S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

A hét videója: "Mintha péklapáttal vertek volna hátba"

2007.07.26. 20:57 scheerti

Ugye mindenki látta a joggal mellőzött Tokyo Drfit című filmet? A film közepén elhangzik egy sok-sok hülyét lázba hozó mondat miszerint a japán rendőrök nem üldözik azt aki 180 felett tud száguldani, mert Japánban minden kocsi gyárilag 180 km/h-ra le van szabályozva. A film maga is abszurd hiszen Tokióban oilyan zsúfoltság van,hogy gyakorlatilag lehetlen 180-nál (muhaha) többet menni. Lelkük rajta. Most viszont nem erről a filmről lesz szó hanem egy videóról,amiben két érdekes autó is feltűnik,az egyik üldözőként a másik pedig menekülő ámokfutóként. Kétségtelenül izgalmasabb mint egy sima Autobahnraser aki videóra veszi ahogy a német pályán tök legalálisan kettőötvennel hasít. Itt arról van szó,hogy adott egy autó ami gyors,és egy másik ami kevésbé. Feltételezem,hogy a Saab 9000 Turbo rendőrautó valamelyik skandináv állam rendőrségén teljesít szolgálatot mint gyors autó.Nálunk úgy mondanák: elfogójármű. És akkor jön egy kis szériában gyártott,de annál komolyabb hogyishíjják ami szopóágra állítja a svéd mérnöki csodát. Egy Lotus Omegáról van szó vagy ahogy angol nyelvterületen ismerik a Lotus Carlton-ról. Kizárólag British Racing Green színben árulták,különleges spoilerezéssel ami mindenkinek elárulta,hogy itt nem játékautóról van szó,és ha verseny lesz akkor valószínüleg nem ő lesz a vesztes. A Lotusnál úgy gondolták,hogy kellene valami erős,nehéz és masszív,egy brutális szedán ami szarráalázza a legtöbb átlagos utcai autót. Muhaha,a Lotusnál,értitek? Szegény Chapman forog a sírjában. Nem sokat szarakodtak,fogták az Opel 3 literes hathengeres motorját,felfúrták 3,6 literesre,raktak rá két szép nagy Garrett turbót,megerősítették mindenhol,aztán vártak,hogy mi lesz. Az eredmény 377 lóerő,5.2 másodperces 0-100, és 280 km/h-s végsebesség. Vagyis nagyjából az amit terveztek. Tehát nem kell meglepődnünk azon,hogy lazán lelépte a rendőrautót. Nézzük meg a videót és képedjünk el tucatszor a látottakon. Brutális sebességgel utasította maga mögé a rendőrautót ami nem lenne meglepő ha nem egy Saab 9000 Turbo-ról lenne szó... Tehát itt a videó,erősen ajánlott mindenkinek:




ugye,hogy hűbazmeg?

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr97125999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörmi06 2007.07.26. 21:43:45

Ez fasza, meg minden, mi is hűledeztünk rajta sokat anno a koliban... de miért van majd' kétszeresre felgyorsítva a felvétel? Egy perc kb 32 másodperc alatt telik el :)

Ja és azt sem fogom soha elfelejteni, mikor gimiben nagyszünetben ültünk az emeleti ablakban és valami iszonyú sziszegésre lettünk figyelmesek. Na, az egy ilyen Omega volt. Szerintem azóta sem láttam élőben :(

sámuel · http://autognom.blogter.hu 2007.07.26. 22:02:53

Feketében is létezett, nem?

Rocko- 2007.07.27. 00:04:38

valahogy a Mad Max jutott az eszembe.
és vmi északi ország lehet, h nappali világosság van este kilenckor.
Dörmi: gondolom kevesebb képet rögzít a kamera, ami normál tempóban lejátszva gyorsítottnak látszik.

RRosso 2007.07.27. 00:47:35

Igen, hűbazmeg :))
És nekem a Száguldó Bosszú (The Wraith) jutott eszembe róla, abban voltak ilyen részek, hogy üldözték a "fekete interceptor"-t :D, és az eccercsak odalépett és utána hiába porzottak utána sesemmi :)

Dörmi06 2007.07.27. 09:25:29

Ja és ha alulról a második számsor jobb oldalán lévő értékek a sebességet jelzik, akkor ez a SAAB azért nem lép valami nagyot. Alig éri el a 200-at és 205 felé soha nem is ment. (még mielőtt elkezdődne a nagyon divatos fikázás, ezzel nem azt akartam mondani, hogy a SAAB egy lassú tetü).

pates 2007.07.28. 01:57:03

Se feketében se a rendes british racing greenben nem gyártották.Egy nagyon sötét mélytónusú fényezést kapott az anbol vérvonal miatt.Képeken mindenféle szinként lehet látni de az igazi szinét csak a verőfényes napsütésben mutatja meg.Simán el lehet nézni feketének ha csak pár pillanatig látja az ember.Amúgy ideális családi autó:4haverral és sok láda sörrel is be lehet mutatni egy erősködö béemvésnek

pates 2007.07.28. 02:01:32

Amúgy egy másik youtube-s videóban lehet látni mit tud a picike egy kicsit feltekert turbónyomással.
Állóhelyből 300-ra 1:15 alatt.

Egy lépcsős szedántól amit csak egy felspojlerezett omegának lézne egy laikus nem is rossz

www.youtube.com/watch?v=go-h7qk9kFc

Tommi 2007.07.28. 09:07:36

Ez igen...
Soltvadkerten volt pár évvel ezelőtt egy ilyen Omega... És tényleg nem British Racing Green... Inkább valamilyen flip-flop-szerű fényezése van, amely feketéből indul... De láthatóak benne kékes és zöldes, valamint lilás árnyalatok is...
Egy GYÖNYÖRŰ AUTÓ!!!
süti beállítások módosítása