda. Az 50000 félreállított autós közül 600 esetben találtak kisebb-nagyobb alkoholmennyiséget. 100 embernek vették el a jogosítványát a helyszínen. Ez idén 600-ból 590 lenne, némi esélyt adva azoknak, akik épp most ettek alkoholos sütit, vagy öblítettek szájvízzel. Egy vezetői engedély megszerzése 100-130000 forintba kerül, el kellene gondolkodnunk, hogy érdemes e kockára tenni, azért, hogy tudjunk inni valamit. És rossz hírem van azok számára is, akik a  "majd eszünk rá töltött káposztát, aztán felszívódik" elvet követik. Ez ugyanis a magyarok mentsvára, azoké, akik nem bírják megállni, hogy ne gurítsanak le legalább egy jóféle konyakot a sógoréknál. Hát nem, sajnos nem szívódik fel, ezek az elektronikus szondák szépen kimutatják a legcsekélyebb mennyiséget is, és onnantól szinte garantált, hogy egy évig csak az anyósülésen terpeszkedhetünk. Hohó, de a találékony magyarnak erre is van megoldása: Két jogsija van, ha az egyiket elveszik, még marad a másik. A történet szépséghibája pusztán annyi, ha két jogsival elkapják, akkor egész más büntetési tételek érvényesek. Az sokba fog fájni, tényleg.

A "ha nem iszol valamit, akkor megsértődöm" típusú rokonok elhárítására nyugodtan tarthatunk magunknál ittas vezetők által okozott balesetekről készült fényképet, esetleg megpróbálhatjuk elmagyarázni, hogy szeretnénk épségben hazaérni. Mert tulajdonképpen azt kellene megértetni az emberekkel, hogy a rendőr nem azért áll Húsvét hétfőn az út szélén hóesésben, szélben, mert ő nem szereti a családját, hanem azért, mert minden évben van néhány barom, aki seggrészegen képtelen abszolválni egy kanyart, esetleg nem vesz észre egy gyalogost, és kivasalja, mint tinilány a rózsaszirmot. Ez pedig senkinek nem hiányzik. Nem, biciklivel sem megyünk locsolni, mert nem szeretnélek kivasalni, mikor részegen kibucskázol elém a bicikliddel.


 A "korán kelünk-sokat nyelünk" taktika sem célravezető, egyrészt, mert pofátlanság máshoz reggel hatkor odaállítani, másrészt, mert a rendőrök is időben kezdik a szolgálatot. Biztos vagyok benne, hogy idén is lesz néhány ügybuzgó állampolgár, aki 3 pálinkával akar majd revansot venni a rendszeren, de azért bízom abban, hogy a normálisabbja lassan belátja, hogy nem csak ilyenkor nem ülünk autóba részegen. Hogy miért nem lehet itt is meginni egy sört, esetleg egy pohár bort, mint külföldön? Mert a magyar lelemény csodákra képes, biztos vagyok benne, hogy az egy sörből mindenkinek kettő lenne, a pohár borból pedig egy fél üveg. Erre nagyon jó példa volt a szilveszteri petárdatörvény, mikor engedélyezték a használatot mindenki megmarhult, hullott a matéria emberre-állatra-autóra egyaránt. Na valami hasonlótól tarthatnak az alkohol esetében is. És meg kell mondjam, egyetértek velük. A magyarok egy része még nem tud felelősen gondolkodni, hiába van 18 éve demokrácia. Magam sem vetem meg a jóféle  pálinkát/konyakot/gyomorkeserűket, de valahogy eszembe se jut autóba ülni a fogyasztásuk után. A családom és az ismerőseim szerencsére már vannak annyira tájékozottak, hogy nem is kínálnak ilyenkor semmiféle alkohollal. Úgysem fogadnám el. Csak azt tudom mindenkinek tanácsolni, hogy ittasan ne üljön volán mögé, mert egy pohárka ital miatt nem éri meg rendőrségre járkálni, aztán később jogosítványért kuncsorogni. Aki pedig nem ittas, hanem részeg, mint a csap, azt egyáltalán ne engedjük autó közelébe, még akkor sem, ha úgy érzi, hogy haza tudna vezetni. Másnap meg fogja köszönni, hogy nem engedtük balesetet okozni. Ha pedig mégsem, akkor legalább mi nyugodtak lehetünk, sikerült egy esetleges balesetet megelőznünk. A háziasszonyok és házigazdák pedig egyáltalán ne kínálják alkohollal az autóval locsolni érkezőket, ezzel sem bátorítva őket az alkoholfogyasztásra.


Minden Kedves olvasónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

99 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr60391870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerhardt 2008.03.22. 10:00:53

Megoldottam a problémát: Kocsi a garázsban, alkohol a bárszekrényben, kölni a fürdőben én pedig az ágyban maradok.

Muad'Dib 2008.03.22. 10:59:49

Hozzátenném , hogy ez a zérótolerancia, nullaszázalék ostoba baromság (természetesen a részegen vezetőktől azonnal el kell venni a jogosítványt)! Nemhogy európába tartunk ezzel ,hanem épp kifelé belőle. Olyan illusztris társaságba kerültünk,mint: Azerbajdzsán, ÖJordánia, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Románia, stb...
Míg a másik oldalt olyan országok, melyek baleseti statisztikája nagyságrendekkel jobb ,mint a milyenk ,mégis engedélyezve van bizonyos alkohol fogyaszása pl: Ausztria, Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Monaco, Spanyolország, Finnország.

Desert 2008.03.22. 11:02:34

"Rossz hírem van, elkapják! "

nekem sokkal rosszabb hirem van: Nem kapják el. Talán, ha ezer ittasból egyet elkapnak, ami olyan minimális mintha nem is lenne.
(mondom mindezt absztinensként)

csiky944 2008.03.22. 11:05:43

OFF
A tegnapi és mai röpke bevásárlás közben lehidaltam azon,hogy mennyi böszme ember van,az igazi hétvégi vezetők és a balfaszok tülekedtek a Kisebbség is számít parkolójában és magán az épületen belül is.Az,hogy megállunk beszélgetni a sorok végén a szomszédasszonnyal úgy,hogy tökéletesen eltorlaszoljuk az amúgy is keskeny "járatokat" teljesen természetes.Ezek a barmok még azt hiszik,hogy ez is piac,ahol 2,5órákat lehetett pletykázni,mert mindenki ráért.Mögöttük persze torlódás alakult ki,amit egy hangos beszólással sikerült megszüntetnem,az értelmesebbje csak kuncogott,míg a két léhűtő vörös fejjel nézte,hogy ki merte rendre teremteni őket.A mai kedvencem pedig,a bejáratnál beszélgetést kezdeményező 2 nagycsalád,rengeteg kölökkel és cuccal.Munkájuknak köszönhetően tökéletesen elállták a bejáratot,ezzel is torlódást okozva a ki és befele irányuló vásárlók nagy örömére.A parkolás viszontagságait már meg sem említem,így is kellőképpen felidegesítettem magam a Mauónika-show célközönségén....
ON
Boldog nyulat mindenkinek és sok-sok locsolót :D

kinney 2008.03.22. 11:06:10

biztos, hogy jók a tavalyi számaid? 50 ezer szondáztatásból 600 esetben mutattak csak ki valamennyi alkoholmennyiséget, és mindösszesen 100 jogsibevonás történt? ez azt jelenti, hogy 1,2 százalék ivott, de 500-ból összesen egy esetben kellett jogsit bevonni. és mindezt egy "ivós" ünnep alatt??
nekem ez gyanusan alacsony statisztika.

