S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Négyésfélé' lefestitek?

2008.06.25. 08:00 scheerti

Aki kicsit is ismer, az tudja, hogy nem szeretem a napi politikát, mondhatni gyűlölöm. Tényleg. Nem is szólalok meg politikai témában, SOHA. Most sem politizálni fogok, azt meghagyom a zsúrpubiknak.

 

 

 Azzal most lehetőleg ne foglalkozzunk, hogy melyik politikai oldal dobta a médiának koncként a 4,5 gurigás autófestés történetét, mert ez a sztori szempontjából lényegtelen, ahogy az is, hogy mit akartak ezzel elérni, és igazából csupán újabb idióta vitához vezet két tábor között, aminek semmi értelme.

 

A történet nem bonyolult, a Köztársasági Őrezred vásárolt még tavasszal három darab páncélozott  A8-as Audit, amelyekkel a külföldről hozzánk érkező közjogi méltóságokat szetretnék szállítani. Meg az itthoniakat is. Szállítsák, ha akarják. Az, hogy mennyibe került egy Audi nem tudni, mert államtitoknak lett minősítve, éppúgy, ahogy a felszereltsége is. Vigyázat, a titkosított CD-tár visszalő! Nem azért kellett átfesteni, mert nem tetszett a rendőröknek a színe, hanem azért, mert ezek használt páncélautók, és nem egyforma színűek. Azért nem baj, ha ugyanolyan a színe mindhárom autónak, mert így a  konvonjban nehezebben lehet kisakkozni, hogy a védett személy melyikben utazik. Ez végülis nem rossz dolog, csak épp felesleges. Egy csúzlit, követ, vagy kézifegyvert lóbáló ember semmiképp nem tud kárt tenni egy ilyen autóban, maximum akkor, ha a közeli építkezésről lopott markolóval eldolgozza kicsit őket. RPG-vel meg viszonylag kevés állampolgár sétál az utcán. A nagyon fontos külföldi vendégek pedig csak a saját autójukba hajlandók beleülni, az amerikai elnöknek például mindjárt kettő páncélozott limuzinja van, rakétaelhárító-rendszerrel, kilőhetetlen gumikkal, a legnagyobb kaliberű golyónak is ellenálló páncélzattal. Még a harckocsiaknának is ellenáll, már ha épp indul. Legutóbb Olaszországban szart be neki a csúcsverda. Ilyenkor szépen átül a másikba, -persze a testőrök gyűrűjében- és a legnagyobb nyugalomban folytatja az útját. Vannak viszont olyan kiemelten védett emberek, akik nem jönnek külön udvartartással hazánkba, nekik jó lesz. Például hozzánk érkezik XY ország külügyminisztere. Őt az átlag júzer fel sem ismerné, még akkor sem, ha előtte állna a büfében kakaóscsigáért. Meg egyébként is, ki akarná bántani XY ország ismert emberét, és miért pont itt nálunk?

 

Visszatérve az Ódikra:

Kellett a három kocsi, kellett az azonos szín, ciki lenne, ha a konvoj olyan lenne, mint egy Benetton reklám. A festés 4,5 millába került. Az rengeteg. Kb a hatszorosa a normális árnak. De ha a legjobb mesterekkel dolgoztatnak, elvárják a legigényesebb munkát, és az egyedi színt (az Audi feketéje nem az), akkor is lazán belefért volna mindhárom kocsi festése az összegbe. Az őrezred pedig a márkakereskedébe vitte az autót, nehogy elvesszen a garancia. Logiikus, kell az, ha véletlen megnyekkenne valamelyik csúcslimuzin a pesti utakon, akkor cseréljék gariban a fél futóművet. Ők elvégezték a munkát, majd írtak egy számlát 4,5 millió forintról, amit a megbízó, nem vitatott, és ki is egyenlített. Mert ez az összeg nem irreális (szerintük, hiszen kifizették). Meg kell hagyni, elég borsos árai vannak a szerviznek, borzasztóan érdekelne, hogy egy olajcserét meg lehet-e úszni náluk fél milla alatt?

