S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Egy futár mindennapjai

2007.11.10. 22:38 scheerti

És még mondja nekem valaki, hogy a kerékpározás nem igényli a szellemi képessségeket, vagyis teljesen kikapcsolhat az ember. A videó nem erről tanuskodik, ellenben rávilágít arra, hogy a New York-i kerékpáros futárok valójában HÜLYE ÁLLATOK. A szó jó és rossz értelmében egyaránt. Kikapcsol. Egy lófaszt. Már a videó megnézése is adrenalinhegyekkel bombázza a magamfajta autó és motorbuzit aki inkább a kőolajszármazékokat pusztító vasdarabokért van oda. Mindenesetre extrém sportnak egyáltalán nem utolsó, sőt még fizetnek is érte. Vajon készült már videó egy-egy budapesti futárról? Bár ott az idegesítően lagymatag zenét inkább a fenyegetőző SUV-os yuppie-k mutogatásával lehetne helyettesíteni. 7 perc tömény életveszély és száguldás. A svéd Ghost Rider hozzájuk képest ipari tanuló volt, pedig ő sem szarozott sokat.


.


Ugye, hogy beszarás?

52 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr50224817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helvete 2007.11.11. 02:14:34

Hát ha menni kell hát menni kell:) a Video egyebkent nem mai darab es nem fuvart visznek hanem eppen versenyeznek:) de azert télleg állatok:P

iguana 2007.11.11. 02:33:13

A felvetel jo, nalam is kb. 2eve jart, kicsit zuzosabb zenevel. S valoban (imenti komment) egy futarversenyen keszult.

Shag_Beckur 2007.11.11. 03:43:57

Okos... Azt azért megnéztem volna, amikor épp elcsapják az eggyiket. Ennyi ésszel szabadlábon.

Le merem fogadni, hogy amikor elcsapják őket, ők vannak a legjobban felháborodva. "Mé' nem néze' a tükörbe bazze'", "Micsinálsz hülyebarom?", "Rohadt autósok, azthiszik ők a menőek, ez is biztos direkt csapott el!!".

Nem tudom, hogy Amcsiknál, hogy szór a KRESZ, én úgy tudom, hogy piroson max jobbra szabad elmenni, ha biztonságos. Szerintem egy szó sincs arról, hogy párhuzamosan haladva be szabad vágni a taxis elé, mert pirosnál egyenesen szeretnénk menni. Szerintem az sincs benne, hogy 3 sávos úton szabad a szembejövő oldalon haladni. Meg, hogy veszélyeztethetik a közlekedés többi résztvevőjét. "Öröm" nézni, ahogy a gyalogosok közt szlalomoznak.

Rendben, hogy "környezettudatosak" vagyunk, meg "mi-vagyunk-a-fasza-csávók-az-autósok-bekaphatják". Engem azért lehet hogy mardosna a lelkiismeret (persze oknélkül), ha egy ilyen barom a kerekeim alatt landolna. Nem biztos, hogy egyszerű lenne feldolgozni azt, hogy megöltem egy embert, igaz, az ő hibájából.

Ha extrémsportot akar, "7 perc tömény életveszély és száguldás"-t, akkor menjen bungee-jumpingolni... kötél nélkül. Életveszély megvan, száguldás megvan, a vége is ugyanaz... Persze jó messze, ritkán lakott vidéken, hiszen a beleit nem az utca kövén szeretnénk látni.

Annyira jó lenne, ha nem versenyzésre használnák a közutakat egyesek. Vagyis nem esztelen versenyzésre. Lehet versenyezni abban is, hogy ki vét kevesebb szabálytalanságot. (Biciklis példánál) kinek kell kevesebbet fékeznie, tekernie a folyamatos haladáshoz, maximális átlagtempóhoz és a legkevesebb szabályszegéshez. Autósnál, ki ér A-ból B-be kevesebb fékezéssel (mert ismeri a várost, a lámpákat), kinek kissebb az átlagfogyasztása, ki vét kevesebb szabálytalanságot.