Effel 2008.03.22. 11:11:56

Kedves Maud'Dib!
Ha elolvastad volna a szöveg azon részét, amelyben arról esik szó, hogy mi magyarok egyszerűen KÉPTELENEK vagyunk mértéket, és helyes arányt tartani, akkor nem kárhoztatnád a nulla toleranciát.
Igen, sajnos nekünk szükségünk van arra, hogy valaki, jelen esetben egy törvény, totálisan eltíltson az ivástól vezetés közben.
Mi még nem tartunk ott, ahol az általad említett országok, s félek tőle nem is fogunk túl hamar.
Egyébként ha megnézed a statisztikákat, a halálos balesetek száma itthon rosszabb mint mondjuk Romániában.
Az ittas vezetés mellett lehetne még pár szót szólni az öv használatáról is, ami hazánkban szintén siralmas eredményeket mutat...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 11:15:48

A statisztikát innen vettem. Ezek tavalyi számadatok:

www.automotor.hu/index.php?apps=cikk&cikk=3571

Muad'Dib 2008.03.22. 11:28:16

Effel 2008.03.22. 11:11:56
Igen, de pont ezért kéne, bizonyos szintet meghatározni! Ha megnézed a baleseti statisztikát, nem az egy pohár bort elfogyasztó családapa öli meg a gyerekeit, mert részegen száguld hazafelé, hanem inkább a seggrészeg hülyék a buli után... És ,ha 1ezrelék lenne a szabályozott szint, nyugodtan el lehetne venni a jogsiját annak aki többet iszik. Nem látom az ellentmondást, hogy attól engedélyezünk 1ezreléket, miért lenne több rosszabb a helyzet...

Muad'Dib 2008.03.22. 11:30:27

Az utolsó mondat helyesen: Attól, hogy engedélyezünk 1ezreléket, nem látom, miért lenne roszabb a helyzet.
Ne fogalmazzatok, miközben beszéltek telefonon, mert ilyen mondat lesz, mint az előbb az enyém:D

mekkelek 2008.03.22. 11:34:45

Zéró tolerancia OK! Olvashattuk, hogy 'vagy 70-en nem haltak meg ennek köszönhetően.
A leitatással szemben én úgy védekezem, hogy mindenkinek azt mondom, hogy nem lehet kortyintanom mert sajos szívgyógyszert szedek... ez pesze nem igaz, de ők nem tudják... :)
Aki pedig ezek után megsértődik az megsértődik.....

Muad'Dib 2008.03.22. 11:41:19

mekkelek 2008.03.22. 11:34:45
Épp ezt próbáltam írni, hogy ez nem ilyen egyszerű. Eddig nem vehették el a jogsit autómatikusan akkor sem, ha csaprészegen ültél volán mögé. Namost, ha mostantól 1ezrelék fölött autómatikusan elvennék, ere változtatták volna ugyanúgy kevesebben haltak volna meg. Ugyanis itt a lényeg, hogy elvehetik rögtön, ez a visszatartó erő. Az, hogy bizonyos szint fölött, vagy akármennyinél, tulajképp mind1.

QCa 2008.03.22. 11:44:04

Nézet1: Zéró tolerancia baromság. Nemcsak a konyakosmeggy, a szájvíz, meg hasonlóak miatt. Csomó gyógyszer (folyékony halmazállapotú, és nem, nem a gyógyhatású pálinkára gondolok) is tartalmaz alkoholt. Szóval azért zéró tolerancia túlzás, nagyon is.

Nézet2: Nincs mértéktartás. Valamiért itthon hiányzik ez. Tengerentúlon (konkrétan Kanadában voltam, tapasztaltam) 1 "egységet" lehet inni. Általában az úrvezetők ki is használják ezt. De milyen érdekes, nem is többet. Ott megállják, akkor itt miért nem? Jójó, mondhatjátok, hogy túlságosan általánosítok, mert ott is van, aki ittasan vezet, és itt is van aki megállná. De nagy általánosságban szerintem igazam van.

--------------------------------------------
Off: Amúgy ha már vezetés, kocsik stb: láttátok a forma1-et? Véleméynek?

Off2: Van már csapatotok a www.virtualmanager.hu -n? Nekem van, Kubica-val most jól jártam, asszem :P

QCa 2008.03.22. 11:45:13

Jah igen, én is kívánok minden kedves autós kollegának Kellemes Húsvétot!

Vajk 2008.03.22. 11:45:33

Husvetkor 50000 szondat fujatnak. Hanyan vezetnek husvetkor? Magyarorszagon forgalomban van kb 3millio szemelyauto. Tegyuk fel, hogy husvetkor csak a harmadaval kozlekednek. Tehat 1000 000 autobol 50 000-et allitanak meg. Tehat egy autonak az eselye hogy megallitsak 1:20 ! Es meg akkor is vagy elotte allitjak meg, vagy utanna. Tehat 100 ittas vezetobol jo ha 5-ot megfognak.

Raadasul mi van ha megfogjak? Elveszik a jogsijat. Es? Vezet tovabb jogsi nelkul. Nemhusvetkor meg 50000 autot sem allitanak meg naponta. Oszinten, aki vezet, tudja milyen gyakran allitjak meg. Engem pl kevesebb mint evente egyszer, pedig evi 15ezer km korul vezetek. Ha elveszik a jogsijat es vezet tovabb, marha kicsi az eselye hogy a fel ev alatt amire bevontak lebukik.

vajk

lápi lidérc 2008.03.22. 11:46:25

Hát, kedves blogíró, felkérhetnél egy magyarul tudót, hogy lektorálja az írásodat, mert hemzseg a helyesírási és nyelvtani hibáktól.

(pl:
kivasalja mint tinilány = azonosság; az elkövető tinilány
kivasalja, mint tinilány = hasonlat; az elkövető nem biztos, hogy tinilány, csak úgy csinál valamit, ahogy a tinilányok szokta, akik egyébként tini lányok, két szóban; de az kb. a hibák 1%- volt; aki írásra adja a fejét, tanuljon meg írni előtte)

Mondjuk ez a 100 Ft-os jogsi érdekelne. Hol lehet ilyet szerezni?

Egyébként az egész szöveg annyira demagóg, hogy fogjuk rá, részegen írtad egy elborult pillanatodban, vezetés helyett. Az még mondjuk elfogadható mentség lenne.

Arról nem is beszélve, hogy alaptalan hülyeségeket is tartalmaz.