 

Van egy olyan érzésem, hogy valaki megint jól járt.*

 

(*természetesen a védett személyekre gondolok, akik kényelmesen utazhatnak a szépen újrafényezett Audiban, gyönyörködhetnek szép hazánkban, amint a magyar ugar megcsillan a friss dukkón. Ön talán másra gondolt?)

 

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr62537955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamaska 2008.06.25. 08:55:36

Az a baj, hogy ezzel a hírrel is csak jól felbosszantják az átlagmagyart. Állambácsi kidobott kilenc misit az ablakon, ami nekem (nekünk) k*rva sok pénz. De amúgy meg csepp a tengerben. Addig amíg egy országban megtehető, hogy a miniszterek, mittudomkik költségelszámolása számla nélkül, bemondásra történik, ezen már semmi meglepődni való sincsen. Sajnos.

hukk 2008.06.25. 09:25:25

Darabja valami 50 millióba került annó. Nem tudom mennyi lehet az új ára ezeknek a gépeknek, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy belefért volna ebbe az összegbe.

dinoszaurusz 2008.06.25. 09:29:27

Vajon nem szcientológiai a festő-mázoló cég?
Mert a kormányszóvivős honlapban vastagon benne van a szállító és az Adobe magyar képviselete. És persze mindkettő köztudottan szcientológus cégecske.

Charlie Drop 2008.06.25. 09:29:28

naja, audit sem veszünk, még A3ast sem, mert ha megkarcolják, vagy törik, a gatyánk rámegy a fényezésre...

olajcseréről nem is beszélve :D

Joshua 2008.06.25. 09:34:02

Ez is csak egy kis konc, amin elcsámcsog az állampolgár, és amíg azon megy az utcán a vita, hogy 4,5 a reális ár, vagy 2,8 senki sem veszi észre, hogy kurcsány, meg orbánc kéz a kézben talicskával tolja ki a pénzt a hátsóajtón.
Fessék le 4,5-ér, kit érdekel? csak előbb rakják vissza amit elloptak, higgyétek el, amellett észre se lehet venni ezt az aprópénzt. Kötelet a nyakukba, dunába velük!

gondolatbetyar 2008.06.25. 09:35:54

azért az megérne kis utánajárást, hogy a köztársaságv őrezred parancsnokának, vagy valamelyik fejesnek nem festette-e ugyanez a cég a saját kocsiját 10 ezer HUF-ért mostanában?
és akkor máris nem olyan sok az a 4,5 millió:D

ha a honvédelmi minisztériumnál működik ez a megoldás...
ott jópár fejesnek a lakóházát tatarozta jutányosan az a cég, aki a központi kasszából kapott zsíros megrendeléseket

Csaszi 2008.06.25. 09:47:08

Igen, az én agyam is feltornázza, amikor azt látom, hogy sorozatban olyan költségű állami beszerzések történnek amelyek árazása a 'a népek torkán még éppen lenyomható elven történik'. Pl. Hyde Park a Városliget legtávolabbi zugában és persze rögtön egy 28 millás bombabiztos kövezettel. Kb. 90%, hogy senki sem fogja használni (minek ha senki sem látja és botrány sincs) józan paraszti ésszel vártam volna 1-2 évet, hogy mi lesz a sorsa. De ilyen a 200 millás kormányzati portál, az elektronikus közigazgatás még csak nyomokban, de a kormányzatnak elengedhetetlen szüksége van 200 millás weboldalra.

AP (törölt) 2008.06.25. 09:48:16

Ameddig erre basszák el az adót, addig ne várjanak kezesebb, belenyugvóbb állampolgárokat.

noreg 2008.06.25. 10:07:23

Az senkit sem zavar, hogy majd megint lesz egy népszavazás 4 milliárdért, okafogyottan, tök feleslegesen?

bicikli 2008.06.25. 10:12:32

A Tescoban a biciklire akkor kapsz garanciát, ha "szakszervizben" állítják össze, ami azt jelenti, hogy +5000 Ft. És ez csak egy bicaj.
Ez az autó nem Trabant (kár), akármilyen árat is mondanak rá, nem csodálkozom rajta.

