S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Miért gyűlölik a Suzukisokat?

2008.11.18. 19:18 scheerti

Nehéz, fogós kérdés ez. Talán "tűz galamb"(sic!) segít a megválaszolásában. Én nagyon szeretnék hinni a tulajdonosnak, és szívesen végignézném, ahogy az S8-as Audit leüti az útról. Szerény véleményem szerint ez csak akkor fodulhat elő, ha az Audi tulajdonosa közvetlenül az árok szélére parkolt, és a félelmetes "tűz galamb" nem adja ki az ívet egy elnyújtott kanyarban. Ez sem érdekelne annyira, mint az utána következő percek, mikor a tűzoltók próbálják kihajtogatni szegényt a kocsiból, miközben az Ódi tulaja épp a csákányt veszi elő a csomagtartóból, hogy revansot vegyen a meghorpadt műanyag lökhárító miatt:

 Kattints és nagyobb lesz

Nem hiszem egyébként, hogy van olyan ember, aki ezt egy percig is komolyan vette. Szegény srácot valószínűleg megszívatták. Van is egy tippem, hogy miért. Mindenesetre ennek a hirdetésnek a megtekintését kötelezővé tenném azok számára, akik Suzuki Swiftről szeretnének népítéletet írni. Talán rájönnének, hogy állati ciki dolgokat képesek írni, ha a fogyasztásról, vagy a végsebességről van szó. Néhány népítélet elolvasása után hamar világossá válik ugyanis, hogy a régi Swift a legolcsóbban fenntartható Ferrari-gyalázó csúcsautó a világon. Az ilyen ítéletek íróinak egyébként küldeném szerettel ezt a dalt:

 

Ha ez most egy fal lenne, akkor krétával felírhatnám azt, hogy: Így jár minden Suzukis Háry János.

 

168 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr24776518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hmmm... 2008.11.18. 21:41:54

A szóban "menőző" nem érdekel, az tényleg röhögni való, a forgalomban veszélyhelyzetet teremtően ugráló viszont igen (igaz abból van bőven nem Suzuki is).
Ami a lényeg, hogy a tinikorba került Szuzi ott áll nálunk is. (Meg még két másik nem Szuzi a garázsban). 15 év csillaggarázs után is indul, jön-megy rendületlenül. Ahogy mondani szokás benzinen, meg olajon kívül mást nem kért. Kicsit már matt, de kezes jószág. Elugrani vele vásárolni, valamit elintézni ma is kiváló. Ilyesmihez egyikünk se a garázs felé indul. 15 éve "csak" Szuzira futotta, viszont sok szép helyre elvitt. Megmaradt a család Szuzijának, a "nulla" fenntartási költség miatt eszünkbe se jut eladni. Ferrari "letolás" nem volt, ilyen élményre nem is vágytunk. Aki arra vágyik, annál tényleg lehet némi gond.

Desert 2008.11.18. 21:44:13

rudi völler frizura: "ez az a 75 lovas csodagép?"


LOL :))))))

És valóban, azért az ilyen ezeréves bontószökevényekben is gyakran érdekes emberek laknak, elhiszik, hogy a füstkémény 70 lóerős szarukban hú de nagyon gyorsak és a veyronon kivül aztán mindent lealáznak. Tudnak furcsa képet vágni, mikor otthagyják őket :))

Nick-haj 2008.11.18. 21:44:54

Mini és Swift között választhattam, és a végén azért vettem Suzukit, mert erre legalább nem irigyek a szomszédok...ha már a másik autóra azok. Ja, és kp-ért vettem, nem pedig hitelre - de persze ezt hazudtam mindenkinek... mert ez Magyarország. Akinek nincs semmije, az kurvára irigy a másikra, akinek meg van, az meg lenézi azt, akinek nincs...hányok!

A most 1,5 éves Swift-et, azóta sem bántam meg, mert bár a Mini jobban tetszik külsőre, ez is tökéletesen megfelel a városban rohangászni, ráadásul legalább ugyanannyira biztonságos, és kényelmes (automata, 1500 GS).

Valamint felmerült egy olyan szempont is, ami miatt végképp kilógok a sorból: Magyarországon gyártották, és magyar munkahelyeket támogattam a vásárlásával - legalábbis jobban, mintha BMW-t vettem volna, amit hangsúlyoznék, megtehetnék... persze harmadik autó meg már minek ? :)))

Ja, az 50cc robogós meg egy barom... de ennek ellenére továbbra is el fogom engedni, mint ahogy eddig is.

kopaszfeketemercis 2008.11.18. 21:48:27

Valamint felmerült egy olyan szempont is, ami miatt végképp kilógok a sorból: Magyarországon gyártották, és magyar munkahelyeket támogattam a vásárlásával - legalábbis jobban, mintha BMW-t vettem volna, amit hangsúlyoznék, megtehetnék... persze harmadik autó meg már minek ? :)))

Na apám,ez a jó hozzáállás! Sok ilyen ember kéne!

Valaki 2008.11.18. 21:57:10

Tisztelt nem komplett egyének!

Nekem Suzukim van. Én átengedem az embereket a zebrán, nem megyek át a piroson, indexelek ha kell.
Szoktam gyorsan hajtani, de nem ver ki az adrenalin verejték! S nem találkoztam még olyannal, aki azért utált volna mert Suzukim van. Sőt, mindenkinek tetszik az új kocsim, ha szar lenne, nem vennék ennyien. Én amikor vettem, komoly piacfelmérést végeztem, s olyanokat ütött ki, mint pl. a Vw Polo.
Amit a kedves publiciszta felvetett, inkább szociológiai kérdés. Még akkorra vezethető vissza, amikor neki Skoda 120-a vagy Dacia-ja volt, a szomszéd meg már Suzukival járt.
Egyébként az audis csákótól kérdezem: ugye 2 cm átmérőjű arany fukszod van, és színesfémekből élsz...?
A tapasztalatok meg abból adódnak, attól tűnik, hogy a Suzukisok parasztok, mert a magyar autópark legnagyobb hányadáról beszélünk... innen lehet érteni, hogy nagyobb is az esély...

Egyébként hiába az irigység, a régi Swift 1.2 tényleg mint a golyó repítette azt a 800 kg-t, s alig fogyasztott. A gond az volt, hogy baleset esetén tuti a sofőr szívott!
Az meg, hogy a Ferrarival hasonlítgatják, gondolom a szerző hülye gondolata.

Szóval ez a Suzuki ellenesség egy baromság, persze mindig van egy-két hülye ebben az országban is...

A szerző alapműveltségéhez ennyit adagolnék: Homonyik: "Álmodj királylány" című számát az 1986-ban elhunyt Molnár Csilla emlékére írta, aki 1985-ben Magyarország szépe lett.
Egyszóval előbb olvass, tanulj, utána írj hülyeségeket!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.11.18. 22:08:03

>Még akkorra vezethető vissza, amikor neki Skoda 120-a vagy Dacia-ja volt, a szomszéd meg már Suzukival járt.

Hát, ez például nem nyert. Egyébként az egész dolog az Astra gyártásakor indult be, ugyanis az Astra tulajdonosok mély megvetéssel viseltettek a Suzuki iránt. Az Astra ugyanis német autó volt, akkoriban pedig minden etalonnak számított, ami német volt.

A szerző alapműveltségéhez nyugodtan tegyél hozzá, tanulni nem szégyen, de ezt speciel tudtam.

roki 2008.11.18. 22:11:32

Mi most vettük az első új autónkat és tényleg Suzuki.Splasht, a zasszonynak.

Most rohadt ratardált bunkó vagyok?

Szeretem a verdát, nyáron lementünk vele Montiba, tök jó volt vezetni, kényelmesen magas, jól kiláttam az ablakon, miközben fekvősre döntöttem az ülést.
Az autó ment mint a golyó. 85 ló egy ilyen könnyű kasztnival jól tud gyorsulni és ha nem is 190-nél, de 110 környéki országúti átlagtempónál odalépve még hajlandó menni kicsit. Megállni is meg tud, segít az ABS. Élmény vele autózni, na.
Kényelmes is ha klímát, kormányról vezérelhető zenét is hozzáadjuk a magas ülésekhez és ahhoz, hogy elől kimondottan tágas. Az sem mellékes, hogy a "computere" szerint lehet menni vele egy jó tempót és mégis öt körül lehet tartani a fogyasztást.