(Mellesleg a törvény - bármilyen kis mennyiségű alkohol esetén jogsibevonás - is faszság, amit normális kormány nem adott volna ki. Nem véletlen a világon a jogban a fokozatosság elve, ugyanis ha ugyanannyi a büntetés akkor is, ha verebet lopsz, mint ha elefántot, akkor mindenki, aki egyáltalán lop, elefántot fog lopni. Segítek alkoholra lefordítani: ha már úgyis elveszik a jogsit, akkor nem egy pohárral iszom meg, hanem öttel, és a vezetési képességeket _egyáltalán_ nem befolyásoló mennyiség helyett - különben a világ más országában sem engednék - tök részegen fogok vezetni. Mármint nem konkrétan én, általános alany.)

GIjoe 2008.03.22. 11:48:16

Muad'Dib
ha csapreszeg voltal, elvehettek a jogsit a helyszinen.

egyebkent teljesen egyetertek veled ami a zero toleranciat illeti.
OFF
a masik ami nagy szemetseg, az az, hogy pl rogton a tulajdonosra huzzak ra a vizes lepedot, ha valami tortenik a kocsival. megertem, hogy sokan kibujtak a felelosseg alol, ugy, hogy nem nyilatkoztak, de konyorgom, megint ugy probaljuk meg megoldani a problemat, hogy ismet a tobbseggel b*szunk ki. nem lenne, egyszerubb, ha koteleznenk arra az embert, hogy nyilatkozzon, hogy ki vezette a kocsit?
tuti nem fog megallni ez a "torveny" egyszeruen jogilag tulsagosan aggalyos.
meg az is szemetseg, hogy nem merlegelhetnek..ennek mi ertelme van?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 11:48:43

Vajk,

vannak bizonyos trükkök amelyekből a rendőrök ki tudják szűrni, hogy kit kell megállítani. És végülis épp az a cél, hogy ne legyen még 600 se, sőt, ne legyen egy se, akitől el kell venni a passzust.

QCa 2008.03.22. 11:48:45

Vajk:

Az én átlagom is kevesebb, mint évi 1, pedig az általad említett évi 15000km nekem is megvan alsóhangon.
De gondolj bele, nem olyan rossz az az 1:20 arány. Nem tudnék összehasonlításképpen adatot mondani, de jóval több, mint a semmi. Én budapesti vagyok, viszonylag sok ellenőrzést láttam. Örültem is.

CSaB · http://www.domain.hu 2008.03.22. 11:49:50

Mindenkinek aki iszik vegyék is el a jogsiját! Nem kellenek ilyenek az utakra!

Béla · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=29769 2008.03.22. 11:52:09

muaddib: olyan fejlett és kulturált országokban mint Új-zéland, is szabad alkoholt fogyasztani, és láss csodát tucatszámra mennek a reklámok a TVben főműsoridőben, hogy NE FOGYASSZ ALKOHOLT, és hogy módosítsák a törvényt a ZÉRÓ tolerancia jegyében. A legdurvább és legsokkolóbb reklámokat próbáld elképzelni vérrel, és hullákkal. valószínüleg ők is azerbajdzsánra szeretnének hasonlítani UGYE?

statisztikákat tudjátok jól hogy úgy lehet formálni amilyenre szeretnénk.Néha a gyorshajtás a legveszélyesebb néha az alkoholfogyasztás, néha a telefonálás stb...
de az alkohol bizonyítottan rontja a döntésképességet és a reflexeket.innentől felesleges vitázni.

GIjoe 2008.03.22. 11:52:29

CSaB
koszonjuk az epito hozzaszolast! ;P

GIjoe 2008.03.22. 11:56:06

Béla
nem felesleges innentol sem vitazni mivel 1 pohar sor nem egyenlo 2literrel. Azert valljuk be, egy pohartol az eg vilagon semmi bajod nem lesz. persze most lehet jonni testtomeg aranyokkal stb stb, a lenyeg az, hogy meglehetne ezt oldani civilizaltan is, pont ugy a sebessegkorlatozast is.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 12:01:01

Kedves lápi lidérc,

ez a posztot korán reggel írtam. Ez megmagyarázza a hibákat, amelyek nagyrészt elütésekből adódnak. Ennyi!

branyik 2008.03.22. 12:03:32

Ez az vegyük el annak is a jogsiját, akinek kocsija sincs és nem is vezet:DDD

jacks_colon (törölt) 2008.03.22. 12:07:55

lápi lidérc: helyesírásból zéró tolerancia? ;D
Ma egy vessző, holnap a VILÁG??!?! Nem lehet mindenki bölcsész.

Elnézést a rosszfejségért, nem bírtam megállni.

lápi lidérc 2008.03.22. 12:10:13

GIjoe 2008.03.22. 11:48:16
Nem kötelezhetik az embert, hogy nyilatkozzon, mert egy magasabb szintű törvényt kellene megsérteni, miszerint családtagjaidra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni.

Egyébként meg szerintem jogos, vagy megmondja, ki volt, vagy fizet ő maga (aztán esetleg leveri az adott ismerősén, ha nem ő maga volt, bár azért az esetek 99%-ában maga a tulaj a hunyó.)

pp 2008.03.22. 12:10:41

GIjoe:

Nem rögtön a tulajdonosra húzzák rá a vizes lepedőt, csak akkor, ha nem nyilatkozik, hogy ki vezette a kocsit.. Nem mindegy. Szerintem.

martong 2008.03.22. 12:17:31

csiky944: teljesen megbolondultak, komolyan, tegnap 3 szor törtek össze majdnem, ebből egy koccanás volt, anyagi kár nélkül, kis veszekedéssel (a hátsó lökös kapott picit, de alig látszik)

ilyenkor mindenki autóba ül, az is aki évente 4 szer veszi elő, a tacskóba csak benéztem és fordultam vissza azonnal, inkább mentem a helyi kisbót'ba, ott legalább csak környékbeliek voltak :)

Zéró toleranciával kapcsolatban azt tudom mondani, hogy eddig sem ittam, és ezután sem fogok, aki meg eddig ivott, továbbra is fog, csak egyszer majd elveszik a rózsaszín lapocskáját, aztán jogsi nélkül fojtatja útját a faluban, részegen

egyébként az Echinacea pl. alkoholtartalmú immunerősítős gyógyszer, februárban megfújtam a szondát (beszedés után kb. fél órával) és nem büntettek meg, tehát egy bizonyos hibahatár még most is van, csak nem kötik az orrunkra

Oz 2008.03.22. 12:21:33

Mindig meghatódom, mikor valaki ennyire szükségét érzi, hogy megoldja mások problémáit...:)

AZS 2008.03.22. 12:22:47

a zéró tolerancia _magyarországon_ sajnos nem hülyeség.

mondok egy példát, lakott területen 50-nel szabad menni, de ha 50-nel megyek, feltartom a többi autós 90 %-át.
aztán néhol megengedik a 70-et. na, ott mennyivel megy mindenki? naná, hogy 90-nel. akkor engedjük meg a 90-et? és akkor mennyivel fog menni mindenki? naná, hogy 110-zel...

ugyanez van akkor, ha engedélyezik a fél vagy 1 ezrelék véralkoholszintet...

GIjoe 2008.03.22. 12:25:59

pp
ezestben mar korrektebb a dolog. csak az a baj, hogy ezt vilagosan SEHOL sem kozlik.