bagoly 2008.06.25. 10:15:27

És tudja-e valaki, hogy mi a mákosért kerül 4 milliádba egy népszavazás? Mindent az önkormányzatok csinálnak... Mert ez bizony szintén k*rva jó üzlet valakiknek!!!!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.25. 10:26:49

a külföldi politikusokat nem attól kell védeni hogy gipsz jakab majd jól leszúrja svácibicskával az üzbég külügyminisztert, hanem hogy eljön ide az üzbég grasim huárez, és az fogja kinyírni a politikai ellenfelét, mert üzbegisztában nem tudja mert ott páncélozott kocsikkal viszik a minisztert, de tudja hogy magyarországon nem így lesz, és a piacon testőr nélkül fog kakaóscsigát venni.

szerintem.

martong 2008.06.25. 10:36:13

vagy a márkaszervíz az őrezredet is jól átbaszarintotta, LOL (nem is zavarna ha nem a mi pénzünk lenne)

benkoo 2008.06.25. 10:38:25

lehet, hogy az ár valós mert a márkaszervíz simán megteszi, hogy átveri a megrendelőt akár audi akár suzuki. aki meg nem ért hozzá annak simán be lehet magyarázni a 4.5 millát. De pl egy jobb minőségű autófesték literje 14000 Ft+a lakk ami 8000 kb.,de lehet hogy ez valami tűzálló vagy a fene tudja:D(mennyit fújtak rá 100 litert?). Látni kéne a részletes számlát!

w a s d 2008.06.25. 10:47:48

Én is sokallom. De: valahol azt írták, hogy szét kellett szedni a kocsit (tehát nem kitakarták simán szigszalaggal a le nem festendő részeket, oszt' fújták), amit az a cég végezhet csak el (a garancia miatt), aki a páncélozott autó gyártásával foglalkozik, tehát nem a helyi Audi kereskedő.

Zonguldak 2008.06.25. 10:48:16

"eljön ide az üzbég grasim huárez, és az fogja kinyírni a politikai ellenfelét"
Valóban volt már ilyen. Jó rég, talán már 20 éve tényleg lelőtték Budapesten a kolumbiai nagykövetet, aki korábban belügyminiszterként magára haragította a kokainmaffiát. Állítólag eleve azért küldték ide nagykövetnek, hogy ne legyen szem előtt, de hiába.

GeryGreyhound 2008 · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.06.25. 10:55:07

" Azzal most lehetőleg ne foglalkozzunk, hogy melyik politikai oldal dobta a médiának koncként a 4,5 gurigás autófestés történetét, mert ez a sztori szempontjából lényegtelen"

lényegtelen lenne, ha nem ugyanez az oldal fizetett volna 200 milliót egy rakás szar honlapért, építteti 500 milliárdért Európa legdrágább metróját, és még a nem is épülő kormányzati negyed is benne van jelenleg is havi pármillióban.

Nem mondom hogy a másik oldal szent, de az utóbbi években nagy pénzeket felemésztő gyanús beruházások következetesen a kormányhoz köthetőek...

execute 2008.06.25. 10:56:35

bicikli: "Ez az autó nem Trabant, akármilyen árat is mondanak rá, nem csodálkozom rajta"

:-) akkor ne csodálkozz. Az ilyen emberek miatt gondolja úgy egy politikus, hogy bármit megtehet.

bicikli 2008.06.25. 10:59:43

bagoly: Bár off egy kicsit, elmondom, Régen, mikor az a fertelmetes elnyomás volt, akkor fertelmetes Hazafias Népfront fertelmetes aktivistái fertelmetes társadalmi munkában ültek be a szavazatszedő bizottságokba. Kaptak egy ebédet. Ma ezt térítésért teszik. Régen természetes volt, hogy a Tanács vagy a Kultúr kinyitott vasárnap, merthogy szavazás van. Meg vagyok róla győződve, hogy ma a legmagasabb terembérletet kérik érte, és a túlműszakozó takarítóért, stb-ért.
És mivel az önkormányzatok nincsenek berendezkedve erre a kiadásra, ezt központilag megtérítik nekik.
Mellesleg, ha nem térítenék meg, akkor mindez "ingyen lenne"?