Mint mondtam ez az első új autónk, de használtból már volt jó néhány, sőt több alkalommal éppen akkor trendi típus.Most is megengedhetnénk magunknak valami extrát, egy-egy eladott ház után futná rá, de inkább telek lesz belőle, vagy másik ház, ráadásul fájna is a szívem, ha 10 mázsa cementet cibálnék egy olyasmivel, aminek az amortizációja egy ilyen mutatvány után néhány kiló.
Bevallom, hogy úgy egyébként nagy a lábam, nehéz a cipőm, így tolom neki rendesen, bármiben ülök.
Sietős ember vagyok, mindig van dolgom és sokszor lámpától igyekszem jól eljönni, hogy a sávváltással átcsusszanva, a lassú tempót menőt kikerülve kerüljek folyamatosabb haladást biztosító ritmusba. Mindezt akár Suzukival is, pláne, mert lehet vele. Rövid, keskeny, könnyű és a súlyához képest gyorsan rendelkezésre álló lovak miatt.

Szóval,na, én vagyok az az agresszív szuzukis akiről itt szó van, akinek van pofája tekintélytisztelet hiányában beelőzni bármi egyéb négykerekűt, ha úgy hozza ki a lépés.

primitiv 2008.11.18. 22:17:03

Primitiv egy gyártó ez a szuzuki ha csak ilyenekre képes.... totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2008.03.21.&346927
3600 cm3 V6 300 Le - nem is 3-4-5-6 L -t fog enni :) Nekem is van Suzukim szeretnék valami pengébb verdát magam mögött látni a tükörben... (pl ferrarit) Ja egy 1000es gixerről lenne szó... a szuzuki is tud nagyon jó dolgokat csinálni. Pl swift :)

kalapos barom 2008.11.18. 22:20:12

Már az is egy szégyen, hogy ez a blog, vagy mi létrejött. A maximális sebesség 130 Km/óra, ebben az országban. Majdnem 100 ezer kilómétert mentem egy SX-4-el és a hülye "toljad neki wazze, ez csak egy fostalicska szuzuki, lenyomjuk wazze" miatt szinte elment a kedvem az autózástól. A sok barom miatt rendszeresen gyakoroltam a halálfélelmet. Nem a suzukissal van baj, hanem mindanyiunkkal. Jobban tisztelünk egy A8-as tulajdonost, mint egy rendes kispolgárt, aki történetesen vett egy normális és gazdaságos autót, ami még biztonságos is lenne, ah nem egy tahó A8-assal ütközne és hagyná ott a fogát. Szánalmas, rongyrázó és külsőségeből ítélkező autós-társadalom vagyunk. Kívánom minden lóerőbuzi májernek, hogy nyomjon le nyugdíjas korában évi 40 ezer kilómétert valami kiskocsival. Had érezze a törődést...

IQLight 2008.11.18. 22:21:36

primitiv

Az csak tanulmány, bővebben a sorozatról itt:
www.globalsuzuki.com/kizashi/index.html

A 4-re gyúr már a közönség... :)

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2008.11.18. 22:23:12

1. a swift motorja műszakilag kifogástalan, a remek furat/löket arány miatt nagyon pörgős. Mivel a kocsi gyakorlatilag papírból készül, a súly/lóerő arány is zsír.
2. GTi swift gyárilag 102 lóerejével hatalmas meglepetéseket tud okozni gyorsulási versenyeken vagy versenypályán egyaránt (YouTube, Nürburgring, stb)
3. Hülyék mindenhol vannak. Hülyék is vesznek Suzukit, hirdetnek aprón, és írnak blogot is (hehe).

Csók

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.11.18. 22:28:15

>Hülyék is vesznek Suzukit, hirdetnek aprón, és írnak blogot is

Hű, barátom, az év sértése lenne, ha nem szoktam volna hozzá a sok agyatlan baromállathoz, aki a 'Dex-ről jön ide, és addig is spannolja magát, miközben az oldal töltődik. A posztot el sem olvassa, csak gyártja a kommentet, mint a spamrobot, aztán rögtön robog is máshova észt osztani...

susukis lehugyozó 2008.11.18. 22:45:37

"Megállni is meg tud, segít az ABS" - Ezen jót röhögtem, állítom, azt sem tudod, mi az az ABS és milyen amikor működésbe lép.

Valaki a sok közül 2008.11.18. 22:54:28

Nem kellene ezt annyira ideologizálni. Az ember azért vesz suzukit, mert használtan olcsó 2 személyes autó, így jókora raktérrel, gyorsan is megy, jól felkúszik az emelkedőn és városban is ideális, hiszen könnyen lahet vele parkolni és nem fogyaszt itt sem sokat. Nem véletlenül van rengeteg itt Bp-n. Azért találták ki a kisautókat, mert nagy autókkal járni 1-2 embernek egyzerűen pazarlás, főleg városban.

Nekem elég jó jövedelmem van, de ha négyszer ennyit keresnék is ugyanígy suzukim (vagy más japán kisautóm)lenne. Mit csinálnék mondjuk egy BMW-el? 3-4 óránál többet 5 évente vezetek egyszerre, 90%-ban Bp-n vezetek, szinte mindennap és nincs 2 gyerekem sem. Szerintem a kisautósok 90%-a , hasonló kategória.

Mondjuk ha négyszer annyit keresnék, akkor azért inkább megvenném a suzuki terepjáró változatát és leköltöznék valami nagyon kis turistamentes faluba:)

hirdetésolvasó 2008.11.18. 22:58:42

barátaim nem veszitek észre a lényeget. vajon a becitált hírdetés feladójának mi járhatott a fejében, amikor az ELADNI szándékozott autójáról ex cathedra kijelenti, hogy egy szarrá taposott sszétnyúzott, agyonhajtott, szénné tuningolt gép, amin az sem segít, hogy Marcsi és Bözsi rápucsit az ugarra. és vajon mit kompenzált ő, amikor letóta jazútró a bömöst meg ajdit.
egyébként meg hajtottam suzukit is, akkor az volt, azt is kedveltem, elvitt A-ból B-be, aztán volt más autóm, azt is szerettem az is elvitt (csak kényelmesebben) A-ból B-be. a legelső autóm meg sok éve Trabi volt, még sem éreztem rövidebbnek a gyíkomat. most erősen jobb autóval járok, de ettől meg hosszabnak nem érzem.
mindenkinek jó utat.

zikosz 2008.11.18. 22:59:52

kalapos baromnak maximálisan igaza van

roki 2008.11.18. 23:03:24

Talán mégis tudom.
Az alacsony önsúly miatt fékezéskor a kerekekre kisebb aszfalt irányába mutató erő hat, így a fékezés során hajlamosabbak blokkolni és akkor csak az imádkozás marad.

Valaki a sok közül 2008.11.18. 23:07:52

Amúgy kiskocsik tudna okozni meglepetéseket, egy ismerősöm a trabiját csinálta vagy 30 éve meg úgy, hogy kb. 170-el jöttünk fel az M7-en a balcsiról.

Nekem halálfélelmem volt, de a nyugatnémet mercis majdnem kirepült meglepésében a pályáról, amikor megelőztük. Érdekes volt a ladások arca is, akkoriban azok voltak a menők.

ostván 2008.11.18. 23:25:00

Erről a Trabiról én is hallottam egy 1600-os Ladástól. Majdnem kitaposta a padlólemezt, mégsem tudta utolérni a Trabantot. A mesélő szavahihető ember volt.
Arról azért nem szóltak a mesélők, hogy mi történt, amikor 170-ről meg kellett állni (dobfékkel).

radioaktiv 2008.11.18. 23:33:02

Nick-haj.

Te is irígy lennél, ha értelmiségi(nem bölcsész) lennél, széátadóznád az agyadat, hétfőtől szombatig melóznál és annyi tetű pénzt nem keresnél vele, hogy egy rohadt legszarabb kocsit nem tudsz megvenni. Közben meg látod, hogy más hiába lakik panelban, a panel előtti parkoló néha egy új autókiállításra hasonlít.
Mondom, irigykednél te is ezekután. De nem csak itt van ez, hanem mindenhol, ha neked valamiből SOKKAL jobb van és nagyonnagy valószínűséggel nem jobb, nem hasznosabb, csak szerencsésebb vagy.

És mindehez a sirámhoz csórónak se kell lenni. Csak ilyen a piac. A sok hülyének a torkán bármit lenyomhatnak hitelre. 800%os haszonnal kereskedhetnek a kocsikkal. A rossz kocsikkal is.

De azért félned se kell.. ha én a szerencsének köszönhetően olyan lennék, hogy "vehetnék egy bmw-t is" akár, nem titkolóznék a szomszéd miatt. Amúgy se szoktam vele beszélni..vagy te arról szoktál mesélni neki unalmas idődben, hogy miért mikor hol mennyiért és hogy vetted az új kocsid?