De tudom... a szabályokat áthágni "jó" dolog. Döglenek utánad a csajok, ha életveszélyben vagy. Ha azt mondod, hogy ma 5dl-rel kevesebb volt az átlagfogyasztásom, akkor nem biztos, hogy aktív éjszakád lesz.

De utálnám kiskanállal leszedegetni egy ilyen agyvelejét a motorháztetőről. Gőzborotva megoldja persze, de maradnak horpadások, karcolások. Meg az egyáltalán nem jogos lelkiismeretfurdalás...

0xFFFF 2007.11.11. 07:19:34

Milyen lelkiismeretfurdalás ? Igenis nézzél a tükörbe és ha ilyen jön, nyissad ki az ajtót. Semmi baja nem lesz az ajtónak.

UB 2007.11.11. 08:04:13

Szinte semmi durvát nem csinálnak. Majdnem áll a forgalom minden irányban, ezért nem olyan veszélyes, mint amilyennek látszik. Amit a helyükben nem csinálnék, az a mozgó autóba kapaszkodás, busz simogatás, osztott pályás úton forgalommal szembe tekerés és a gyalogosokkal azért udvariasabb lennék.
Nézzétek, 4:30-nál az elől tekerő lassít, körülnéz és int a többieknek, hogy jöhetnek!

A bajt Budapesten legtöbbször az okozza, hogy az autósok meglepődenk, megijednek amikor egy rutinosabb bringás felbukkan.

Szívesen látnék videót a körúton esténként versenyző motorosokról és autósokról, akik nem csak saját magukat, hanem másokat veszélyeztetnek.

y5 2007.11.11. 08:38:10

Nyugi Shag, ne húzd fel magad rajta! Ez egy futárverseny volt, és nem Budapesten hanem New Yorkban. És azok a futárok tényleg nem normálisak. De ha megnézed, senki nem lepődik meg rajtuk (még a gyalogosok sem), mert már megszokták.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.11.11. 09:20:42

öö meddig él egy NYC-i biciklis futár?

prisoner 2007.11.11. 10:04:58

Megjegyezném, hogy fixivel rakják, ha jól láttam. És ez ott kint teljesen elfogadott. Nem anyáznak az autósok. A taxisok pl lehúzzák az ablakot és megengedik, hogy belekapaszkodj az autójába. Eléggé más, mint itthon...

prisoner 2007.11.11. 10:07:46

Azért megnézném mennyi maradna az ajtódból, ha 50-60-al belemenne egy bicajos..

Sammy Sal 2007.11.11. 10:09:33

hangulatos video, de nem egy életveszély.
szvsz NYC-ben sokáig elélhetnek, mert az emberek figyelnek egymásra a közlekedésben, nem véletlenül hajtanak be piros lámpánál a keresztforgalomba :]
Pesten az első kereszteződésen sem jutna át, sőt még csak el sem jutna addig, mert még előtte szándékosan ráhúzna valami b*zi bkv buszsofőr, mert csak. :\

zéróbáró 2007.11.11. 10:20:34

mi ez az izé "zene" alatta?
az eredetiben a welcome to the jungle szól, úgy ütős is.

nyuszik vagytok mind... háhá!

elef 2007.11.11. 10:28:44

Hát a zene azért lagymatag mert vmi fasztarisznya megfújta Lucas Brunelle videóját és alákeverte ezt a tingli-tangli szart. Eredetileg rendes zenéje van, sőt, miazhogy! Íme:
digave.com/videos/

Ez a drag race nyc, de ajánlom A mexikói cuccost is.

ghammond 2007.11.11. 10:34:14

Teljesen igaza van Sammynak, nekem is az tűnt fel, hogy senki sem anyázott, minden autós fegyelmezetten ment (vagy állt) a sávjában, a bicajosok meg nyugodtan csinálhatták a trükkjeiket, biztosak lehettek abban, hogy senki se vág hirtelen eléjük, vagy húzza rájuk a kocsit. Nem is beszélve a fegyveres fenyegetésekről. (Amiről később kiderült, hogy egy "engedélyköteles fegyvernek látszó tárgy" volt.)