AP (törölt) 2008.06.25. 11:00:47

Eleve három autóról van szó.. Eleve egy jó fényezés 500-600 ezer egy ekkora dögre. Full szétszereléssel-összerakással, profi szervízben csináltatva az egészet, darabonként a másfél milla olyan soknak tűnik?

mxplanet 2008.06.25. 11:04:27

bazmeg
EGY DARAB SZÜRKE AUDIT FESTETTEK LE!!!!
a többi már fekete volt

Dr Kangörény 2008.06.25. 11:04:36

Mintha azt mondták volna, hogy az audi gyárban végezték a munkát, nem?

Viszonylag egyszerűen kideríthető történt-e lopás, vagy sem.
Valamelyik nagyszerű újságírónk fogja magát és kér egy árajánlatot a gyártól, mondván ő ivan vasziljevics és vett kéz alól egy ilyen használt batárt, de nem tetszik a színe az asszonynak.
Ha az ajánlat összege 4,5 milla, akkor ez a bevett ár. Ha az ajánlat 1 milla, akkor valaki most jól nyaral belőle.

bicikli 2008.06.25. 11:07:12

execute: én nem csodálkoztam, de borzasztó naív elképzelésnek tartom, hogy a festék kilójával próbálják hasonlítani ezt a speciális munkát. Vagy a nyócckerületi Józsi 100-ért lefújta a zótómat.
Körül kell nézni a piacon, pl egy számítgépbe való memória kapható milliós nagyságrendért is. És bizony aki egy fontos géphez vásárol, az nem kockáztatja, hogy seggberúgják, amiért 13 ezer Ft-osat vett.

jokkajozsi 2008.06.25. 11:26:43

Ez csak egy SZ*Rcséplés azzal meg vigyázni kell mert mindenkire fröcsög és a lemosás is nekünk kerül pénzbe !

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.06.25. 11:26:56

Érkelne az is, hogyha rendelek egy speciális páncélozott audit magamnak - mennyi lehet mondjuk 60 milla? - akkor nem mondhatom meg hogy milyen színűre szeretném???????
Utólag kell átfesteni egy többtízmilliós autót arra a színre amire szeretnék?????

Vég Béla 2008.06.25. 11:33:27

bicikli:

Régen amikor a félelmetes elnyomás volt...

Pusztán annyi volt csak a különbség, hogy ma a választás-szavazás DÖNTÉS.
Az antidemokratikus, egypárti, kádár diktatúrában (amely számlájára több száz ember halála írható egyébként, valamint több ezer évet osztottak ki politikai okokból 56 és 89 között) egy SZÍNJÁTÉK volt az egész, melyhez bicikli és elvtársai aszisztáltak, miközben jóebédhez szólt a nóta, persze ingyen.

A Galaxis Elnöke 2008.06.25. 11:36:25

Kedves Földlakók!

Az én űrhajóm forintba átszámítva kb. 928.000.000.000,- ot ér.
:)
ja, és három van belőle.
:)

bicikli 2008.06.25. 11:36:32

Höhö döntés mi és mi között?

Bogoj 2008.06.25. 11:37:02

mindenki azzal van elfoglalva, hogy miért olyan rohadt drága a festés. de gondolkodott már azon valaki, hogy egyáltalán mi szükség volt a festésre?
hogy ne tudják, melyik autóban ül az ember? miért, ha van két fekete meg egy lila audi, akkor honnan a rákból tudná bárki is, hogy a két fekete közül ül valamelyikben, vagy a lilában? vagy előtte átlátszó volt az az autó? semmivel sem lett nagyobb az esélye a rejtőzésnek festés után, mint a festés előtt...

lyukrafutó 2008.06.25. 11:38:16

És mi van akkor ha ez speckó festék? Mondjuk lopakodó? :)

Azért az sem semmi, hogy teljes fizetést kapnak a képviselők a nyári szabira. Minek jár pl költségtérítés mikor nincs is ülésszak ami miatt utazgatni kéne?

Javaslom, hogy ne legyenek főállású politikusok. Hivatástudatból, mellékállásban, otthon végezhető munkaként csinálják meg ugyanezt csak jobban. Szakértői véleményeket olvasni, írni, szavazni úgyis lehet.