GIjoe 2008.03.22. 12:29:40

AZS
ez igy elegge sarkitott pelda. vannak helyek, ahol egesz egyszeruen baromsag az 50es ill 70es tabla.
Alltalaban azert mert szaz eve raktak ki, es mar abszolut indolkolatlan.
nem azert kene megvaltoztani, mert ha 50 akkor 70el megyek, ha 90 akkor 110el. hanem mert baromsag, nem eletszeru, hogy kint van.
ja igen, es van meg egy amiert "jo", hogy ezek a tablak indokolatlanul kint vannak, lehet trafizni! :)

AZS 2008.03.22. 12:44:34

GIjoe

persze, hogy sok helyen baromság. de városban nincs 50-es tábla, ott annyi a megengedett. és a 70-es tábla, amiről beszélek, az a városban van, tehát többet enged meg, mint a default 50, mert ott az 50 baromság lenne. na ehhez képest megy ott mindenki 90-nel...

ha majd a városban az emberek 50-nel mennek, és ahol 70-es tábla van, ott 70-nel, majd akkor lehet valami értelmes határt megszabni a véralkoholnak. addig meg tök felesleges.

WD 2008.03.22. 12:46:55

Szerintem akkor engedélyezzék az 1 pohár sör/bor tolerancia elvét, hogyha majd nem alkoholista a fél ország, meg valóban elég az embereknek 1 pohár...

csabi 2008.03.22. 12:49:10

lápi lidérc:
Minő tüchtig ember. Te otthon is ilyen vagy? Szar lehet a közeledben élni...

lápi lidérc 2008.03.22. 12:53:25

jacks_colon 2008.03.22. 12:07:55

Biztosan nem lehet mindenki bölcsész, én pl. mérnök vagyok. Csak tudok magyarul. Írni is.

Egyébként meg aki veszi a bárotságot, hogy ossza (a finn) az észt nagy nyilvánosság előtt, mintegy magánsajtót nyitva, az tanuljon meg helyesen írni, mondjuk hogy hónapnevek, ünnepnevek kisbetű stb.

Elütés előfordulhat persze, azt nemis teszem szóvá (bár ma már minden szövegszerkesztőben van helyesírás-ellenőrző, ami ezek többségét azért kapásból kiszűri).

(Inkább poénnak vettem, nem rosszfejségnek.)

Káposztakukac 2008.03.22. 12:56:22

gijoe: objektív felelősség az alkotmánybíróság előtt van. meg fog bukni...

Asakura Hao 2008.03.22. 13:01:41

Biztos, hogy van valamekkora tolerancia az alkoholszint figyelembevételénél (gyógyszer és vidéke). Tényleg ekkor nehézséget okoz visszautasítani azt az egy pohár italt???
Különben is alkoholos italokat a hatásáért isszuk. Mi értelme van egy pohár sörnek / bornak?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 13:01:45

lápi lidérc, nem nagy nyilvánosság előtt osztom az észt, csak tudod, van ennek a rohadt blognak egy olyan hátránya, hogy egyes bejegyzéseket az Index kiemel a címlapra, bármiféle kérés vagy engedély nélkül. Ezzel általában semmi baj nincs, a többség értelmesen hozzá tud szólni a témához, de mindig akad néhány olyan ember, aki abban éli ki magát, hogy másokat baszogat. És igen, magyar vagyok,( bár nem teljesen) tudok magyarul, írni is. De ezt a posztot hajnali háromkor fejeztem be. Ugye elnézed nekem, hogy nem voltam a szellemi képességeim magaslatán?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.22. 13:04:15

Amúgy ez az "egy pohár borból 3 lesz" gondolkodásmód tök felesleges. A részeg vezető az csak a jéghegy csúcsa. Egy pohár bor/sör elég ahhoz, hogy csökkentse a reakcióidődet, ami valamely komplikáltabb helyzetben súlyos balesethez vezethet. Annak ellenére, hogy a vezető azt hiszi, hogy kurvára semmi nem történt az egy pohár sör hatására. A nulltolerancia jogos. Döntse már el a jónép, hogy iszik, vagy vezet.
És igen, én is iszom, én se érzek semmit egy sör után, és ennek ellenére nem ülök volán mögé utána.

Tom 2008.03.22. 13:04:56

Így van ez egy kretén diktatúrában. Zéró tolerancia. Tehetetlen, idióta rendőrség, és seggfej kormány, országgyűlés, akik semmihez nem értenek, de mindenbe belepofáznak, és csak és kizárólag a tilalomfák állítgatásában nyilvánul meg 'áldásos' tevékenységük.

Olyan 'portások', akik a lopás elkerülése miatt senkit nem engednek se ki, se be a gyárkapun. Az, hogy közben leáll a termelés, nem érdekli őket. Mert nincs agyuk.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.03.22. 13:07:10

Hát kérlekszépen Tom te egy fasz vagy.

lápi lidérc 2008.03.22. 13:09:09

AZS 2008.03.22. 12:22:47
"a zéró tolerancia _magyarországon_ sajnos nem hülyeség."
A zéró tolerancia bárhol a világon hülyeség.

"aztán néhol megengedik a 70-et. na, ott mennyivel megy mindenki? naná, hogy 90-nel."

A Hungária körút - Könyves Kálmán körút végig 70-es. Próbálj ne 90-nel, de akár csak 70-nel is menni. A 60-as Kerepesire dettó igaz.

Nyugaton nem azért tartják be egyébként a korlátozásokat, mert az annyira menő, hanem mert úgy vannak beállítva a lámpák, hogy ha gyorsabban mész, akkor a következőnél úgyis pirosat kapsz. Nálunk meg véletlenszerűen. Az említett Kerepesin pl. ha a megengedett 60-nal kocogsz, nagyjából végig tudsz menni, egész a Keletiig, ahol a gyalogátkelőhely lámpája tutira megfog. Bármely napszakban, éjszaka is, amikor gyalogos 0 db megy át az úton 8 óra alatt. Aztán ha mész tovább, a Blahán vagy az Osváth utcai, vagy a körúti lámpa megint tutira megállít. Remek közlekedésszervező mérnökök dolgoznak a fővárosban... A szorzás-osztás már meghaladja a képességeiket.
Lakott területen kívül meg azért, mert ha kitesznek egy táblát, és 10%-kal gyorsabban mész, akkor az árokban találod magad, nem úgy, mint nálunk, ahol 40-es táblát raknak ki olyan kanyarban, ahol 70-nél még csak a gumi sem sír fel, nemhogy a kocsi kezdene kisodródni.
(Egyébként lámpa: az Astoria kereszteződésében már láttam a lámpát nappal sárga villogón, a Hungária-Kerepesi kereszteződésében szintén, ennél a gyalogátkelőnél még soha. Ez Budapest legmegbízhatóbb működésű közlekedési lámpája, éjjel-nappal működik, szerintem atomtámadás után még a csótányokat is túléli.)