A másik meg, hogy beleképzelheted, hogy a köcsögség, az irígység és még nemtommi mondatja velem, de nekem városi kocsira elektromos autót szereznék be. megtehetnéd te is. nem kell ahoz, abban 1500as motor, hogy fürgébb legyen a mostaninál, mégis 90%-al környezetbarátabb. Ejj, mindig rossz kezekben van a pénz :)

más, még a suzukis témához: azt tegyük hozzá, hogy _tényleg_ nem a véletlen műve, hogy sok suzukit adnak(inkább adtak) el, de nem is azé, hogy mert szuper autó lenne, ennyivel jobb (ár/értékben) a többinél. Annyi csak, hogy a reklámját ennek nyomatták a legjobban. Nem lennék meglepve tíz év múlva ha kiderülne a magyar suzukigyárnál milyen állami, politikusi lefizetések voltak.

Nem szoktunk versenyezni a 15éves Opel Kadettünkel (1.6i), tényleg nem, de érdi emelkedőnél valahogy lekopnak nagyon ezek az új(meg régebbi) "jól felkúszik az emelkedőn" suzukik, skodák, stb-k.
Aztán egyre több gyártó jön rá, hogy megéri kis konzerveket, anyag és motorspórolva eladni, mert azt is még lehet efektíve ahoz képest, hogy előállítani mennyibe került, rohadt jóáron eladni..és visziok, mint a cukrot. Csak kell rekléám, hogy ez olcsó, hogy nincs benne motor, de ezt úgy mondjuk, hogy környezetbarát, városi autó stb..

az autómaffia még lehúz a villanyautók előtt annyi bőrt, amennyit tud. Gyors változás akkor lesz, ha ebbe is beszáll a Google :)

Valaki a sok közül 2008.11.18. 23:35:58

Akkoriban még nem voltak olyan meglepetések az M7-en, hogy hirtelen meg kellett volna állni. Hétköznap jöttünk, szinte üres volt.

Rocko- 2008.11.18. 23:43:00

vicces, h mennyi ember el van tájolva. :)

Rogger 2008.11.18. 23:45:18

Mivan kishuszár, fáj a nagy bmw-s audis kopasz fejed mert lelépett egy Suzuki a pirosnál?
Hólyag.

Valaki a sok közül 2008.11.18. 23:50:35

"Nem szoktunk versenyezni a 15éves Opel Kadettünkel (1.6i), tényleg nem, de érdi emelkedőnél valahogy lekopnak nagyon ezek az új(meg régebbi) "jól felkúszik az emelkedőn" suzukik, skodák, stb-k."

Nem hiszem, hogy ez a 15 éves autód komoly ellenfele lenne akár emelkedőn is egy 3-4 éves suzukinak. Főleg nem az érdin.

Tommy 2008.11.18. 23:53:27

"Nem szoktunk versenyezni a 15 éves Opel Kadettünkel"

Az a 15 éves, az MINIMUM 17 éves lesz. Merthogy azt írja a német Wikipedia:

Opel Kadett "E": Produktionszeitraum: 1984–1991

Vagy neked fusiban legyártottak mégegy Kadettet az addigra már Astrákra átállított gyártósoron? :-))

Yezu 2008.11.18. 23:55:54

Statisztika: Vegyük a pocsék sofőröket (%) arányosan, vetítsük rá a forgalomban levő autók számára, nyilván Suzikisból több rossz sofőr, mivel több ilyen autó van a forgalomban. Ha arányosan néznénk nem valószínű, hogy a Suzukisok rosszabb sofőrök lennének, csak több darab rossz sofőr jut rájuk, ergó több ilyennel találkozik az ember az utakon.
A fikázás meg onnan van, hogy azt mindig lehet szapulni amiből sok van forgalomban, ilyenkor minden átlagtibi kiengedheti a lappangó sznobságot és veregeti a vállát, mert ő nem a "nyájhoz" tartozik. Az tök mindegy hogy a szervízben mennyit hagy ott, vagy hányszor rohad le a kocsi... Ha más márka lenne olcsóbb és abból lenne több akkor az lenne a szar és annak a sofőrei lennének a bénák... ennyi

hurráoptimista 2008.11.18. 23:56:13

Volvo 480 Turbo. Csak ennyit mondok. Sültagyú BMW-sek, Audisok elmehetnek a pékbe a Suzukikkal együtt... Hehe.

megint 2008.11.19. 00:02:51

az a gond a suzukival, hogy helyette is azt kell venned, ugyanis a használtautó piacon semmit nem érnek, csak ha beszámítod egy másikba, egy 30 éves II-es golf kerül annyiba mint egy 15 éves suzuki, megbízható kényelmetlen és Papíron nagyon erős autó ami a valóságban nem így van, jah és kilátni belőle rendőrlámpánál nem egyszerű feladat, ülés nem állítható persze, computeren menet közben nem nagyon lehet állítani, mivel 1 km-van tőled a szélvédő alatt, de kinek -mire kell ugye

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.11.19. 00:56:09

- Szerény véleményem szerint a Suzuki leginkább a korunk Trabantja. Minden ehhez tartozó jelenséggel együtt. (teszemazt: olcsó, papír, sok van belőle, stb) Nem, valóban nem mindenben hasonlít a trabira, de az "utáljuk és lenézzük a szuzukisokat jelenség" engem valamiért a trabis hangulatra emlékeztet.

- Nem hinném, hogy a gépekkel lenne a baj egyébként. Hülyék csak az őket vezető emberek lehetnek, függetlenül a gép gyártmányától.

- Az a hírdetés, amire az egész poszt épül szerintem vagy egy vicc, vagy egy IQ 20-as ember megnyilvánulása, aki valamiért azt gondolta, hogy kemény csávó lesz, ha bekapcsol minden extrát amit kb. egy autónál be lehet egy hírdetésben és odavés néhány idióta mondatot az aljára. Maximum röhögni lehet rajta, de ezen vitatkozni hülyeség.

- Én egy lassan felnőttkorú Daihatsu Applause-t nyúzok az utakon (1.6i), de mivel velem együtt is alig több, mint egy tonna és a japók beletettek egy 100 ló körüli motort (azért körüli, mert messze van ő már a gyári állapottól) lehet vele tissztességesen közlekedni. Néha jól jön, hogy tud húzni a gép, de aki Bp.-i forgalomban akar gyorsulási versenyeket rendezni, az nem tiszta. Keresztirányú forgalom, össze-vissza mászkáló gyalogosok, bringások, építkezések kilógó darutalpakkal, stb. Budapesten ön és közveszélyes száguldozni bármilyen járművel.

- Nem én vagyok az etalon, de néhány kommentelő köppködés elött megtanulhatna fogalmazni és helyesen írni, úgy kevésbé hatna primitívnek és nevetségesnek a hozzászólása.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.11.19. 01:01:35

radioaktiv - Te értelmiséginembölcsész:
Ha bölcsész lennél legalább fogalmazni és helyesírni megtanítottak volna, így viszont idehánytál egy akkora baromságot, hogy elolvasni is egy akadályverseny volt. Mentél volna inkább hajcsizni mindannyian jobban jártunk volna. Várj, mégsem, régen csalt már hozzászólás ilyen őszínte mosolyt az arcomra. Maradj még és nevettess! :P

pAra 2008.11.19. 01:13:56

aszongya:

S-blog, hardcore autóbuziknak.

hát scheerti komám:
-s-blog, ez gondolom te vagy.
-hárdkór, gondolom ez is
-autó, khmm, audi80, meg fiat...ezek a kocsiid
-buzi, ez gondolom szintén te vagy.

sztem itt az ideje bevezetni a kommentek moderálását.

ui.: szép, most nézem a hsz-ek majdnem fele a tiéd. :) pfff

nuart · http://nudeart.blog.hu/ 2008.11.19. 01:27:50

hát ez kész

akinek meg ríba/nájki/mittudomén 'torna'cipője van, az egy kis pöcs

rendes nagyfarkú emberek bőrtalpú olaszban járnak ugyanis


vagy nem

Suzukis 2008.11.19. 01:43:07

Suzukim van nekem is és baromi nem értem, hogy miért lennénk ettől mások. Az hogy valaki prosztó nem ezen múlik.
Elötte volt egy Fiat Tipom. Kényelmes volt, imádtam. De a gatyám ráment. Most van 1.0 GLS-m. Az igazat megvalva mint autót nem szeretm. Viszont nem költök rá, nem eszik sokat (extra keveset se). A városban tökéletes, autópályán kényelmesen lehet menni vele 110 körül. Ennyi van benne. Azt tudja amiért megvettem: olcsó és megbízható. Ennyi!
ps: azért imádom amikor egy erős, dinamikus autót vezethetek.