miki 2007.11.11. 10:34:23

Azért azt se felejtsük el megemliteni amikor a budapesti kerékpáros a zebrán szabályosan haladó gyalgosok között húz el 40-el...vagy amikor a jobbra szabályosan bekanyarodó autó előtt jobbról elslisszol...(mindemallett h az autósok nagy ivben tesznek pl a kerékpárút és azon esetleg felbukkanó kerékpáros jelenlétére)

karlsruhe 2007.11.11. 10:45:02

Meg azt se felejtsük el hogy hány olyan eset van amikor részeg/hülye/nemtörődön stb budapesti autósok kockáztatják a kivülállók életét. Nem a bringások szoktak beleszállni az útmenti buszmegállóba hetvennel, ugye? Ja, meg a nagymotorosok az Andrássyn és a Körúton, hogyan is lehet ezt elfeledni.
Szóval ki az állat? Nézzetek magatokba kicsit mielőtt kinyitjátok a szátokat.

vikko 2007.11.11. 10:58:07

Azt a baromságot Te sem gondoltad komolyan hogy a taxisok azért húzzák le az ablakot hogy abba kapaszkodjanak a biciklisek!?
Én éltem egy ideig NYban. Az ebben a videóban lévő mutatványok egyáltalán nem szokványosak! Remélem senki nem gondolja komolyan hogy minden zebránál ha a gyalogosnak zöld a lámpa,akkor arra figyel hogy egy biciklis át akar e menni rajta 40 el. Vagy egy autósnak arra kell figyelnie hogy a saját sávjában haladva esetleg elékerül e egy szembejövő biciklis! A srácok a bringákon nagyon ügyesek. De ezeket a trükköket nem mindennap csinálják,mert akkor tényleg csak egy pillanaton múlna néha az életük/biciklijük/következő fél éves kórházi kezelésük!
Bocs h hosszura sikeredett,de ezt senki ne állítsa be ugy hogy természetes dolog és ez folyik nap mint nap NYCben!
További szép napot!

Sammy Sal 2007.11.11. 10:59:47

miki: azért azt se felejtsük el megemlíteni, hogy pont mint a videóban. pont ezt mondom, hogy látszik, hogy ott nem az megy, hogy ha meg tudod előzni úgy, hogy nem zavarod mert van egy üres fél sávod, akkor keresztbeáll előtted és leszorít a másik kerekei alá és még rád is nyitja az ajtót mert nehogymár biciklivel megelőzd ő főautósságát, hanem figyelnek és ha neki zöld van, te meg keresztbe kihajtassz elé a pirosból, akkor elenged inkább, hogy senki ne sérüljön meg. gondolom azok is úgy vannak vele, hogy ez a bicajos hülye, de ez nem elég ok nekik arra, hogy el akarják pusztítani. nagy különbség.

morcilla 2007.11.11. 11:19:43

@ karlsruhe

általánosításnak értelme nincs, de nem buszsofőr kapaszkodott az autómba a budaörsi úton kifelé a mom előtt és amikor jeleztem, hogy ezt ne (semmi durvaság!), akkor még ő vágott be elém, hogy szúrósat fékezzek. majd az előttem menő autó majdnem elkente, mert nem vette észre, hogy ötvennel egy biciklis húz el mellette 15 centire.

nincsenek általános bűnbakok, csak sok kis hibázó ember.

Yeto 2007.11.11. 11:37:41

CSI NYban volt egy olyan rész, amikor valami felháborodott arc belevágta a svájcibicskáját a mellette a járdán elzúgó futárba, az meg szegény az adrenalintól nem vette észre hogy megszúrták, és a 140es pulzusával fél pillanat alatt elvérzett...
Nem a biciklisek elleni erőszakra buzdítok, csak gondoltam illik a témához. Állatok egyébként mindenen vannak, biciklin, motoron, autón, buszon és f-18ason is, tök értelmetlen azon vitázni, hogy melyik "csoport" a nagyobb köcsög. És egyébként hiába nem tudsz magával a biciklivel akkora kárt okozni mint egy autóval, ha a biciklis hülyesége miatt egy autós félrerántja a kormányt ahelyett hogy elütné a hülyegyereket, máris ugyanakkora a baj.
Mondom mégegyszer, nem általánosságban beszélek a biciklisekről, nekem is van, használom is (bár nem úgy ahogy a videóban).

freaky 2007.11.11. 11:43:30

Szerintem sokkal jobb ezzel a zenével. Így komoly, nem a hörgéssel-üvöltéssel.