Kukacospista 2008.06.25. 11:41:53

De most tényleg.Olyan szépen esszük a gumicsontot...
Tényleg ez a legnagyobb baj,vagy hogy apuci bányája nem megy?Szerintem a büfében hova tartózás nékül megy a mutyizás,ennél valamivel nagyobb lében...
Addig a pórnép elszórakozik evvel az autófestéssel...
Kocsmákban vérremenő viták lesznek Józskáim,Béláim között...

kovats 2008.06.25. 11:58:31

kukacospista, igaz, igaz !

mar regen romai barataink is ismertek a trukkot... 'cirkuszt es kenyeret a nepnek'
vagy 'osztd meg es uralkodj'

nem kell itt felfedezni a spanyolviaszt... hulyitenek minket minden apro marhassaggal, hogy a fatol ne lessuk az erdot...

kovats 2008.06.25. 12:00:12

lassuk, lassuk az erdot, de a lessuk se rossz... az meg olyan magyaros....

execute 2008.06.25. 12:05:23

bicikli: akkor kérdezz utána bármelyik fényezőnél, hogy melyik volt a legdrágább melójuk. Az Audi is csak egy pár négyzetméternyi fémfelület. Nehogy azt hidd már, hogy valami kurvanagy ördöngösség szétszedni és lefújni (bár szerintem az is kamu, hogy szétszedték) . A saját kocsidat vitted már telibefújni? Ja, miket beszélek... biciklis. Ha ennyi lenne egy autó telibefújása, szerinted ki festetné le a kocsiját? Senki. Az anyag (abban ugye megegyezhetünk, hogy csak azért nem öntöttek rá többet mert páncélozott Audi).. szóval az anyag max 200 rongy. Akkor a szerelési és lefújási költség 4,3millió volt? Szerinted hány napi munka egy ilyen lefestése? Több hónap? Beszélj már egy fényezővel kérlek. Kérj telefonon árajánlatot.

idéznék egy beszélgetést, hogy mennyibe van egy nem-mutyizós festés:
"Nem feltétlenül drága a 400 ezer, gondolj bele, ha minden szem rozsdát letakarít, szépen hegeszt, és egyből üregvéd, alapoz, ne rozsdáljon. Profi munkát tuti ne várj 100ért , habár vidéken van 1-2 szakértő elvétve aki jó áron dolgozik, de szerintem ha jó munkát akarsz akkor...."
.
.
A kormanyszovivo.hu-ról meg annyit, hogy itt a blog.hu-n írta egy volt Kopint Datorg-os gyerek (-most is ezzel a céggel csináltatták), hogy mennyibe is van egy ilyen rendszer. Max 20milla. De akkor már olyan erőmű van mögötte ami a fél WIW-et ki tudná szolgálni, és nem pár tucat újságírót, akik majd jó esetben nézni fogják ezt a szart. Számtalan ilyen szintű, vagy jobb rendszer működik már, és gondolod, hogy azok is 200millába kerültek?? Aha. Ki tudta volna kifizetni? "Online video"--- be ne szarjak. A hírTV is élőben adja a műsorát.(valamivel többen is nézik, mint a Budai Bernadett hazudozásait) "Videoarchivum". Váúúú... Minden kerTV-nek van. Sokkal több videóval. Nekik is 200 millába fájt a fejlesztés?... Beeztosan. (ehhez képest az azokat létrehozó fejlesztők csak 5-6 milláról tudtak beszámolni, dehát hülyék voltak, mert ezek szerint ráfizetéssel melóztak)

bicikli 2008.06.25. 12:09:45

Megintcsak eljutottunk oda, hogy az Őrezredben is csupa barom ül, akik még odáig sem tudnak gondolkodni, hogy: "Te pajtás, lebukunk, ha ez kiderül."
Gratula, sok nem-biciklis szakértő.

Rocko- 2008.06.25. 12:09:55

a festés a 3 ocsira 4,5-ért sztem elfogadható.

GeryGreyhound 2008 · www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.06.25. 10:55:07
tök mindegy ki ül ott, a kormány lopja a pénzt. :)

cs0ki 2008.06.25. 12:30:26

az a baj, hogy a hozzáértő emberek ennyi pénzért nem mennek el hivatásos politikusnak, így marad az alja, aki nagyon gyorsan akarja minél jobban megszedni magát..

persze a politikusok bére (jutattásokkal együtt) így is irreálisan magas az átlaghoz képest..