Dave 2008.11.19. 01:43:49

Barátomnak Subaru-ja van (1.5 Impreza, de a típus igazából lényegtelen). Egy kereszteződésben egy nyugdíjas pár Kft. fehér Swift-ben az elsőbbségadási szabályokat nem vette figyelembe, a barátom 30-al oldalbakapta őket úgy, hogy a papa csak az anyósülésen halálrasápadt hitvesén keresztül tudott kikászmálódni... Subaru elején enyhe horpadás, rendőrségi szemle után nyomás a szervízbe. Szituáció rövid tálalása, jópofa márkakereskedő kérdése: "Ki halt meg a Suzukiban?"
Mint kiderült, aki idáig Suzuki Swift-tel találkozott (legalábbis Subarus), mindig halál lett a vége!
Nem mondom, hogy Volvo párti vok, csak hogy ha majd lesz családom, biztosan tudjam, hogy egy buzi nagy közlekedési balesetben talán egyben száll ki papa, mama, gyerekek, de biztos hogy olyan kocsit sem vennék, aminek a karosszériáját a minimálisan kötelező lemezvastagság legalsó határán állapítják meg (Swift)!!! Ez körülbelül olyan, mint bungee jumping-nál annyira kiszámolni a kötélhosszt, hogy a páciens épp ne verje be a fejét a földbe!!! :-O

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.11.19. 02:15:43

Kivéve, hogy bundzsizni baromi ritkán mész el, egy autóba pedig lehet, hogy naponta beül az egész család...

Dave 2008.11.19. 02:47:14

A példával csupán az óriási szakadékot próbáltam érzékeltetni egy biztonságos kocsi és egy kevésbé biztonságos között.
Statisztikailag naponta "bundzsizni" biztonságosabb, mint naponta autóval közlekedni. :-(

Figlár Géza 2008.11.19. 04:05:48

Nekem olyan autóm van, amit a Suzukisok élből rühelnek. Olyan Suzukisokról olvasok, akik el vannak szállva a csodaautójuktól.Erre hazalátogatok, és kb egy hetet furikáztam Pesten, annélkűl, hogy egy Suzuzkis belém kötött volna. Sőt mondhatom hogy udvariasak voltak!

Figlár Géza 2008.11.19. 04:06:56

Elnézést az elöbbi hsz nem lett befejezve! Itt a teljes:
Nekem olyan autóm van, amit a Suzukisok élből rühellnek. Olyan Suzukisokról olvasok, akik el vannak szállva a csodaautójuktól. Erre hazalátogatok, és kb. egy hetet furikáztam Pesten, anélkül, hogy egy Suzukis belém kötött volna. Sőt mondhatom hogy udvariasak voltak! Meglepő volt, mert az egyik legnagyobb Suzukis fórumon, névvel rendszámmal képpel írogattam, persze kulturált formában. Ergo, elég sokan fenhették rám a fogukat. Ha egyedül ülök a gépben, nem vagyok semmi jó buli elrontója. Bár, én nem kezdeményezek. Egyszer sem próbálkoztak. Ellenben elengedtek, beengedtek sávváltáskor. Néha már az a gondolat fordúlt meg fejemben, hogy direkt csinálják, csak hogy idegesítsenek!  Mert nem normális dolog egy magamfajtát így kezelni, mint nyomorékot. De nem. Kellemes csalódás volt.
Valaki linkelgetett ide jútúúbos klipeket. Megjegyzem, hogy azok az autók jószerével nem alkalmasak normális közúti közlekedésre. Ezzel ellentétben az enyém arra való. Mindenféle tuning nélkül is Van benne elég kraft. De ha én ráköltök egy-másfél millát, akkor igencsak 600-700 pacit lehet kihozni belőle. Kb. 402 méterig. Aztán motorfelújítás!  Olyan klippet linkelj be, ahol egy nem extrém módon tuningolt Suzuki nyom le egy nem extrém módon tuningolt BMW-Alfa kategoriáju autót 2.0-ás motortól felfelé. Mert a baj az hogy sok (bocsánat, pár egyed) Suzukis ezzel vívja ki a közutálatot, hogy ilyeneket írkál. És a nép rajtuk keresztül ítéli meg a többit is. Pedig én, az én autómmal tanúsíthatom hogy, a zöme nem rosszabb, bunkóbb mint a többi típus tulajdonosa. Nálunk például az agyontuningolt Volvo 240-esekkel van baj. Az egy külön állatfaj. Van elég belőlük.
Szóval nem a Suzukist mint állatfajt kéne szidni, hanem az állatfajt aki Suzukit használ!

Dave 2008.11.19. 04:42:35

Jaja!
Ha már állatfajokat kötünk autótípusokhoz... sokan azonosítanak bunkó kinézetű és viselkedésű egyedeket BMW-kkel. Van benne valami (ez egy külön szociológiai téma, ne menjünk bele)! Úgy meg tudok örülni, amikor egy idősebb úr ül az óriás bálna BMW-jében, Mercijében! Látom rajta, megdolgozott érte, ez volt élete egyik álma, elérte...
De az Audi... ugyanúgy próbál egy kategória lenni, az előbb említett két márkával, de úgy, hogy mégjobban lehúzza az embert (volt totalcar-os cikk is, a luxuskategóriában az Audi adja a legkevesebb extrát, illetve a legdrágábban, olyat mint pl. klíma-2008at írunk könyörgöm, klíma??... ami pl. egy Mondeo-ban alap) Szóval kurva nagy a kaszni, amihez még ha nagy lóerő is társul, a nyomatékot köhögve bírja csak az aszfaltra gyűrni!
Nem beszélek az R8-ról, mert mint tudjuk az a Lamborghini laboráns munkások keze nyoma.
Suzukit nem. Nem azért mert Suzuki. Azért,amiért Mercit sem és BMW-t sem. Röhögjetek ki, de gyerekkori álmom egy Delorean (Vissza a Jövőbe). Sokan bele sem gondolnak, hogy 10 milláért (amennyiért vesztegetnek egy közepes mercit, bmw-t, audit, vagy egyéb tucat parasztvakítós kocsit), lehet egy totálisan egyedi sportkocsija, ami mellett még egy 360-as Ferrari is tucat autónak tűnik! De hát kinek mi!
:-)

pnegyesi 2008.11.19. 04:49:27

Bocs, de szerintem a Suzuki Swift története talán kapcsolódik
automarkak.blog.hu/2008/11/18/suzuki_swift_2

Figlár Géza 2008.11.19. 05:14:53

Dave 2008.11.19. 04:42:35
Egy Delorean-t én is el tudnék képzelni a seggem alatt. :)

The Great Destroyer 2008.11.19. 05:17:32

Miért fikázzák állandóan a suzukisokat?
Azt ugye mindenki tudja, hogy a farokméret és az autóméret fordítva aránylik egymáshoz, valami megmagyarázhatatlan jelenség, de a férfiember szeret ezzel kompenzálni. NNa nekem ezért van suzukim.....

Dave 2008.11.19. 05:26:47

Atka,
Nem tudom, hány faszt kellett ehhez a statisztikához megnézned...

Rambo 2008.11.19. 07:20:27

Korábban volt egy barátnőmnek az első szériából Szuzukija, abban halálfélelmem volt. Mintha katronpapírból lett volna a karosszériája, de ahoz képest túlontúl jó motor volt benne. Neki 1,2-es(?) volt, de az 1,6-os volt az igazi halálautó: nulla futóművön 160-nal volt képes nyomulni.

Antipatika 2008.11.19. 07:40:12

A Suzukisok 3 részre oszthatóak:
1. rész: (kb a 35 százalékuk) lakott területen 35-tel, azon kívül 76-tal, autópályán 100-zal mennek

2. rész: (kb 50 százalékuk) bárhol bármikor meg akar előzni és ezt a hátam mögött 1 méterrel és félig a szembejövő sávban haladva teszi.

3. rész: a maradék vegyes típus, biztos van köztük normális is...

