S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

A szürke eminenciás

2008.07.03. 22:17 scheerti

Sosem hittem volna, hogy a skót valaha kiszáll a versenyautóból. Most olvasom, hogy év végén mégis megteszi. Ezt nagyon sajnálom, mert annyitra magabiztosan bebetonozta magát az F1-be, hogy nélküle nehéz elképzelni bármilyen futamot. Mindig ott villogott valahol középen, néha villantott egyxet, akkor sokan szurkoltak neki. Az emberek szeretették, annak ellenére, hogy szoknyában járt a fogadásokra. Viszont nem a balhékról híresült el, mint megannyi társa. Tényleg amolyan szürke eminenciásként gondol rá mindenki, hiszen borzasztó sok futamon indult, tizenháromszor nyert is, 62 alkalommal állt dobogón. Most pedig úgy döntött, hogy elég volt neki ez a 14 év a száguldó cirkuszban. 37 évesen nem gondolkodik visszavonuláson, tanácsadó lesz, a Red Bull csapatnál, de az is lehet, hogy egy másik szériában fog versenyezni. Aki hosszú ideje nézi az F1-et, az érti, hogy miről beszélek, tudja, hogy Coulthard a deffenzív vezetésben( már ha ilyenről beszélhetünk az F1 kapcsán) az egyik legjobb volt. Védte Hakkinen-t is párszor zseniálisan. Jól döntött, hiszen ennél csak gyengébb csapatba kerülhetne, azt meg ő sem akarja. Hétvégén érdemes lesz nézni a versenyt, hátha villant valamit a hazai közönség előtt a jó szürke eminenciás..

Remélem színész lesz! Én szurkolok neki!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr1552183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyulus 2008.07.03. 23:26:29

Jó, hogy más is így gondol DC-re, sokszor azt hiszem, csak egyedül vagyok így.
De azért a három futamgyőzelmet javíthatnád tizenháromra, hogy pontos legyen az utókor számára. :)
en.wikipedia.org/wiki/David_Coulthard#Career_summary

hátigen 2008.07.03. 23:28:01

Hát igen Senna, jó sakkozó volt

madmanic 2008.07.03. 23:36:42

"Aki hosszú ideje nézi az F1-et, az érti, hogy miről beszélek"

Sőt jobban..

13 szor nyert..

de ha nem vagy biztos gugli a barátod...

madmanic 2008.07.03. 23:37:44

Ja, bocs most olvasom a kommenteket..

csak annyira reagálnom kellet..

Kúrcsány Ferenc 2008.07.03. 23:58:46

Kár hogy kiszáll, olyan álla van mint egy vasaló, jót lehetett röhögni rajta.

RedRiot 2008.07.04. 07:08:54

Hát ja, elég masszív fejszerkezete volt. Nem véletlen az sem, hogy azt a repülőgép-balesetet simán túlélte, ahol a két pilóta szörnyethalt. :)

Volt talán tavaly valami interjúja, amin jót nevettem. Ha jól emléxem vmelyik új versenyzőről vagy egy másik csapatról kérdezték, erre azt mondta hogy pont leszarja az egészet, ő csak arra koncentrál hogy minél gyorsabb legyen és pontokat szerezzen. :)))))

Különösen az utóbbi pár évben látszott rajta hogy nem (csak) a pénzért és a hírnévért csinálja, hanem a versenyzés öröméért. Hiányozni fog.

DeMarco 2008.07.04. 07:26:56

Az összes forma 1-es versenyző közül őt kedveltem a legkevésbé. Még amikor a legjobb autókat pakolták a feneke alá, akkor se volt képes nyerni, kivéve monte carlóban, ahol lakik... :((( De még ott is csak azért, mert kevés a hely előzni. Meg egyszer-kétszer mázlija volt, mert elromlott a ferrari, így nem csak Schumi hátsó szárnyát bámulhatta. Szerintem nem szürke volt, hanem halvány. Az utóbbi évekről meg jobb nem is beszélni. Mintha ott se lett volna. Az én szememben ő az abszolút vesztes... egyáltalán nem fog hiányozni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.07.04. 07:57:13

Igen, igen, elütöttem a pontos számot, boccs!

bringakirály 2008.07.04. 08:22:44

az a kész csoda, hogy annyi ideig a McLArennél volt és csak egyszer került halvány közelségbe a bajnoki címhez...az egy dolog, hogy Hakkienen általában jobb volt, de Raikönnen kezdőként is lealázta...de azért jó fej, hiányozni fog!

renegade 2008.07.04. 09:15:11

Azt az esetet azért nem tudom elfelejteni Coulthardnak, amikor zuhogó esőben a vízfüggöny mögött lelassított, Schumi pedig emiatt belerohant hátulról. Bele is halhatott volna, hasonló ráfutásos balesetben halt meg korábban pl. Pironi.

Pár körrel később hasonló szituációban egy másik autós úgy lassított, hogy kihúzódott az ideális ívról a pálya másik szélére, ezzel jelezve, hogy utat ad. Ez a jelenet csattanós válasz volt azoknak, akik akkor és azóta is vitatják, hogy Coulthard helyesen cselekedett-e vagy sem.

A végelszámolásnál ezek a pontok hiányoztak Schuminak, ezért Häkkinen lett a világbajnok. Coulthard védte Häkkinent, de annál az esetnél nem zseniálisan, hanem kifejezetten életveszélyes módon.

ladislaus 2008.07.04. 09:28:25

Ki a hibás? Aki elol megy?
DC remek stabil versenyzo volt és nem szerette a felhajtást a médiában. Kimi, Mika jobbak nála, de ez érdemeibol nem vesz el semmit. Én birtam nagyon azért és drukkoltam neki mindig!

áki 2008.07.04. 10:18:14

az esős dolog szvsz schumacher miatt volt nagyon gáz. ha jól emlékszem, szinte mindenkinek adott egy kört, simán körözhetett volna a célig, de nem! abszolút felesleges volt ott és akkor az az előzés. az meg, hogy belehalhatott volna, kicsit erős

Rocko- 2008.07.04. 10:53:14

ezzel az állakpocssal terminátorként simán esélyes.

ommm 2008.07.04. 11:11:10

Coulthard egy kifejezetten régivágású, nagyon szimpatikus, a véleményét bátran kimondó -és később felvállaló- versenyző volt.
Voltak hibás döntései, de tetszett, hogy megmaradt arcnak a tömegben.
Valszeg NASCAR lesz a vége, seggen ülni a versenyző sokáig nem tud.
Sok sikert neki.
És persze, hogy nyomja majd, mint a süket a hétvégén
süti beállítások módosítása