Smokalot 2007.11.11. 12:01:19

Istenkirályok :o)
Anno. cirka 15 évvel ezelőtt, mi is ugyanezt csináltuk, csak mi görkorival az istenhegyi úton lefelé. Átlagtempó 70 körül/felett volt. Valamint a város forgalmas helyein lépcsőkön leugrálva, korláton csúszva közlekedtünk.
Most motorral kergetem az adrenalint, szintén elég beteg módon :o)

Tehát teljesen normális dolognak tartom a videón látottakat, ráadásként élveztem is minden részét. Nagyon ügyesek, elég jó helyismerettel rendelkeznek, és a közlekedés többi részvevője is elég jól tolerálja a helyzetet. Ha, úgy vesszük ez a közlekedési forma, KELLŐ odagigyeléssel, jó reflexekkel, bevállalással, jó kondival, és a fentiekben irt helyismeret, stb mind átvészelhetők... sőt, sztem egyáltalán nem olyan balesetveszélyes.

Mindenki nézzen magába és gondolja végig, hogy egy napi kocsikázás közben mennyi szabályt sért meg az ember, és itt nem csak a veszélyes helyzetekre gondolok, hanem a nyomoronc kerszteződésbeállások, keresztbeállásra a sávokban, a belső sévban való 60-as tempő, az állandó 40-et tartó emberekről, a haladós forgalomban, az állandó felesleges feltartások.
Az agressziv vezetés, a bepofátlankodás a sorokat kikerülve, stb...stb...stb...
ezek a gáz dolgok, nem a piroson áthajtó biciklis.
Uff. :o)

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.11.11. 12:02:01

en nem latok katyus utakat!

igy konnyu .D

poppi 2007.11.11. 12:11:55

A piroson áthajtó biciklis nem gáz dolog? Még jó h te magad ismerted be h beteg vagy!

drgonzo · http://warphotos.freeblog.hu/ 2007.11.11. 12:29:00

az eredeti videot erdemes megnezni - az elso 1 percben a neger pali raslukkol a crack pipara meg a bringazas elott kemenyen.
- zene meg Broken Social Scene - Bandwith

Rocko- 2007.11.11. 12:38:55

szerintem olyan lehet a társadalmi értékük, mint itthon a gyorsasági motorosoknak. a bagázs egyik fele nyálcsorgatva istenként dicsőítva ajnározza, a másik fele meg legszívesebben Terminátort realizálná rajtuk (fém vázon élő szövet, egybeépítve).
jöhetnének ide is, de a második olyan mozdulat után, h elmegy a gyalogosok közt a kétkezi munkástól olyat kapna, h az előző kereszteződésig repülne vissza. a BMW-s meg nem hhagyná, h huzassa magát a kocsijával, szimplán rárántaná a kormányt.
amúgy meg jó dolog ez a környezetkímélés duma. nem használ kocsit, nem károsítja a környezetét, de azért megnzéném a tüdejét, h ilyen erőltetés mellett mennyi szmogot nyel be. sőt, ők szűrik ki a szmogot.
baowah-val értek egyet, próbálják meg metróépítés és kátyúk közt. egyből összébb mennének.

UB 2007.11.11. 08:04:13
"megijednek amikor egy rutinosabb bringás felbukkan."
rutinosabb = közveszélyes/szabálytalan

Rits 2007.11.11. 13:16:43

No azért tegyük hozzá, hogy NY-ban kicsit mások a közlekedési szokások.

Pl: az emberek Amerikában nem tudnak vezetni. Ebből következően mindenki sokkal óvatosabb, sose lehet tudni, egy vadbarom hamburgerzabáló mikor csinál vmi baromságot. Ugyanakkor (az autósok) jobban betartják a szabályokat is.