Na ezért szokás őket cikizni.
(Olyan ez, mint a cigánybűnözés.. Nem szabad ezt a szót használni, mert az pejoratív általánosítás, de a statisztikák szerint a bűnelkövetők 80 százaléka közülük való...)

lassanjárjtovábbérsz 2008.11.19. 07:54:58

Korábban több Suzukim volt.
3-at sikerült fasirttá törjek. Nagyon összetört egy ép rész nem maradt rajta , pedig csak 90 körül mentem , és 2 esetben bíróság szerint megerősítve vétlen voltam , a 3.dik pedig egy síkos úton kicsúszás volt. Asuzukikkal 150 , 120 és 240ezer kilómétert mentem míg összetörtem őket. üzembiztonságukról messze csak pozitívat tudok mondani. Norvégiától (Hammerfest) Portugáliáig (Liszabon) beautóztam vele Európát.
Egyszerűen nem volt semmi baja, olaj , benzin fékbetét és kuplungtárcsa , vezérmű (garanciális szervíz során 130e és 90e km után cserélték) kellett bele. A fasirttá tört autókból sérülés nélkül szálltam ki , (öv be volt kötve)
Olcsó és kis fogyasztású autó. városban 5.5 német autópályán 4.8 l/100 km (80- 90 körül menve )
Viszont , most hogy "megtanultam vezetni (kb 500 e km és 3 suzuki elfogyasztása után " Vettem egy terepjárót.
Ég és föld.
Elférek benne (110 kg 185cm vagyok). Erőss, robosztus , nem mernek pofátlankodni az emberek , és nem szorítanak le az útról. Viszont 2x annyit iszik és a szervíz is sokkal drágább.
Összegzésként:
A kis suzuki is biztonságos a saját határain belül. Ár - érték összevetésben nagyon jó. Akinek kevés a pénze de tűri a fapados körülményeket ideális választás.
Aki mást akar , többet , jobbat vegyen mást.
Ne fikázza azt akinek ez a választása.
Szerintem

Kényelmes , és biztonságosabb érzést kelt

m 2008.11.19. 08:15:10

Eleg sok embert lattam mar, aki beul a szedett-vedett kocsijaba, ha szallitani kell valamit, etc. Rajuk ugy neztek, mint luzer, vezetni nem tudo alakokra.

Maskor meg elojonnek az 1000-es motorral, es 7 sec alatt erolkodes nelkul 200 kornyeken vannak.

Eljen az eloitelet.

Vlasta666 2008.11.19. 08:22:37

Uraim. Nem az autó tipusávsl van itt gond! Miért nem a közlekedési morálról beszélünk inkább ami nálunk nulla !!!!Mellesleg nekem is Suzukim van de egy nagy autóval/ tgk./ dolgozom, elmondhatom nincs külömbség BMW és Suzuki között / a morálra gondolok / Söt jelen szoktam lenni közl. baleseteknél is munkámból kifolyolag. Láttam már sz...á tört Audit stb. és Suzit is bőven de ott inkább az ember volt a vétkes nem a gép !!! Valahogy ezen kellene inkább változtatni. Ja 50cc tényleg nem vagy tiszta.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.19. 08:25:38

haggyá má a 6,6-os fogyasztással.. a Focusom is 6,8-at fogyaszt, cserébe azért az egy autó, ami megy, ha kell, megáll, ha kell és talán, talán egy darabban kiszállok belőle, ha gáz van. Nem vagyok benne az utak királya, de nem is tol le minden szakadt biciklis. Suzikit venni igénytelenség.

ildsisy 2008.11.19. 08:29:00

Nekünk 18 éve van Suzukink, Zastawaval kezdtük, Trabanttal,- Dacia, Travia / magyar /a Suzuki soha nem hagyott cserbe, sajnos csillaggarázsba van, öregszik,rozsdásodik stb.múltkor a kezembe maradt az ajtó kilincs" a rugó jól megvágta az újjam... pedig most megint jó akciós ára lenne egy újnak, ami nagyon kellene, de nem merünk belevágni.../ kp.n nincs / :)

pokyvali 2008.11.19. 08:29:18

Eléggé elterjedt nézet, hogy a régi trabisok Skodára váltottak, majd Suzukira - a kalapban feszítő sofőrök, ugye :) De talán valóban azért feltűnőbbek a gyökér suzukisok, mert statisztikailag így jön ki.

Én amúgy szívesen hajtanék egy Vitarát, jól ki lehet látni belőle, de a család nem hagyja; a Suzuki CSONKOL - ezzel a gyenge kasznira céloznak :)))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.19. 08:30:57

én azt a fajta Suzukist imádom, amelyik városban is 65-tel megy és országúton is, (autópályán meg nem, mert nincs pénze matricára.) ha meglát egy akármilyen táblát beleáll a fékbe és lelassít 30-ra. megdöbbentően sok ilyen idióta van.

természetesen erről nem az autó tehet, nem csak a suzukisok ilyenek, de az ilyen buta emberek szignifikánsan gyakran vesznek suzukit.

Kemény gyerek 2008.11.19. 08:33:26

Suzukim van. 13.-as 16 szelepes, 85 lóerős.

Néhány dolog:

Fogyasztás: Az eddigi legjobb egy nyári út volt, hosszútáv, atlag 95 km/h-val. Ekkor evett 5.1 litert százon. Ezen meg is lepődtem. Vegyes üzemben ugyanis 7 körül, télen, városban, rövid távokkal simán 8.5 liter. Ennyivel egy jól belőtt Lada is elmegy. :)

Teljesítmény: A 85 lóerő a nyolcszácegynéhány kilóhoz kb. 10 kg/LE arányt ad. Ennek megfelelően a pörgős motorral jól lehet menni. Illetve jól lehetne, de minek? Városban 50 a megengedett, azonkívül 90.
Autópályán a 130-at simán tartja, de a menetzaj ott már csúnya. Egyébként a végsebességek tapasztalatom szerint a következők (7600 körül szabályoz le)

1. 51
2. 98.
3. 147
4. 180
5. nem próbáltam

Szóval menne, de 140 fölött nem hiszem, hogy kérdés, meg tudsz-e állni. Nem tudsz :) Nem erre van ez az autó.

Utálat: Biztos én élek a Holdon, de nem vettem észre, hogy bárki is utálna a Suzuki miatt. Talán az lehet, hogy utálnak, de én -a képességeim miatt nem fogom fel :)-

Kényelem: Hát ezt nem szerelték bele :) Nem kényelmes hosszú távon :)
Röviden sem, de ott elviseled.

Költségek: Na, ezeket a Suzukinál elfelejtheted. Nem romlik el. Soha. Tényleg gáz ilyet írni, de 6 Suzukit hajtottam, és SOHA semmi baja nem volt. Beülsz, indítasz, megy. Télen is , nyáron is. Volt 3 Dacia is a családban, na az más volt. Lelke volt. Azt is szerettem :)

Valami ilyesmi :)

Wrex 2008.11.19. 08:34:27

"Maskor meg elojonnek az 1000-es motorral, es 7 sec alatt erolkodes nelkul 200 kornyeken vannak."

1000-es motorom van, és 7 sec alatt 200 környékén vagyok. Ja, két kerékkel kevesebb van, és az az 1000-es 190 lovas, kb. 200 kiló. És Suzuki. Csak nem Swift.

Péter 2008.11.19. 08:49:45

Trabcsi hátsó szélvédőjén olvastam:

"Van otthon egy BMW-m is, de most sietek."

A vezetési alapelvem: figyelj arra, hogy a gyorsabb hülyék előtted, a lassabb hülyék mögötted legyenek, és akkor már csak a keresztbe és a szemből jövő hülyéktől kell tartanod.

A fenti alapelv típusfüggetlenül működik, legalábbis a Suzukitól a Ford Transporterig már próbáltam.

gastro, missing in action 2008.11.19. 08:50:01

Aki itt a Saabot, meg az Opelt favorizálja, az spájzoljon be jól belőlük, mert nagyon úgy néz ki, hogy eltünnek ezek a márkák a picsába a világpiacról egy fasza kis csőd segitségélvel :-)))

degec 2008.11.19. 08:52:49

nekem nem a kocsival van bajom, hanem azokkal a droid kalapsskodasokkal, meg streetracerekkel akik vezetik...foleg akinek zold suzukija van...azoktol ovakodni kell.

gastro, missing in action 2008.11.19. 08:52:52

A csajomnak Swiftje van, nem tudom pontosan milyen motorral, de asszem az erősebb, nagyon szereti, hogy nem rohad le, meg (neki) nem is megy rosszul, de azért már Diósdra az enyémmel megyünk, mondjuk miattam, mert nem vagyok hajlandó sűrűn beleülni... A francnak van kedve állandóan belehajtogatni a magam 194 centijét :-DDD

Valaki a sok közül 2008.11.19. 09:02:32

"Nekem olyan autóm van, amit a Suzukisok élből rühellnek."

Vajon ez milyen autó lehet? Miért rühellnének a suzukisok élből bármely autót és miért kötnének beléd?

Lassan mész, megelőznek, gyorsan mész, leelőzöd és örülnek, hogy nem kell mögötted 70-el cammogni.