Vég Béla 2008.06.25. 12:37:16

bicikli 2008.06.25. 11:36:32
Höhö döntés mi és mi között?

Pl. hogy a szoci haverjaid kormányozzanak, szadeses irányítással vagy eseteleg elindulna az ország végre egy normális irányba

Én vagyok 2008.06.25. 12:40:48

Mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy te elviheted a Suzukidat a sarki fényezőhöz, aki persze a feketemunkásaival és a "Szovákbó" csempészett (kereskedelmi céllal továbbra se lehet kereskedelmi célú mennyiséget áthozni a határon) festékkel megcsinálja szarért-hugyért. Akkor hogy háborognál, ha kiderülne, hogy az őrezred feketén dolgoztat.

Én vagyok 2008.06.25. 12:45:19

GeryGreyhound 2008: Igazad van! A másik oldalnak semmi sara. Nem vásárolták fel a média 90%-át. Nem alapítottak RémHírTV-t szigorúan titkos magán- és alapítványi vagyonukból. Nincs 2 milliárdos hiány a családi (párt-) kasszában. Nem fúrnak meg mindent nemtelen eszközökkel, aztán méltatlankodnak, hogy semmi se készül el. Például fejős tehénnek nézték a kormányzati negyedet, ezért a magántőke kihátrált belőle. Igazad van, és követeljük azt is, hogy töltsék fel a metróalaguatat!

Dörrög Zultán 2008.06.25. 12:49:50

Magyar nép legnagyobb ellensége, a mindenkori magyar kormány.

bicikli 2008.06.25. 13:00:50

//Off és ez az utolsó hozzászólásom
Vég Béla: te már elfelejtkeztél arról a dicsőséges négy évről. amiről a Jel is szivesen elfeledkezne, csak a kedvezményes hitellel lakáshoz juttatott gazdagok, és ANNAK a kormánynak a csókosai nem feledkeztek el.

Miért is nem csodálkozott el az ország, amikor a Kapolyi-ügy során kiderült, hogy Kékessy ex-nagykövet úr felajánlotta, hogy beszámol Orbán párizsi ingatlanjairól, egyes források szerint kastélyairól?

execute 2008.06.25. 13:08:49

"egyes források szerint kastélyairól? "

LOL! Milyen kastélyok? És minek venne ott kastélyt, ha soha a büdös életbe nem megy oda? Asszem tényleg csak az fog megoldást hozni ennek az országnak, ha az ilyen félhülye munkásőrök végre kihalnak. (hála a biológiának)

OVI is lopott? És? Minden politikus lop, csak illik figyelni az arányokra. OVI idejében 1milliárdét építették az autópályát. Biztos sokan meggazdagodtak... Gyurcsók idejében viszont 2-3 milliárdért. És ezt hogy?? Elmondom: az ilyen biciklis okosgyerekek asszisztálása mellett már totálisan elvesztették az önkontrollt az elvtársak.

execute 2008.06.25. 13:16:58

Rocko 2008.06.25. 12:09:55! Egy darab kocsit festettek le 4,5 millából. Hármat vettek, de abból egynek más volt a színe. Csak azon csodálkozom, hogy te (ti) ugyanúgy a Net előtt ültök, akkor meg miért ragad meg a fejetekben egy totálisan fals dolog? Mondjuk a PISA tesztben (olvasás-szövegértés) a magyarok szarul teljesítettek, ez tény.

Vég Béla 2008.06.25. 13:19:27

bicikli 2008.06.25. 13:00:50
"Vég Béla: te már elfelejtkeztél arról a dicsőséges négy évről."

Még szerencsére nem teljesen, vannak homályos emlékeim, hogy milyen egy értelmes kormány által irányított országban élni.

Orbán bányái, meg kastélyai maximum a béragymosós haverjaid hócipő vagy hetihetes nevű mosdató okádékaiban lelhető fel.