Tehát pirosba belehajtva sokkal kisebb a kockázata, hogy a kopasz-kigyúrt mercédeszes százzal jön keresztbe és jól elcsap... Avagy pisztolyt ránt, ugye...

camell 2007.11.11. 13:18:58

Smokalot: remélem, hogy mindezt nem a Nagykörúton, vagy az Üllőin csinálod...

Állat ez a video. De a legdurvább, hogy a hídnál látszik, a napszemüveges csávó örökhajtóst használ... És érdekes, hogy egy-két helyen látszik, van-lene- helyük gyorsan menni az autósoknak. És mésem mennek 80-90-et. Ezt kellene megtanulni.

Mufasa 2007.11.11. 13:54:02

Nálunk a második sarkon szétcsapnák őket.

NYCGirl 2007.11.11. 14:02:51

A NY-i biciklisfutárok (mégha nem is ennyire "állatok" hétköznap), hozzátartoznak a városképhez, csakúgy, mint a sárga taxik. Nem véletlen, hogy ők a leggyorsabb futárok, a videóban is látszik, hogy a FedEx kocsija a dugóban áll. És ott tényleg teljesen más a közlekedéskultúra, ne is próbáljuk meg összehasonlítani az itthonival.

Helvete 2007.11.11. 14:09:19

Gyalogoson áttörés télleg nem szép dolog:)Egyebiránt semmi durvat nem csinálnak csak mennek amenyire csak tudnak...

AP! (törölt) 2007.11.11. 14:14:31

bár nem értek egyet azzal, hogy szabálytalanul közlekednek, de kinn ez is belefér.
a sokat szidott, "hülye amcsik"nál (mint rajtunk kívül oly sok országban) vannak annyira intelligens, együttélésre képes emberek, hogy ez nem gáz.

itthon akkor is elbasszák őket, ha szabályosan közlekednek. jó ez a hely, csak sok a köcsög, meg rossz a közbiztonság...

szeretnék ott élni, ahol ha kedvem tartja, igy közlekedem - és ez nem MO-n lesz.

a zene meg fasza, meg is keresem.

Sammy Sal 2007.11.11. 14:53:05

"a neger pali raslukkol a crack pipara"

az egyébként tényleg crack pipa, én is éreztem a szagát.

LOL

ősi homár szabálytalankodó 2007.11.11. 15:18:05

smokalot
ja bazmeg, még az ablakból is rossz volt nézni, mit csináltok (ott laktam a kanyarban, az Orbán tér fölött), csak azér nem lettetek végigpofozva, mer ahhoz képest 15 éve mi is hasonlókat csináltunk
(mostanában ilyen témáknál egyre több rendpárti beírás van, télleg többen vagytok, vagy ezis valami klikkolós hunclicker.hu/
mozgalom?)

suncityrider 2007.11.11. 17:24:29

"rutinosabb kerépkpáros"- úgy tűnik mindenki másra asszociál.
leírom én mire: városi forgalomban sokat hajtott kerékpáros, ki a forgalmi szituációkat értelmezni és azokhoz alkamazkodni képes.inkább ön, mint közveszélyes.

fixpower4ever!

lex 2007.11.11. 19:40:15

ügyes srácok

ommm 2007.11.11. 22:43:08

félelmetes. még végignézni is.

drgonzo · http://warphotos.freeblog.hu/ 2007.11.11. 23:35:59

Samy - gondolom a manus Old Houbornt sziv az uvegpipabol... de nem - nem ereztem az illatat - viszont hallani lehet erthetoen mit beszelgetnek, csak oda kell figyelni!

robit 2007.11.12. 09:52:19

nekem az a véleményem: akinek inge, vegye magára.
ha így közlekednek, ne sírjanak, ha elcsapják őket. amúgy tényleg ügyes arcok, jól tekerik a paripát!

