S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Egy falatnyi Amerika,stílusosan.

2007.02.21. 15:09 scheerti

Az olasz autók zseniálisan szépek. Ma O.P. a Belsőségen publikált egy postot az új Maserati-ról ami gyönyörű. Eszembe jutott a kedvencem amit évekkel ezelött láttam meg egy régi filmben. Egy Maserati Ghibli volt,az első szériából. A Maserati 1967-ben kezdte gyártani ezt a kétüléses coupét. A gyár a Lamborghini Miura és a Ferrari Daytona ellenfeléül szánta a Ghibli-t. Az autó nagyszerűen eltalált formáját Giorgetto Giugiaro az akkor még a Ghia-nál dolgozó tervező álmodta meg. Természetesen az autóba a kornak megfelelően egy közel 5 literes V8-as motor került ami 330 lóerőt teljesített. A Ghibli 6,8 másodperc alatt gyorsult nulláról százra és végsebessége közel 250 km/h volt. A Maserati több változatot is készített a Ghibli-ből,1969-ben jött ki a Spyder egy évvel késöbb pedig a Ghibli SS. 1973-ban leállították a gyártást és a Maserati inkább a jóval modernebb megjelenésű Khamsin-ra koncentrált. 1992-ben azonban a gyár felélesztette a Ghibli típust és előállt a második generációval ami meglepően sikeres lett.

Két rövid video a végére,mindenképp érdemes megnézni őket. Kapcsoljátok be a hangszórót és hallgassátok meg,hogy milyen hangja van egy V8-as motornak amit az olaszok terveztek

 

3 komment

Címkék: legenda álomautó maserati ghibli

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr8538626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2007.02.21. 17:30:31

La macchina fantastica... Az említett Belsőségposton megjegyeztem, hogy mennyire bírom a szögletes Maserati-kat. Ezt továbbra is tartom, de ezzel a csodálatos formával nem vehetik fel a versenyt.

omm 2007.02.21. 21:00:55

Ajánlom a Borát...nekem az az igazi...

ykcky · http://www.maserati-club.hu 2007.02.22. 19:39:10

vitathatatlan csoda.
persze mert szigony van rajta.
nem vagyok elfogult.
aaaaaa dehogy.
süti beállítások módosítása