Rocko- 2008.03.22. 13:09:51

egyetértek scheerit, ismét. mondjuk nálam ott kezdődik, h én általában "megvetem pálinkát/konyakot/gyomorkeserűket". pontosabban nem szeressem. :)

Rocko- 2008.03.22. 13:11:51

ja igen, hozzátartozik, h pár éve, esküvőről jöttünk haza. kocsin csokor rajta. rendőr egyből kiállít. nálam volt 2 forgalmi, más kocsiját hoztam el, keresem, h melyiket is kéne odaadni. megnézi, hátramegy, beszól központba. aztán rákérdez: mikor ivott utoljára?
ránevetek, és mondom: fél éve. :D
nem szarozott, egyből tovább engedett. :D

olda 2008.03.22. 13:21:05

Ja, ilyen rohadt kommunista tolvaj diktatúrában, mint újzéland, 20 éves kor alatt ZÉRÓ TOLERANCIA van, és jogsit is csak úgy szerezhetsz, hogy egy évig nem mehetsz egyedül és nemmehetsz este, utána vizsga, egy évig mehetsz egyedül, de nem mehetsz sötétben utána vizsga és akkor kapsz full jogsit.

Egyébként itt is 8 ezrelék a limit (20 éves kor felett) és bármikor szondáztathatnak a rendőrök az úton.

(egyébként szarul vezetnek)

A tévében tényleg van állandóan ittas vezetés elleni kampány.

Amíg ide nem jöttem nem vezettem úgy, hogy előtte ittam bármit, itt előfordul, hogy egy sör után (egy egység) hazajövök a szomszéd negyedből. Ha zéró tolerancia lesz (remélem lesz) akkor ezt már nem tehetem többé.

Ugyanakkor közterületen szinte mindenhol alkohol ban van, a rendőr kiöntetheti veled a kocsidban szállított alkoholt, ha olyan helyen vagy.

(mondjuk itt a rendőr nem ellenség, sőt, az állam nem ellenség, hanem az állampolgárokért van, más világ)

AZS 2008.03.22. 13:25:38

"A Hungária körút - Könyves Kálmán körút végig 70-es. Próbálj ne 90-nel, de akár csak 70-nel is menni. A 60-as Kerepesire dettó igaz."

nahát, nahát... speciel a szentendrei út végig 70-es, elég hosszú is, és baromi jól végig lehetne menni rajta 70-nel.

ha nem lenne a sok agyatlan barom, aki tolja neki 90-nel, de persze így pirosat kap, megáll, és emiatt aztán persze torlódik az egész.

GIjoe 2008.03.22. 13:26:47

AZS
ezert kell 140el tolni, hogy elerd az elozo zoldet! :D

AZS 2008.03.22. 13:27:51

"Egyébként itt is 8 ezrelék a limit"

0,8 ezrelék

GabstarDeLuxe 2008.03.22. 13:29:53

Az nem gond hogy nem értessz egyet a másikkal, de attól hogy ő mást állít még nem fasz, köcsög, pöcs, paraszt, netán Pesti bunkó.

Szerintem nem baromság a zéró tolerancia, mert tényleg az van amit Scheerti leírt, hogy "jaaj erre kevés a rendőr" meg hogy " csak egy felest na, úgyis eszel rá, soká mentek még".

Nem vetem meg a piát, sőt összejönnek pénteki fetrengős partik, de mikor szombaton kellett mennem kocsival akkor nem ittam este se már(számolgattam hogy mennyi idő míg kimegy, aztán végül nem ittam semmit, friss jogsit a fene akarja elvetetni)

Csinálj gyereket, várd meg míg 17 lessz, és akkor ihatsz amennyit akarsz.Gyereknek is jó(legalábbis nekem) meg ha szereted a piát neked is.Ha nem, akkor meg tárgytalan.
Stop.

László 2008.03.22. 13:34:37

Szerintem sem kellene engedni a nulltoleranciából, elvégre Magyarországról beszélünk...

Béla · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=29769 2008.03.22. 13:46:59

lápi lidérc: az az észosztás amit te csinálsz. viszont rád a kutya sem kíváncsi.

GIJOE: ha valaki nem bírja ki, hogy ne igyon meg egy pohár sört, az haljon meg.

GIjoe 2008.03.22. 13:58:40

Béla
na ehhez is csak gratulalni tudok!
inkabb ulj be a puntodba es menj egy kort, ne itt ird a baromsagokat. :)

baromarcú 2008.03.22. 13:58:52

Nem volt gond a régi törvényekkel sem csak a korrupt zsarukkal lássuk be elég nehéz volt betartani ugyebár?

Béla · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=29769 2008.03.22. 14:08:45

ennek mi köze a puntomhoz? ŐSZINTÉN! normális az az ember aki nem képes megállni, hogy ne igyon egy pohár sört???

bármilyen baleset történik, ami nem rajtad múlik, nem te vagy a hibás, lelépnek eléd vagy bármi. egy pohár sört a szonda kimutat és bukó van...

Gee 2008.03.22. 14:16:53

Az, hogy erre ritkán van rendőr nem kifogás. Engem egy alig 3000-es településen állított meg a rendőr egyszer éjfél magasságában. Soha nem hittem volna, ha nem integet ott. Éppen discoba mentem és nem is ittam volna ott sem, még akkor sem, ha a rendőrrel nem találkozom. Miért? Mert a kocsimat nem szeretném össze törni.
Egyébként jó fej volt a zsaru, mert éppen pár napja járt le a zöldkártya, de elengedett. :)

Irkafika 2008.03.22. 14:19:11

Lehet, hogy ez a piás zéró tolerancia válasz a nemdohányzók füsttűrési nullaértékére :)

Én cigizek, nem iszom, nem vezetek, úgyhogy nyugodtan mondhatom: vegyék el a mocskos disznó jogsiját! Naná, majd az én pénzemből fizetjük a kórházi számláját, meg a börtöntartását :)

Egyébként nem azt kéne belátni, hogy ha iszol, elveszik, hanem azt, hogy ha iszol, akkor szarabbul vezetsz. Tudom, hogy ebben az országban senkire sem hat az alkohol, és mindenki a haranggörbe túlsó végén van, de akkor is... :)

mhamori 2008.03.22. 14:21:04

A leírtak lényegével még egyet is tudnék érteni, de a "Nem, biciklivel sem megyünk locsolni, mert nem szeretnélek kivasalni, mikor részegen kibucskázol elém a bicikliddel." mondat után felmerült bennem - biztos, hogy csak az egy-két "felest" benyomott vezetőkre kell haragudni? Láttam én már "színjózan" autóstársat is úgy vezetni, hogy brrr...