ez egy mexico city-s videjó, kurva jó zenével. elgé komoly ez is... www.youtube.com/watch?v=WUsB71xGRA0

murci 2007.11.12. 11:14:37

Szerintem nagyon állat, nyílván veszélyes ,eg szabálytalan, de 14-20 éves koromig én is hasonlóan csináltam, görkorival, bringával és akkor nem zavart, szerintem mindenki volt állat, csak van aki kinőtte, vagy egy esemény miatt megváltozott.
Nincs ebben semmi rossz, szabályokat szegni jó, amíg nem leszel áldozat. Aztán elgondolkodsz a kórteremben pár napig és utána megjön az eszed, vagy sem, de akkor majd jön a kövi baleset.
De akkor is meg tudom őket érteni.
Viszont a crack és a drog bármely formájával nem értek egyet, kivéve a thc, mer az nem drog ;) :))

Jani 2007.11.12. 11:30:17

Hát ez no comment...oké, hogy bátraké a szerencse, meg vicces, meg jó poén, meg májerek, de azért a tömött gyalogos soron átcikázás, aztán taxi elé bevágás elég meleg mutatvány. Igen, figyelnek rájuk, azért tudják megcsinálni. De azért figyel rá a taxis, mert az a megélhetése. Ha gyaloggalopp lesz, mert bezúz egy bringásat, nem biztos, hogy tud enni adni a kölköknek...persze, hogy figyel rájuk - tudomásul veszi, hogy millió kamikaze őrült van. Másik blogon egy kinn élő kommentelő írta, hogy mindenki figyel a másikra, nehogy csattanjanak, mert a tömegközlekedés sok helyen hulladék, és ha nincs autód, nem tudsz közlekedni rendesen; illetve ha balesetet csinálsz, akkor olyan szinten meg tud emelkedni a biztosítási összeg, hogy az egész havi fizud rámegy. Na ezért nem törik össze őket/egymást/magukat... Bár szívesen megnézném az arcát a bringásnak, amikor a babakocsit toló apuka/anyuka jól tarkónbassza, amiért 3 cm-re "száguld el" 40-el imádott csöppsége előtt. És jogosan kapná a pofont!!!
Az, hogy itthon az autósok nagy része úgy lett nevelve, hogy a biciklist/robogóst/ésszerűen közlekedő motorost nem engedjük el...sajnos erről mi is tehetünk. Ha kinéznénk az ilyen neveletlen tuskókat, akkor valszeg kevesebb ilyen lenne. Pl. sokszor előfordult, hogy dugóban állva láttam, hogy jön a robogós - kb. 5 percig figyeltem a tükörben, ahogy lábbal hajtva centizget a kocsisor között, ne vigye le senki tükrét, és azért tudjon haladni is - senki nem húzódott félre. Én félrehúzódtam - megköszönte, és érdekes módon az előttem levő is félrehúzódott, miután látta a manővert - és még sokan mások félrehúzódtak. Ez kb. olyan, mint amikor az elfogyó sávból beengedsz vkit. Én mindig 1, azaz egy gépjárművet beengedek - és előfordult már sokszor, hogy dudálás jutott osztályrészemül, meg üvöltözés, hogy "miafaszéengedtedbebazzeg,halaggyáinkább"...hiába előzékeny a sofőrök nagy része, ha van néhány paraszt...azok jobban kitűnnek a tömegből, így nagyon "reklámot" is kapnak...

Eni 2007.11.12. 15:59:23

Jani ott a pont...

doc · http://fearandlothing.freeblog.hu/ 2007.11.13. 00:57:28

Jani - ne Budapesthez viszonyits! Elcsapjak am oket, leszoritjak oket, bevagnak elejuk stb.
A New Yorki forgalom nem a nagykorut, itt az emberek 20 eve maximum 40-el tudnak menni, mar megszoktak. A mi vezetesi kultirank alkalmazkodott a korulmenyekhez, ezek a futarok pedig alkalmazkodtak azokhoz a szituaciokhoz.
Ez egy remek film, klasz zenevel es bevalalos sracokkal... megvagva! mint az lathato... nem veletlenul, igy izgalmasabb!