Azt egyszerűen nem értem, miért a suzukisok a megkülönböztetett állatfaj?

1. Nem vehet mindenki BMW-t, mert nem telik rá, (bár én , ha telne, éppen nem BMW-t vennék)

2. 12-17 éves autókra rengeteget kell költeni, sokat fogyasztanak és a legtöbbjüknek ebben a korban hasonló, vagy alig jobb a teljesítményük. Én pld. Hondáról váltottam suzukira, kezdtem rá évente kiló-kiló-ötven körül költeni.

3. Az ember megbízható autót szeretne, nem túl bonyolult futóművel, olcsó javíthatósággal. Francia autók eleve kiesnek, olaszok pláne, a japán amúgy is értelemszerű. (Nagyobb autóban is)

4. Mivel elterjedt, nem nehéz hozzáértő szerelőt találni.

Nincs itt szó semmiféle suzukis lelkivilágról, egyszerűen van rengeteg ember, aki nem kíván beszállni az autós szaklapok által sugallt versenybe, normális a farokmérete és olyan autót szeretne, amely alapvetően sokoldalu, elviszi a családot külföldre, de hazaviszi a mosogatógépet is.

Néhányan a teljesítménybe kötnek bele. Ezek nem járkálnak a vidéki utakon? A városban? Az érdi lejtőn?

Aztán ha gyorsan megy az a baj, mert kompenzál, ha lassan megy az a baj, mert béna, trabantból ült át. Ha normálisan megy, akkor meg utálja a prémiumautókat.

Annak kellene nézni a suzukit, ami. Egy jól megcsinált dinamikus kisautónak.

Darklon 2008.11.19. 09:05:01

őőőőőő, hogy mi? Suzuki mint Ferrari gyalázó? há' ki látott már ilyet? :)

hopp egy videó:
www.youtube.com/watch?v=5uuE27ySL0k

nabassza meg, mégis van ilyen?

Nick-haj 2008.11.19. 09:13:12

radioaktiv

Részben egyetértek veled, de segíts kérlek!

Elárulnád, hogy hol árulnak, kisméretű, és legalább a Swift II. szintjén biztonságos (oldal és függönylégzsákok, stb...), ELEKTROMOS autót?

Az autó ne legyen hosszabb 3,80-nál, és legyen benne ülésfűtéstől kezdve kulcsnélküli motorindításig minden, mint a mostani Swift-ben.

Egyébként Jeremy Clarkson a 2008-as Supercars Showdown c. DVD-jén láthatssz kicsi, városi elektromos autót, ami életveszélyes és a biztonsága egyenlő a nullával! Clarkson megállapítása: vegyél inkább egy faasztalt, és azzal közlekedj... :)

rövidített verzióban megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=R11vf9IHNYc

( www.amazon.co.uk/Clarkson-Supercar-Showdown-Exclusive-Amazon-co-uk/dp/B000XD4MNA )

Nick-haj 2008.11.19. 09:14:16

láthatsz egy "sz" - elgépeltem, bocs!

Jazzos 2008.11.19. 09:19:10

Darklon a Ferrari nem vált fel :)))

csocso 2008.11.19. 09:21:56

Nekem egy diesel smartom van , a kisebbik.
3,5 L-ert eszik, 5000 a havi cascója, 20000 az éves kötelezője, és fut 150-et.Szoktam néha meglepetést okozni a nulláson... :)

gastro, missing in action 2008.11.19. 09:46:56

csocso
haggyuk már, vezettem olyat! Hát a hegyen örökre a busz mögé szorulsz azzal a géppel, és az a hang ?!?! :-SSSS
Ekkora dinamóval, ami abban van, ne is egyen többet!
És városban van az 5 liter is!

Kicsijoe 2008.11.19. 09:59:02

Suzukival az alap baj a nagy számok törvénye: mivel rohadt sok van belőle,így ebből következik,hogy rohadt sok a hülye Suzukis.

Nem Suzuki jelenség ez igazából,hanem tipikus hülyemagyar-effektus.

Hülyemagyar tovább nyújtózik,mint ameddig a takarója ér,és megvesz 120 havi hitelre egy Suzukit,pedig nem telne neki új autóra.

Innentől meg egyenes az út odaáig,hogy mivel 20-tól kezdve zsíroskenyéren él,hogy kiköhögje a részletét,ezért megpróbálja azzal igazolni önnön baromságát,hogy elhiteti magával,hogy ez egy Ferrari.

Kedvenc hülye Suzukisom az,aki Dunakeszitől tolt Sződligetig a 2/a-n a fostaligájával,aztán amikor én ráfékeztem diadalittasan eltepert mellettem 170-nel...és jött a meglepi,merthogy nem azért fékeztem,mert nem megy a Galant,és elfáradt,hanem mert volt annyi helyismeretem,hogy tudtam,hogy itt következik az útfelújítás 5 centis szintkülönbséggel az aszfaltban :D

Másik ilyen jómadár : 4 srác apa 1.4 twinport astrájával 190 körül Bp-től Érdig a nulláson.Aztán valamiért megálltak kicsit pihenni,és mikor Érdről jöttem hazafelé 4 óra múlva,még mindig ott pihentek :DDDD

Saját tapasztalatom : akik valami "régi jobb napokat látott csatahajót" hajtanak,azokban van annyi,hogy

1.Elengedik az erősebbet.Nekem nem lesz kisebb attól a farkam,ha lehúzódok a jobb sávba,hogy elengedjek egy GTV Alfát.

2.Leállunk versenyezni,de nem életre-halálra megy,hanem élvezetre.A végén megköszönöm a funt egy villantással a versenytársnak függetlenül attól,hogy ki nyert.

3.Ha netán én vagyok a gyorsabb,és megelőzöm a játszótársam,nem állok bele a fékbe előtte diadalittassan, demonstrálandó milyen fasza gyerek vagyok.

4.Ha ő előz meg ,nem sütögetem a seggét mérgemben refivel.

Na,ez az,ami a Suzukisokból hiányzik.Tisztelet a kivételnek,mert a nagy számok törvénye alapján van.

És nem azért nem kéne Suzuki,mert szar ( pedig szerintem az,a Suzukit csak az tartja jó kocsinak,aki Wartburgból ült át) hanem azért,amit képvisel a magyar utakon.

Persze azért itt is van kivétel,pl Geo Metroból láttam elég goromba kis jószágokat,illetve ott a Storm,ami kasztnin kívül Swift,vagy volt a régi Swiftnek is valami verseny verziója,1,6 vagy 1.8 azt hiszem.

A mostani Suzuki Sport viszont egy kabaré.Ki az a hülye,aki kiad 4,2 milliót egy ratyi Suzukiért????

sprenczl 2008.11.19. 09:59:49

Hiába no, Thaiföldön a mobiltelcsi a státuszszimbi, arra költik minden pénzüket, közben meg inkább éheznek. Mi már kicsit fejlettebbek vagyunk, nálunk az autó a villogás tárgya. Benelux államokban, Franciaországban, Olaszországban, ÉNY-Németo-ban, Dániában, Svédországban és még pár helyen nem az. Van is különbség köztünk.

Záp 2008.11.19. 10:01:42

Peter: "A vezetési alapelvem: figyelj arra, hogy a gyorsabb hülyék előtted, a lassabb hülyék mögötted legyenek, és akkor már csak a keresztbe és a szemből jövő hülyéktől kell tartanod."
Remek szemlelet, magam is ezt gyakorlom nap mint nap. Barcsak tobben lennenk.

Bukowszky:"természetesen erről nem az autó tehet, nem csak a suzukisok ilyenek, de az ilyen buta emberek szignifikánsan gyakran vesznek suzukit."
Idiota.

accord honda 2007SE 2008.11.19. 10:10:15

milyen autók vannak a világon....
az ember csak csodálkozik....

csocso 2008.11.19. 10:11:46

gastro hidd el az 3.5! Persze bizonyítani nehéz.
Lehet hogy te benzinest vezettél? Az tényleg többet eszik...