kinney 2008.03.22. 14:25:46

teljesen más logika mellett közelítem meg az egészet: szvsz nem azért okozunk ittasan sok balesetet, mert iszunk, hanem, mert - ittasan vagy józanul egyaránt - rosszul és balesetveszélyesen vezetünk. külföldön jópár ital után is betartják a szabályokat, mi józanul sem. azokat a statisztikákat is meg kellene nézni, amelyekben a nem ittas vezetők okoznak balesetet. gyanítom, hogy ebben is hasonló arányban az élen járunk. ez a zéró tolerancia szabály ezért szerintem alapvetően értelmetlen látszatintézkedés, mert nem a probléma gyökerét igyekszik megoldani. az egész vezetési kultúra javítását kellene elérni, aktívan és hatékonyan kiszűrni a városban rohangáló ön- és közveszélyes barmokat, az agresszíven sávváltókat, a jobbkezes utcákon 70-nel átszáguldókat, a leállósávban előzőket, az "azért is megelőzlek, ha szétesik a kocsim, akkor is" típusú vezetőket stb. (és ezek közé, lehet önkritikát gyakorolni, sajnos szinte mindannyian beletartozunk); és úgy egyáltalán fegyelmezettebbé és nyugodtabbá tenni a közlekedést. akkor italozástól függetlenül lenne kevesebb baleset. magyarul: nem hiszek abban, hogy néhány, húsvétkor pár italt legurító családapa hihetetlen balesetveszélyt jelent, és kiszűrésükkel alapjaiban megváltozna a közlekedési kultúránk.

chop 2008.03.22. 14:35:33

Nem ertem, hogy miert nem lehet felfogni, hogy a vezetes es az alkohol ket egymassal osszegyezethetetlen dolog, ha iszok, akkor nem ulok kocsiba/motorra, es forditva. Es akkor itt most lehet mondani, hogy 1 pohar sor nem art meg, de en azt mondom, hogy nem a lofaszt!

vazzup 2008.03.22. 14:44:03

Egyszerű lenne pedig a megoldás.
1 Egységnyit engedélyezni, azonban:

Ha balesetbe keveredik az ittas vezető, akkor automatikusan ő a hibás. Meg van oldva a probléma.

BTW, a nulltolerancia marhaság. Nem hat semmit. Különben nem kéne pl. ilyen postokat se irkálni, etc. Aki nem tud megállni az egységnyi alkoholnál, az azt sem tudja megállni, hogy ne igyon. Innentől mindegy.

Ráadásul az egységnyi engedélynél pl. nem lenne gond a papok és a borászok munkájával se... Ahogy most elvileg van. Bár a csuhásokra megin' nem vonatkozik a törvény.

vazzup 2008.03.22. 14:46:05

chop:

Akkor én meg azt mondom, hogy hülye vagy. Asziszem' legalább annyi érvet csempésztem ebbe, mint te a tiedbe. ;)

Santman 2008.03.22. 15:08:13

Aki meg tudja állni, hogy ne igyon, az azt is meg tudja állni, hogy csak egy sört igyon. Aki meg nem, az most is tök részegen fog beülni az autóba, és ettől nincs ami visszatartsa. Tehát megint azokat büntetjük akik képesek normálisan és felelősségtudatosan viselkedni.

argh 2008.03.22. 15:16:38

Aki meg tudja allni, hogy ne igyon, az miert iszik 1 sort is akar? Pont a szigoru ellenorzes kellene, hogy visszatartsa a tok reszegen vezetoket!
Imadom az ilyen velemenyeket...
Ugyis sokan tok reszegen vezetnek, ergo hulyeseg a zero tolerancia....

biztos 2008.03.22. 15:24:38

Baromság és pofátlan ez a post. Miért akarod megmondani hogy mit csináljak? Annyira ellenszenves az ahogy rá akarod erőltetni másokra a saját korlátolt kis nézeted. (Teljesen bocsánat a szóhasználatér a hangnemért de rám rendkívül mély hatást gyakorolt amit írtál méghozzá negatív hatást)
Mindenki maga döntse el iszik vagy/és vezet. Igen szar dolog ha valaki részegen ütközik balesetet halált okoz. De ugyanaz a barom aki ezt ittasan teszi akkora barom hogy más körülmények között józanul de hibázni fog. Ha meg legurít egy pohár bort vagy egy pohár sört bárki az miért lenne akkora baj? Nem jövök külföldi példákkal mert minek. De én személy szerint ha tudom hogy megittam egy pohár bort ebéd után mert jól esik és tudom még ha nem is viselkedek másképp ha autóba ülök maximálisan odafigyelek és a legóvatosabb vezetési stílusommal közlekedek.
Ami még inkább zavar hogy a statisztikákban miért csak a részeg sofőrök szerepelnek? Amikor kiszambázik elém egy részeg állat gyalogos elütöm és foshatok hogy meghal vagy levágják a lábát, hónapokig stresszelek mi lett volna ha a feje szétloccsan a szélvédőmön? (nem kívánom senkinek) És akkor még nem beszéltünk a részegen brillirozó este a kocsmából kivilágítatlanul hazafelé battyogókról biciklistákról...
Én döntök... kérlek ne te!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 15:50:11

Biztos, ezzel a hozzászólással magadat minősítetted elsősorban...

argh 2008.03.22. 15:50:20

Biztos:
Mar bocs, de ez teljesen hibas nezopont.
Illetve jo peldaja, hogyan gondolkodnak az ittas vezetok.
Miert lenne baj, ha csak 1-2-3... pohar bort iszom? Mas is vezet igy, sot sok biciklis is iszik,gyalogos stb. es en kulonben is ugy tudok vezetni, mint Mika Schumacher.

VHB 2008.03.22. 15:52:24

A zero tolerancia Mo-n muszaj. Jo az is, hogy a szabalyserteseket sem lehet "csaladtag vezetett" dumaval meguszni. Itt Angliban rengeteg speedcam van, azok meg nem valogatnak es piszok nehez megkenni oket. A piara csak nagyon ritkan mennek ra, de komoly a buntetes. Megfigyeltem, hogyha itthon vezetek, akkor mindig bevagnak elem, mert tul nagynak tartjak a kint megszokott kovetesi tavolsagot. Van hova fejlodni az utakon is.

enakivagyok 2008.03.22. 16:18:24

Nem baj, ha valaki elmegy oda kocsival, iszik, csak akkor már vissza ne menjen. Inkább hívjon sofőrszolgálatot, bérsofőrt, sofőrsegélyt. Az élet és a jogsi drágább.

KuKori 2008.03.22. 21:15:56

Na, az ilyen okostojásoknak nem kell magyarázni. Igyon csak a büdös paraszt, majd elveszik a jogsit és sírhat az anyósülésről, meg szidhatja a rendszert... Aki nem képes megállni a NULLA pohár ital elfogyasztását, egynél sem valószínűsíti ugyanezt... Ha valaki olyan mérhetetlenül buta, hogy nem képes felfogni azt, hogy a reflexek a "de óvatosan vezetek" magataratás esetén is romlanak, azt igenis vegyük csak ki a forgalomból. Nem kell az, hogy egy ilyen "óvatosan vezető" belémjöjjön, letarolja a családomat, stb. IQ-tesztet is kötelezővé kéne tenni a jogsi megszerzéséhez. Egyébként az már ma is így van, hogy balesetnél az ittas fél a hibás automatikusan, ezt már nem kell bevezetni...

"És ez így van rendjén, ez így van jól, nagyon helyes kérem szépen"

avagy (másik két sor a dalból):

"ha a befőtt elég puha, nem kell tovább főzni,
kábítószer készítőket Dunába kell lőni..." by :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.03.22. 21:23:13

Az előző elveszett, de jó.

