S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Requiem egy Dodge-ért

2007.05.20. 11:59 scheerti

Mindenki kitalálhatta,hogy milyen kocsiról lesz szó aki figyelemmel kísérte a Polk Gimnázium egykori futballsztárjának kalandjait. Természetesen Al Bundy 73'-as Dogde Dart-ja kerül ma górcső alá. A chicagoi cipőárus és autója kalandjai kedveltették meg velem az öreg amerikai autókat. És mi mással járhatott volna minden idők legjobb helyzetkomikumának főszereplője mint egy Dodge Dart-al? Lenézett,semmibe vett öreg autó ami túl volt a millió mérföldön,de büszkén szolgálta a Bundy családot. A kocsi 1960 óta létezett,akkor még fecskefarokkal. A gyár a Chevrolet Impala,a Ford Galaxie és a Plymouth Fury közvetlen ellenfelének szánta,több-kevesebb sikerrel. Léteztek belőle  egzotikus példányok is,amelyek az évek alatt elkallódtak, vagy ellrohadtak. Különösen a GSS modell volt érdekes mert Norman Kraus autóépítő 440 köbhüvelykes V8-as Magnum motort épített bele ami a kis kasztnit szinte repítette. Al kocsija egy utolsó szériás Dart volt,kupé változat ami erősebb motort is jelentett mint a szedánokban lévő sorhatos. A kocsi pontos típusát nagyon nehéz belőni de valószínüleg egy Dodge Dart Sport volt. Ez a széria 340 köbhüvelykes V8-as motorral volt szerelve, a fastback karosszéria is sportosságot sugall de valójában a rossz futóműnek köszönhetően az akkori amerikai autók között sem számított sportosnak. Ma már egzotikusnak számít egy-egy jó állapotban fellelt példány,a legtöbből drag versenyautókat készítenek iszonyatosan nagy HEMI motorokkal és így az öreg Dodge-ok betölthetik a szerepüket mert a tengerentúlon 400 métert baromi gyorsan megtenni igenis sport. És amelyik autó gyorsan meg tudja ezt tenni az bizony sportautó. Szeretem ezt a szemléletet. Nincsenek ideális ívek,sem pánik,hogy a kanyarban billeg a kocsi. Csak beteszi az ember a seggét s 400 méteren keresztül repül előre a célvonalig. És hogy miért jutott ez ma eszembe? Hát ezért:

1 komment

Címkék: amerika dodge drag

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr4184126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.05.21. 08:04:34

azért az oldalt kivezetett kipufogó durvaaaa
süti beállítások módosítása