Tűnjetek már el végre innen, menjetek az orosz haverokhoz vagy izraelbe!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.06.25. 13:27:51

Uraim, a politikát mellőzzük. Gondoltam, hogy sárdobálás lesz itt hamarosan, de azt nem mertem volna lefogadni, hogy az Orbán-bányákig, zsidózásig, Gyurcsányozásig is elmegy a dolog.Ezért mondom azt, hogy itt most a politika lényegtelen. Megint összevesztek egy ökörségen, pedig a posztban kritikusan kerültem bármiféle politikai vonalat.

blikk 2008.06.25. 14:42:20

Kis új gumicsontocska:

"Ezermilliárd forint!
Felfoghatatlan, de a 10 leggazdagabb magyar vagyona hajszál híján ennyire növekedett, miután egy év alatt újabb 130 milliárd forintot tettek zsebre. A milliárdosoknak az ingatlanüzlet hozta a legtöbbet a konyhára. A Napi Gazdaság '100 leggazdagabb magyar' listájának első helyán álló Demján Sándor vagyona már 300 milliárd Ft."
(Főcím: 100 milliót keres naponta Demján. Blikk, 2008.06.19)

Asszem még csahosoknak is kevesek vattok. :)

Rocko- 2008.06.25. 14:58:48

execute 2008.06.25. 13:16:58
köszönöm szépen a lehülyézést. elolvastam. aztán megállapítottam azt, amit. 3 kocsira ok, darabonként nem ok. még valamit nem akarsz mondani, h mit gondolok?

bicikli 2008.06.25. 15:18:25

Miért olyan nagyon jó Orbánnak?

Mert ilyen határtalanul ostoba szavatábora van. Tényleg mondjam meg, miért fektetik be a gazdagok külföldön a pénzüket? Tényleg mondjam meg, hogy bányája a kedves papának volt? (A Jelnek csak szőlőbányája.) Meg párttitkári is a papa volt, nem én?
Nektek? Úgysem értitek.
És most valóban befejeztem. Nyugodjatok békében, véglények.

execute 2008.06.25. 15:24:11

bicikli: "határtalanul ostoba szavatábora van. "

Szomorú kötelességem, hogy berakjam neked ezeket a linkeket:

a szlömös(index.hu megfogalmazás) balos szavazótábor:
index.hu/politika/belfold/budapest/bpszav64535/

(figyelem! Nem felmérés, hanem a tényleges választóhelyiségek adatai)

és egy felmérés, ami rátesz egy lapáttal:
www.gallup.hu/Gallup/release/ppref061020.htm

execute 2008.06.25. 15:25:44

Rocko! bocsi. Fogalmazhattál volna egyértelműbben is.

Atom · http://atom.blog.hu 2008.06.25. 16:19:12

Nem tud valaki egy gyorstalpaló autófényező-képzést? Elmegyek kormányzati kocsikat festeni, és még airbrusholni sem kell...

pates 2008.06.26. 20:31:58

Emberek!
Az senkinek nem tünt fel hogy a lefényezett autó páncélozott volt,ami erősen megneheziti a szerelését.Nem kézzel meg a haverral emeljük le az ajtót hanem daruval.A sima festőállvány nem biztos hogy elbirja.Az egész autó külső burkolóelemei (nagyjából) páncéllemezből vannak,és ezek nehezek.
Ezek a dolgok is jeletősen megdobhatták a költséget szerintem.Meg németbe szerintem az órabér kicsit más mint pesten szerintem.

Káposztakukac 2008.06.29. 13:40:51

baszd meg, ennyi hülyeséget régen olvastam. németországban, egy speciálisan páncélozott biztonsági járművek számára fenntartott audi műhelyben történt az átfényezés. németben egy sima fényező os elkér egy tök átlag kocsi átfestéséért 10 ezer eurót, akkor egy páncélozott autó mennyibe kerülhet? gondoljunk már bele, ez egy B7-es páncélzatú jármű, arra van kitalálva, hogy kézigránátok, nagyobb bombák elől megvédje a benne tartózkodókat. ha rendesen akarják lefesteni, akkor minimum az ajtókat, motorháztetőt, csomagtarót le kell szedni. ez egy ilyen minősítésű autónál megy egy csavarhúzóval meg 2 erős emberrel? a faszt. a gyárban is az ajtókat speciális daruk emelik a helyükre, annyira kurva nehezek. ne feledjük, az autó önsúlyán felül még majdnem 2 tonna páncélzat van pluszban beleépítve.
süti beállítások módosítása