S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

F&F - A hiteles autós mozi

2009.05.31. 15:44 scheerti

Szeretném leszögezni, hogy a Fast & Furious filmeket egyáltalán nem tartom jó autós moziknak. Tudom, hogy mindenki imádja ezt a kupac szart, aki még nem látott közelről autót. A valóságtól néha egészen messze el tudnak rugaszkodni a készítők, a történet lapos, unalmas, kiszámítható. Az igazi hülye mégsem a  sztori írója, inkább az a stáb, ami az autókat válogatja. Ami csicsás, színes, és van jó sok króm a motorháztető alatt ( krómozott turbófeltöltő nélkül mit ér egy valódi tuningautó?), az szerepelhet. Legutóbb azonban rúgtak két öngólt is. Csúnyákat.

A legújabb, negyedik részben(2009) láthatjuk még a harmadik rész egyik szereplőjét, a driftes japán gyereket, aki Tokióban felrobban az autójával. A negyedik rész tehát a második(2003) és a harmadik(2006) között helyezkedik el időrendben, ha minden igaz. Ehhez képest ott figyel a kedves főszereplő alatt egy Subaru Impreza WRX Sti. Ez önmagában még nem lenne baj, ha nem a 2008-as kiadás lenne. Most akkor hogyan is?

Szintén az új filmben van egy jelenet az elején, ahol egy Ford RS 200 gyorsul épp egy Hacsi ellen. Ez azért durva, mert az RS 200-ból pont 200 utcai készült (ennyi kellett a B-csoportos raliautó homologizációjához) meg ezen kívül 20 darab versenycsapatoknak. Szinte mindegyik másképp gyorsul, volt olyan, ami 2,1 másodperc alatt ugrott százra, az utcaiak 3,5 és 4,5 között. Cserébe brutálisan gyorsan kopik a motor,ami egy versenyautónál nem szokatlan. Gyorsulási versenyekre ilyen autót csak a legnagyobb őrültek használnak, akinek van egy, az félti-óvja-megbecsüli, nem négyszáz méteren veri agyon a méregdrága motort egy biztosan felpöckölt Hacsi ellen, ami ehhez az autóhoz képest olcsó tömegtermék, bámennyire is legyen féltett kincs.

Sebaj, lényeg, hogy a közönség jól szórakozzon a bevétel meg hatalmas legyen. Az ilyen minőségi filmek után nem is értem, hogy miért csodálkozunk az itthoni szarokon. Lehet cukrozni a taknyot, az attól még nem lesz puding. 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr371155076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marc94 2009.06.04. 22:04:32

A film tényleg nem jó de egy avtatlan embert rohadtul nem érdekel hogy turbófeltöltő van benne vagy sem....
Nem ezért lettek ezek filmek rosszak.

Szendwich 2009.06.05. 20:23:39

Arról ne is beszéljünk, hogy eszetlenül gangolnak! Annyit váltanak előre, hogy egy tankban nincs ennyi előremeneti fokozat. S a legjobb! Visszagangol a célegyenes végén, hogy gyorsabban menjen. Ssszzz
A vágások se a legjobbak voltak. Tegnap volt szerencsém elcsípni részeket a második epizódból. Amikor az izom autók ellen mentek, a képi hatások eszeveszett sebességet keltettek, de egy pillanatra azonban látszódott a sebesség mérő: 140 km/h (mérföldre nem emlékszem, de az óra mind kettőt mutatta). Hahaha. Ennyit még az enyém is megy ;)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.07.01. 06:13:20

ÚÚristen, micsoda csúúúnya öngólok. Tilcsákbe!
süti beállítások módosítása