üdv

butcher 2008.11.19. 10:13:49

Kicsijoe 2008.11.19. 09:59:02
Csekit:
www.youtube.com/watch?v=lU89JpVmtwk

2008.11.19. 10:19:37

sercli egy gyökér suzukis

beigli69 2008.11.19. 10:47:35

Buzuki kocka - om van. 3 éve. vasárnapi aótós lennék (uticél nagymami, nagypapi)
semmi bajom szegénykémmel eddig egyszer hagyott ott saját hibából - (ki gondolta hogy egy 4 éves akku nem bírja a csillaggarázs hidegét ;)) imádom a kiasutót...
viszont idegrohamot kapok azoktól a (márkafüggetlen) "gépjárművezetőktől" akik saját magánversenypályának tekintik közútjainkat :D
Lámpás indulás témakör: soha nem megyek át másik sávba senki mellé hogy versenyezgessek, DE ha én állok elől, piros,sárga = már gördül a kisautó, zöld = (hacsak valaki hirtelen felindulásból nem dönt úgy hogy a kereszteződést, gyalogátkelőt rendeltetésszerűen, de a piros lámpa ellenére szabálytalanul használja) tűz 50-ig.
ja csak azért Buzuki, mert 1,5 gyerek mellett, ifjú házasként, és friss lakásrészlet tulajdonosaként csak erre futotta :D

Jankaou 2008.11.19. 10:58:20

Hát az én tapasztalatom is az, hogy a suzuki swift, magyarország ultimat versenyautója. Valamiért minden tulajdonos, meg akarja mutatni minden lámpánál a világnak, mire képes 3 henger, és 53 feltüzelt dühös paci. Élvezettel bámulom a kormányrángatós, belvárosban cikázós, tiltásig padlógázon előzgetős önjelölt walter röhrlöket, akik minden derékszögű kanyart határon autózva vesznek be csikorgó kerekekkel 23km/h-val, és annyira erölködnek az dugóban az előrejutásért, hogy végülis alapjáraton is sikerül megelőzni őket. A suzuki azonban több mint városi versenyautó. Kékleddel, neonnal, matricákkal, csomagtartót kitöltő membránokkal, már komplett mobil látványosság, ami után mindenki utána fordul.

Miért kell ezt gyerekek? Miért nehéz beletörődni, hogy a suzuki swift csak egy skoda alternatíva a pórnépnek? A-ból B-be, fapadosan. Semmi több.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2008.11.19. 10:59:32

"Ezek a szamártulajdonosok mind egyformák." (Ex-leprás - Michael Palin - Brian élete)

Olyan jó, hogy nincs elég hülyeség/válság/abszurditás ebben az országban, nincs elég politikus/celeb/bankár/MÁV/BKV/Fecó/Fico akit fikázni lehet, ezért egy Suzukit áruló szerencsétlenen kell röhögni a jónépnek az Index címoldalán. Nagyszerű ország vagyunk!

Hogy még nagyszerűbbek legyünk, javaslom, hogy minden Suzuki-tulajdonostól kobozzuk el az autóját, mert köz- és életveszélyes, majd az összes ilyen gépjárművet olvaszzuk be, és csináljunk belőle egy hatalmas szobrot scheerti-nek, megmutatván a világnak, hogy nálunk nem lehet akármit!

(A sorok írója Suzuki tulajdonos, mert - mily meglepő - nincs pénze másra. Eddig még sosem okozott balesetet, de mint Suzukis nyilvánvalóan a velejéig romlott, és minden bizonnyal csak a megfelelő alkalomra vár, hogy az autópályán 210 km/h-s sebesség mellett miszlikbe aprítsa valamelyik szegény törvénytisztelő polgár X5-ösét, veszélyeztetve vele a BMW-tulajdonos és csivavája életét.)

Kicsijoe 2008.11.19. 11:34:45

a Suzuki olyan,mint a kínai tornacipő-mindenki tudja,hogy senki nem azért hordja,mert tetszik neki,ennek ellenére lenézi,mert aki hotrdja,annak büdös a lába,szeláví

Darklon 2008.11.19. 12:03:14

jazzos: akkor mégdurvábban kéne mennie :)

DocBulywood 2008.11.19. 12:32:54

Renault R12TS-sel járok, lehetek még sikeres ember?

loláb 2008.11.19. 15:07:08

Van egy komám, 1.0 swiftel jár. Esztergomi srác, előzékeny, mindenkit beenged, megadja még a balkezet is. Sajnos viszonylag gyakran van dolga budapesten, hozza magával ezt a "nem sietek sehova" mentalitást. Ez polgártársainknak nyílván nem tetszik, dudálnak is rá rendesen. Ilyenkor szépen nyugodtan bemutat neki, és megy tovább,55-tel. Néha persze pár nagyautóból kiugrálnak az idegesek ajtót nyitogatni. Ekkor szokott a srác is kiszállni, a maga 136 kilójával, és Shrek-re emlékeztető arcberendezésével, valamint az In-kal securitynál eltöltött tíz éves csoportvezetői múltjával (pont az egomi suzuki gyárt védte). És lazán megszólal:
-Most jön az a rész, hogy visszaülsz, és elhajtasz.
Kedvelem, nagyon.

beigli69 2008.11.19. 15:39:28

nem rossz :D
megnéznék egyszer egy ilyen mutatványt :D sztem még a robogósok is leesnének a nyergből egy-egy ilyen jelenet láttán :D (mármint a röhögéstől)

highand 2008.11.19. 16:49:20

Hello!

A Lancia-s kollegának üzenem, hogy én a 28. -autónak vettem meg a Suzukit és az előző 27-ben több volt 200 Le feletti, mint az alatti.

A soem tanulásról meg annyit, hogy ha majd lesik a hó én ott leszek lepencén, Parádon stb.

Hát mit mondjak, várni fogom azt Lancia Kappa-t....

Lally 2008.11.19. 19:16:48

Scheerti, kihagytad a kalapos fábiást, a faszkalap golfost meg a tapló béemvést..
Egyszerű-e vagy-e ?

oPal 2008.11.19. 20:52:20

1.3 231 lovas? beleraktak egy rx-8 motort? :D

Micuka 2008.11.19. 22:48:45

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de nagyon örülök, hogy végre felmerült ez a kérdés is egy topikban...

6 éve vezetek nap mint nap és ez alatt az idő alatt 3 különféle (nem Suzuki) autóm volt. Rég óta foglalkoztat az a kérdés - és minden nap felmerül bennem -, miért van az, hogy ha Suzuki megy előttem, akkor egész egyszerűen nem találom a megfelelő sebességet. Sosem tudom, mibe váltsak, mert valahogy egyik sebesség sem az igazi... Lehet támadni, hogy biztosan én nem tudok vezetni - először én is azt gondoltam hogy velem van a baj -, de miért van az, hogy ez mindig csak akkor merül fel bennem, ha egy S. után kullogok... :(( Vagy nem tudnak egyenletes sebességgel haladni (amikor pedig lehetne és kellene is), vagy… ???


Amit még elég nehezen viselek közutakon, de itt már nem csak a S. van szó (bár az ő esetükben 95%-os aránnyal biztosan), hogy lakott területre érve hirtelen lelassítanak 30-40 körüli sebességre, majd amikor valaki ki tudná kerülni őket, akkor hirtelen mégis inkább 50-el, de ha kell, akár a sebhatárt túllépve még többel is képesek menni, majd amikor újból megszűnik az esélye hogy ki lehessen őket kerülni, akkor visszatalálnak a 40 körüli sebességre... Tény, hogy ezt nem csak a S. játsszák így el, de közöttük szinte alig van kivétel, utánuk állva a sorban már számítok is rá és igyekszem őket még lakott terület előtt kikerülni, ha pedig nem sikerül, számítok a szívatásra és sajnos általában nem is csalódok pozitívan... :((


Állítólag "Suzuki fóbiás" vagyok, de valójában nem szoktam károgni és szidalmazni senkit az utakon, szerintem alapjában egy békés :)) sofőr lennék, de való igaz, nem szívesen megyek Suzuki után és ítéljetek el, bárkit beengedek magam elé és udvarias vagyok, de ha Suzukiról van szó, akkor... nos..., hát szégyellem, de inkább rálépek a gázra... Ez van. De persze maxiriszpekt a 2-3 kivételnek, amivel (akivel) eddig találkoztam.

És persze nem tagadom le azt sem, hogy Suzukin tanultam vezetni és az persze jó volt... :) Tehát nem szidalmazni akarom ezeket a járgányokat, csak végre magyarázatot...

Micuka 2008.11.19. 22:55:40

...ja, elfelejtettem mondani, a kedvencem a régi típusú, rácsos lámpás - én csak Tescos autónak hívom... Nnnnna.... Hát abban még sosem csalódtam... pozitívan, persze... :((((

Micuka 2008.11.19. 23:47:08

Ok, ok... ez csak egy buta sztereotipia... Lehet hogy túl sok volt az Irsai Olivér mára... ;) Az utolsó hozzászólásomat visszavonom...