Na:

Itt aztán nem kell megmondani a sok okostojásnak a véleményedet. Igyon csak a büdös paraszt és igen, vegyék is el a jogsiját AZONNAL. Akkor majd sírhat az anyósülésről, meg szidhatja a rendszert, de legalább nem jön belém, vagy nem tarolja le az ártatlan családomat! Aki ennyire mérhetetlenül ostoba barom, hogy képtelen felfogni azt, hogy a reflexek igenis tompulnak a "de én óvatosan vezetek haza" magatartásnál is, azt nem is sajnálom. Jogsit a kukába!

A másik: ha képtelen valaki megállni a NULLA pohár ital vételezését, az nem valószínűsíti az egy pohárnál való megállást sem, ehhez sem kell diploma, hogy felfogja.

Azért elgondolkoznék egy IQ-teszt kötelezővé tételén a jogsi megszerzéséhez...

Ehhez egy "radikális punk" néhány sorát tudnám a végéhez hozzáfűzni:

"...ha a befőtt elég puha, nem kell tovább főzni,
kábítószer készítőket Dunába kell lőni!

És ez így van rendjén, ez így van jól.
Nagyon helyes, kérem szépen..."

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.22. 21:35:50

Jajj, dehogy veszett el, de ezentúl úgy lesz, ha az Index kiemeli valamelyik posztomat, akkor csak bejelentkezett kommentelők hozzászólásai jelennek meg azonnal. Ez nem ellenetek irányul, csak azok ellen a belvárosi zsúrpubik ellen, akik sorra végigkattintgatják a kiemelt blogokat és mindenhova beröfögnek valami oda nem illőt.

Lődörgő Hollandi 2008.03.22. 21:46:55

Ez az egész egy baromság! Az egyetlen következmény az lesz, hogy a rendőrök több kenőpénzt kaszálnak mint ezelőtt. Ihat mindenki annyit amennyit jónak lát, csak tartson a papírjai között egy húszezrest, ha netán megállítanák!

Az alacsony tavalyi statisztika csak annyit jelent, hogy ezzel csaknem mindenki tisztában van!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2008.03.23. 09:17:27

hohohóóó :DDD

remek lett a post! blog.hu-n címlapos, és a bevezető alapján azt hittem, hogy ez is egy szokásos unalmas demagóg vacak lesz (nagyon sok olyan van blogéknál), de nem! élvezetes írásminőség, jó példákkal, jól megfogalmazva. mondanivalójában nem túl eredeti, de színesen van előadva és abszolút élvezhető. gratulálok!

csiky944 2008.03.23. 19:01:19

ma mindenki kortyolt egy kis alkoholt a rokonoknál csak én nem,hiába én voltam a sofőr :)

Ricsi 2008.03.23. 20:36:00

Sztem jól teszik ezt a zéró toleranciát. Ha meg azt vesszük, h mindenki lefizeti a rendőt egy 20assal akkor az ittas vezetők később meggondolják magukat, h megéri-e nekik az az egy pohár 20 ezerért.

AP (törölt) 2008.03.23. 22:37:15

A "ha nem iszol valamit, akkor megsértődöm" típusú rokonokat hanyagolni kell.

Aki akkora bunkó tahó tirpák, hogy tunkolja a vezetőbe a piát, ahhoz nincs sok értelme ellátogatni.

Ng · http://netstat.blog.hu/ 2008.03.24. 11:35:32

Rádióban hallotam, hogy ha kevesebb baleset lesz az utakon, akkor a rendőrök kezdeményezni fogják az 1 egységnyi alkohol engedélyezéset. Értsd: 1sör v 1 bor nem 1dl pálinka. Persze nem ez fog bekövetkezni.

Hihetetlen, hogy azért nem tudok"merek" meginni egy hideg sört lángos után a strandon, mert más nem tud mértéket tartani... eddig sem vezettem 1 sörrel sem ,de ha engedni fogják nem fogok egynél többet inni..

Rocko- 2008.03.24. 16:38:30

na hát ennyit ér a fokzott ellenőrzés: index.hu/politika/kulhirek/347091

JOHn999 2008.03.24. 17:11:23

Hihetetlen basszátok meg, hogy hogy összetudtok kapni minden szarságon!
Legyek demagóg?
Ezeken a kurva fórumokon, mindig ez megy minden témában, mindig van pár idióta aki köpködi a szart, meg felhergeli magát, meg okoskodik..
az a baj, hogy ebben az országban mindenki olyan okosnak, meg jópofának hiszi magát!
Szánalmas!
AmÍg ilyen kibaszott széthúzás van, addig mit akarunk, mi a picsát?Áááá..
Mellesleg, hogx csak a témához is szóljak valamit, a zéró tolerancia túlzás, nem ebből kéne a kurva zsaruk,meg tárcák puttonyát megtömni.
Bizonyos ezrelék felett ne vezessen a paraszt. Illetve ha már érzi, hogy szédül, meg beokád.
Ennyi.

attika 2008.03.24. 17:28:15

Rocco,ennek mi köze az ittas vezetéshez?

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.24. 19:44:26

Többet ér a jogsim... De ez még semmi. Az életem még ennél is többet ér...

Rocko- 2008.03.24. 21:45:40

attika, ha esetleg hozzám intézted a kérdést: az, h volt köztük ittas, biztosan. és nagyon jól tudták, h fokozott ellenőrzés van, szar lesz az idő, mégis balesetet okoztak. akarva, akaratlanul.

magyar-magyar szótár 2008.03.25. 09:27:07

Én ilyen bátorkiállású metszőenéles népnevelőcikket utoljára a Szabad Föld-ben olvastam 1972-ben. Ja, és a Pajtásban is...
Neme lehetne-e mondjuk a következőben bírálni az MVM-et vagy a MÁV-ot?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.25. 09:49:00

Muhaha! Éreztem ám, hogy egy kicsit elszaladt velem a demagógia Pegazusa, de sajnos akkor már késő volt:)

cash 2008.03.25. 13:17:07

Zérótolerancia haggyámá' mekkoraköcsögség fujj buzirendőrök! Ne pofázzanak má bele ha inni akarok meg vezetni! Sőt! Lehessen dohányozni a benzinkúton, nem sokat, csak egy szálat tankolás közben! A sebész ehessen műtés közben, nem sokat, csak egy szendvicset! Lehessen gyereket megrontani, de csak egyet! Egy emberölés sem sok, azt is lehessen! Egyébként is mi a faszért szondáztathat meg a rendőr, én EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁR vagyok, ezért JOGOMBAN ÁLL tahó sötét ősemberként, lehúzós cigányként, törvényekre tojó faszagyerekként, ámokfutó ittas vezetőként viselkedni... Kötelesség,az mi, olyanja nincs egy ÁLLAMPOLGÁRNAK, haggyámá', ha a szomszédnak lehet, akkor nekem is, na itt egy tízezres hadd menjek má', legalább másnak ki tudom sírni magam névtelenül egy fórumon, hogy hát ezek a korrupt rendőrök... Itt tart most ennek a szegény kis országnak egy jelentős része.
Aki pedig itt tart, az nem ért a szép szóból...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.03.25. 17:57:23

cash, tetszett, grat! Komolyan, szeretem az irónikus írásokat.