De az első kommentemre érkező válaszok tényleg érdekelnek... :)))

Dave 2008.11.20. 02:06:20

Nem Suzuki-téma (bár kapcsolható hozzá is), de kijött belőlem:
Úgy kezdem: 'Hál' Isten, nem vagyunk egyformák! Vannak szép kocsik, vannak átlagos kocsik, csúnyák, és vannak álomautók. Én onnan indulok ki, hogy az ember merjen nagyot álmodni. De legalábbis legyenek céjai és hozzon össze egy "szép autóra" valót! Ha valaki nem teheti meg, nincs rá pénze, stb, megértem. De álmai akkor is lehetnek! Viszont pontosan ezért nem fér a fejembe azoknak az embereknek a mentalitásuk, akik azon hezitálnak, hogy Opel Astra kombit, vagy egy Chevrolette Aveot-t vegyenek, azt is hitelre. (ilyenkor mindig eszembe jut egy V8as Camaro... Chevy...)
Nem vagyok családapa. De attól, hogy valaki az, még nem kéne, hogy feladja az álmait és rögtön egy középszerű a mindennapok gyötrelmes valóságába beleolvadó autót kezdjen nézegetni hitelre. Itt van az a pont, amire írtam, hogy hálisten nem vagyunk egyformák! Beszélgettem egy korombeli (30hoz közelítő 20as generáció), de nálam fiatalabb sráccal, aki kifejtette, hogy miért tetszik neki a VW Passat kombi... Könyörgöm! Ha egy 20on éves srácnak ez tetszik (nem érdekel az ok, hogy miért), ott valami gáz van! Nem mondom, hogy azt kell rávágni "Ferrari!", de azért az embernek legyen már kicsit nagyobb fantáziája, merjen merészebbet gondolni!
Most van itt az ideje, nem 40-50 évesen, kopaszodva, kapuzárási rohamban szenvedve, hogy egy igazán dögös hozzámillő verdát vezessek. Szerintem egyébként igen széles a skálája az egyedi és "vagány" vasaknak (és ez ne csak az Audi 100as alatti neonfényben merüljön ki!)!
Úgyhogy uraim! Mozgassuk meg a fantáziánkat!!!!!!!!!!

ironmemberneck 2008.11.22. 22:02:02

Micuka 2008.11.19. 22:48:45
"...miért van az, hogy ha Suzuki megy előttem, akkor egész egyszerűen nem találom a megfelelő sebességet. Sosem tudom, mibe váltsak, mert valahogy egyik sebesség sem az igazi..."

Mucika!
Durvára egyszerű a megoldás a problémádra!
Lakott területen belül 50-55 km/h, lakott területen kívül 90-100, autópályán 135-140. (Ha nincs kitéve sebességkorlátozás tábla.)
Ha pedig EZ problémát okoz, akkor bizony a hiba az ön készülékében van, és kalibráltasd újra a biomechanikus tempomatodat. (jobbláb) Néhány óra gyakorlás MEGFELELŐ segítő felügyelet mellett csodákra képes.

figyusz ! 2008.11.22. 22:04:25

A suzukisioknak az a bajuk, hogy kisebbségi komplexusban szenvednek.

Amúgy azzal a hasonlattal élnék,amikor a tacskó kutya megakarja ba@ni az agár kutyát.

És így viselkednek a suzuki tulajdonos többsége az utakon.

Pedig többségük nem anyagi hiány miatt vásárolnak suzukit.

ironmemberneck 2008.11.22. 22:04:52

Scheerti!
Még túl fiatal vagy. Pár évtized gyakorlat, és magad is meglepődsz majd, hogy milyen bolhatökin pörsenés méretű "problémákon" voltál képes tipródni.

Figlár Géza 2008.11.25. 07:36:23

Valaki a sok közül 2008.11.19. 09:02:32
Mint írtam, volt egy elég durván iduló vita a Suzuki Ignis fórumon, ahol valaki elmondta hogyan alázott egy bizonyos autótipust. Ebben nem is lett volna semmi kivetnivaló, ha odaírja, hogy 1.6-os 1300 kilós, 120 Le-s gép volt, amit egy 125 lovas 900 kilós géppel "lenyomott", és ezáltal a többi szart is letolja, lámpától lámpáig, akármekkora a motorja. Persze előjött egyből hogy minket Alfásokat menyire utálnak, mekkora parasztok vagyunk. Pedig 90% hogy nem bunkóságból előzünk meg valakit. Nem lenyomni akarunk senkit, csak szeretünk kissé sportosabban vezetni. És mi nem vagyunk büszkék, ha egy Bora dízelt, vagy egy 524-es dísel BMW-t megelőzünk. Nem írjuk vigyorogva, hogy lenyomtunk egy egy igazi M3-ast (érdekes is lenne a GTA kivételével talán)Ellentétben sok Suzukissal, tudjuk hol a helyünk. Kit érdekel hogy 30 méteren jobbak esetleg? De mire ő Svédországba ér, én már aludtam is egyet. Nem egy kategória. Jelzem, én kellemesen csalódtam, de sok helyen olvasom hogy csak a baj van velük. Valami alapja van a dolognak.

ironmemberneck 2008.11.28. 12:08:14

Et tu mi fili Géza?
Ez valami hungaricum? FELTÉTLENÜL kell keresni valami okot, amiért le lehet sajnálni egy embercsoportot? Most kezdjem el előkotorni memóriám legmélyebb bugyraiból azokat az eseteket, amikor X vagy Y egy MÁSIK márkával emberkedett az úton? Pobjedától M 21-es Volgán, 850-es kupé fityón, ezeröcsi Ladán, Zastaván, nyóccasrönyón át a maimenő, 17 roncsból kisbürgözdi sufniban összetákolt hetesbömbiig.
Édes Istenem! Módfelett szánalmas, ha valakinek nincs más oka büszkének lenni mint az, hogy adott pillanatban ippeg milyen márkájú gépjárművel hasít.

Rocko- 2008.11.28. 13:26:43

eheheh, itt nem KELL keresni az okot.
magától adja.

biturbo s · http://www.mmcweb.extra.hu 2008.12.01. 13:26:57

Na még egy megszokott semmitmondó poszt, Magyarisztánban megszokott témakörben: a Suzuki, agyonhallgatott lemez újra feltéve, a téma újra felmelegítve, így hát a kommentekben hadseregnyi magyar küldheti el egymást a melegebb éghajlatra, Suzuki pro és kontra, mindig ugyanazt a fingot reszeljük, hogyhát a Suzuki, hát persze, ez aztán a hungarikum, fantasztikus.

Swift_gls 2009.01.24. 00:24:11

Üdv mindenkinek! Én személy szerint egy 99-es gyártású 1.3-as 68lovas Swiftet használok! Nem mintha nem lehetne más autóm, mert ennyiből akár 93-as 318is coupe BMW-t is lehetne venni. Csakhogy a Suzukiba teszek benzint és olajat és levisz a térképről! Nem úgy, mint a rokonságomban lévő Fiat Punto, aminek motorja 70.000Km-nél, valamint a Ford Focus aminek motorja 150.000Km-nél lett hengerfejes (Amire a márkaszervízben azt mondták, hogy ennyi km-nél ez benne van a pakliban)! Ezzel szemben Unokatesóm 1.0-es Swiftje túl a 276.000 Km-en még mindíg gond nélkül megy ( motorikusan semmi baja, törve volt néhányszor és a hiedelemmel ellentétben sosem halt meg benne) jah és hozzá teszem hogy pizza futárkodik a kocsival és nincs kímélve az autó! De semmi baja!! :) És tudok meglepetést okozni az enyémmel, mikor az 1.4-es közel 90lovas 5éves Opel Tigra ott marad, és az 1.9-es szívó-dízel Passat-is! És igenis engem kicsit idegesítenek azon emberek akik megveszik "életük álmát" a használt Opel Astrát, a Ford Focust stb, mert Audira, BMW-re meg Mercire nincs pénzük, de feltétlenül német autót akarnak venni és utána dicsekednek, hogy hát nekik német autójuk van!!:D... Én szeretem a német autókat is, de amíg nem tudok fenntartani egy BMW-t addig nem veszek félmegoldásként egy picit lomha 1.4es német benzinest!

Swift_gls 2009.01.24. 00:28:54

@radioaktiv:

Írtad, hogy az 1.6-os Opel Kadettel otthagyjátok a Suzukikat és egyéb általad lenézett márkákat az Érdi emelkedőn. Én nagyon szívesen tennék egy kísérletet a kis 1.3-as Swiftemmel, hogy melyik megy jobban! :D

P. biker 2010.03.06. 19:12:05

@Figlár Géza:
Géza, én csak azt utálom, ha én gyorsabban megyek, és útól érek valakit, és lendületből nem sikerül megelőzni, akkor tuti, hogy emberkedni fog, és ez nem típus függő.
süti beállítások módosítása