Regan 2008.03.26. 00:37:04

Nagyon tetszik a blog! Kérlek látogassátok meg az én oldalam is! Megigérem, hogy tetszeni fog! fr-brit.myminicity.com/

tomicicmic · http://tomicicmic.blogspot.com 2008.03.26. 01:19:41

Igy van, aki iszik, annak vonják be a jogsiját! Mert nagyon veszélyes! Mint az alábbi videón szereplő egyének is, bár ők csak a jó izlésre veszélyesek, amúgy inkább szánalmasak: www.youtube.com/watch?v=JEjvVMRh4yo

magyar-magyar szótár 2008.03.26. 16:32:08

Ha a youtub-on jártok, nézzétek meg, hogy isz' a drunk russian girl. De Dovlatovnál se árt gyúrni egy ilyen agitproppo cikkcsi megírása előtt.
De nem avas már ez? Már lassan a Pinkfestben vagyunk csuklóig...

magyar-magyar szótár 2008.03.26. 16:33:54

Johh, és Zaher is mondott errű valamit, hogy a masszív betony alkoholista okoz-é több balesetet, akinél 1700millibár fölött is a hajóvonták találkozása tökmindegy, vagy a vasárnapiautós, aki a szőkekólát is cidri izgalommal nyeli a nammamitól hazautózván a kompérral meg ódalszalonnákkal s tojással..

Jogsimentő · http://www.jogsimento.hu 2008.03.26. 21:53:02

Helló ! Nem kell lemondani se a piálásról,se arról,hogy kocsival menjünk locsolkodni,buliba stb... kb 10 éve léteznek Bp-en sofőrszolgálatok,amik pont erre lettek kitalálva ! Csak kevesen tudnak még róluk,nem épültek be a köztudatba !!

rm_astra 2008.03.27. 13:47:29

Hello ! Nagyon kedvelem olvasni az írásaitokat ! Lehetnek rövidek, hosszúak, szigorúak, humorosak, csak 1 Q.... nagy baj van velük : mindegyik igaz az utolsó szóig !! M.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.28. 07:57:46

Másik blogban már írtam:

Ha most Mo-n a legnagyobb gond, hogy nem fognak elég ittasvezetőt, hát az szerintem gáz.

Akár csak az, ha valaki az Állambácsi által a szájába adott szlogeneket kántálja, most épp "Zérótolerancia-zérótolerancia...".

Mert az ilyen nem lát:-(

Ad.1.: szervezet - azaz személyfüggő - az, hogy kinél mi a kimutatható alsó érték. Normál vegyszeres szondánál 0.2 ezrelékig max. gyanús lehet hogy ivott, ez ui. a szonda pontossági határa. Az elektromos szondák ugyan jóval pontosabbak, tehát mondjuk 0.05 ezreléket, vagy éppen 0.1 ezreléket is kimutat, a zérótolerancia jegyében tehát adsza jogsi öcsi, f*szt se érdekel, hogy kaukázusi kefírt ittál, vagy olyan gyógyszert szedsz ami a szervezetedben némi alkoholtartalmat generál, netán alkatilag a véred MINDIG tartalmaz piciny alkoholt, ez is egy adottság és igenycsak megkeseríthetné az ember életét 0.0 ezrelékes küszöb esetén. (Ha a cefre több mint 0.1 ezrelék, ezzel már csak akkor probálkozzunk, ha orvosilag is ez az igazság, 0.2 ezrelék és efölött mindez gyakorlatilag kizárható).

Ad.2.: ha zéró tolerancia, akkor legyen az:

- lakott területen 51 km/ó-tól szabálysértés és helysz.bírság, jelentős túllépés esetén (+50%) helyben jogsi el, autó lezár;
- záróvonal átlépés, nagyteljesítményű szgk-val vagy terepjáróval, kamionnal elébevágás, vészfékezésre kényszerítés: helyszínen jogsi el;
- agresszív közlekedési stílus (elédvág, majd ha rádudálsz, következő lámpánál jobbik esetben kapsz egy fülest, rosszabbik esetben "nagy zakó" + valami szerszámmal fényszóró, szélvédő, dukkósérülés): jogsi örökre el még a helyszínen, + azonnal kóter;
- nem csak a szonda van már kitalálva - direkt így újmagyarul - hanem a drog gyorsteszt is. Csak drága. Ezért nem használják. Pedig szvsz kb. 4x annyian buknának be, igaz nem feltétlen vezetés előtt fogyasztottak, hanem tegnapelőtt, dehát a zéró az zéró, várja ki amíg a fű kiürül (gyógyszertárban van gyorsteszt) és utána vezessen: helyszínen jogsi el + büntetőeljárás drogfogyasztás miatt;

Ad.3.: A "zéró tolerancia" zsoldosai, a rendőrök: úgy tudom egyszer van, egyszer nincs létszámhiány, de hogy hetekig autózok, amíg látok egy járőrkocsit, az tuti.

Zéró tolerancia def: EÁP-os közúti ellenőrzés, MINDEN közlekedővel szemben alkohol és drogszonda alkalmazása, minden járőrautóba kamera a szabálysértés regisztrálására (ha már a rendőr szava nem szentírás - ne is legyen az) és a legfontosabb: 50 km-nél többet ne tudj úgy menni, hogy ne láss legalább egy intézkedésre képes járőrautót lesben állni.


No ezek után lehet pofázni arról, hogy lehet-e egy sör vagy nem. Gyanítom hogy nyugodtan lehet akár öt sörre is módosítani a kvótát, akkor is megszakadnak a szabálysértési előadók, ill. megtelnek a börtönök:-)))

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.28. 08:04:04

Ja, egy fontos dolgot kihagytam:

Néhányan itt is - vagy akár nyílt tv-műsorban neves közéleti személyiségek is - említettek "rendes", "udvarias" rendőrt, akik néhány napja lejárt jogsi, műszaki, ződkártya miatt nem vegzálta az állampolgárt.

Zéró tolerancia esetén ők kötelességszegő bűntársak, tehát börtönbe velük!!!

(Ez példa volt, jelenleg nem kirívó szabs. esetén mérlegelési joga van a rendőrnek, hogy milyen szankciót alkalmaz, figyelmeztetéstől a dafke feljelentésig. Ha úgy tetszik, lehet mondani hogy pofára megy... vagy arra, hogy mi az előírt napi kvóta - bár a folyamatos cáfolat eredményeként kénytelen vagyok elhinni, hogy valóban nincs ilyen)

magyar-magyar szótár 2008.03.29. 08:44:38

Már lassan a bojnevac-ok gyönnek visszafelé az orthodoxhúsvétrú.

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.03.30. 22:51:12

CsaB szívemből szóltál! Aki iszik, akármennyit, ne vezessen.

Neményi · http://www.jogsimento.hu 2008.08.27. 13:17:23

Találtam 1 hasznos oldalt www.jogsimento.hu érdemes megnézni! Egy csomó eset nem történt volna meg / ittas vezetéssel kapcsolatban /
süti beállítások módosítása