Rocko- 2007.11.13. 10:55:47

Jani 2007.11.12. 11:30:17
"De azért figyel rá a taxis, mert az a megélhetése. Ha gyaloggalopp lesz, mert bezúz egy bringásat, nem biztos, hogy tud enni adni a kölköknek..."
pár taxis elbasz pár bringást, aztán majd jól rájönnek, h nem véletlenül piros az a lámpa.
"illetve ha balesetet csinálsz, akkor olyan szinten meg tud emelkedni a biztosítási összeg, hogy az egész havi fizud rámegy."
naja, ez kell. pár balfasz, aki saját kénye kedve szerint alakítja a szabályokat, miattuk más meg szívjon. ők lófaszt se tesznek hozzá anyagilag a közlekedéshez.
"Pl. sokszor előfordult, hogy dugóban állva láttam, hogy jön a robogós"
persze, ő szabálytalankodik, én meg segítsem hozzá. a nagy francokat.

Jani 2007.11.13. 11:38:34

Rocko!

Pár taxis elbasz pár bringást...az a gond, ha ilyenekhez kell folyamodni, hogy az emberek rájöjjenek, az már nem lesz jó világ... Tudom, naív vagyok, mindig lesznek szabálytalankodók, de sztem erőteljes neveléssel, prevencióval megoldható ez a problémakör. Pl. anyuka a zebrán megy át kézenfogva a kisfiával, és nem a zebrától 3 méterre - ez természetesen nem zárja ki a szabálysértő magatartás későbbi kialakulását, de mivel ezt látja példának, ezt fogja társadalmilag elfogadott normának tekinteni.
Én se a csopperest engedem el, mert az kurvára nem fér el. De a robogós elfér, hadd menjen - inkább, mint ott lábatlankodjon, dölöngéljen, tolakodjon, aztán az én kerekem alá érkezzen be...tudod, defenzív vezetés (vagy vmi ilyesminek lehetne nevezni).

A második véleményedet nem értem. Milyen balfasz? Mit nem tesz anyagilag a közlekedéshez? Úgy érzem, mintha egyetértenél velem ebben a pontban, csak a megfogalmazás nem a legtisztább számomra.

Amúgy ha vki NAGGGYYYON tolakszik, Te is beengeded - van az mondás, hogy okos enged...ha tolakszik, mert úgy jó neki, nem tudsz vele mit csinálni, nem fogok azért belekoccolni, hogy megmutassam, én vagyok a fasza csávó. Ilyenkor meg szoktam jegyezni magamnak, hogy a) taplónak született; b) az anyja nevelte ilyennek... Ha arról lenne szó, ki is szállhatnék tettlegességig fajulni, de úgy érzem, hogy civilizált ember megpróbál civilizált formában intézkedni. Ha vki ekkor is csak anyázik, meg megöllek, meg kurva anyád, és megöllek (a változatosság kedvéért), azt természetesen irgalmatlanul szájon kell törölni...

Rocko- 2007.11.13. 19:25:27

Jani 2007.11.13. 11:38:34
"az a gond, ha ilyenekhez kell folyamodni" igen, ez gond, ha így kell nevelni. ellenben lehet megelőzni. az ezerszer hasznosabb.
"Milyen balfasz?"
a bringások azon halmaza, akik úgy gondolják, h rájuk semmilyen szabály se vonatkozik. nem számít neki se járdán a gyalogos, se a piros lámpa. aztán meg az autóst veszik el, nem a bringást, ha baleset van.
"Amúgy ha vki NAGGGYYYON tolakszik, Te is beengeded"
nem. :)

Jani 2007.11.13. 20:10:39

Inkább hagyod, hogy megkoccoljon? Habár...manapság egyre többször gondolkozom, hogy veszek egy niva-t, aztán hadd szóljon, tolakodjon, aki mer/nem félti az autóját. :)

Sajnos ez teljes mértékben igaz. Ha nincsen 267 tanú, hogy a bringás egykerekezett be eléd, elmeszelhetnek olyan szinten, hogy leülöd a teknősbéka életkorát... (jó, ez erős túlzás, de sztem már az is elég nagy büntetés egy ember számára, hogy vki az ő autója által halt szörnyűséges halált - hiába az autóvezető a vétlen). Azokat a bringásokat utálom, akik tüntetnek, hogy az autósok nem figyelnek rájuk - ellenben ők is ugyanígy kezelik a gyalogot is. Na az ilyeneket örök kutyagolásra ítélném.

Rocko- 2007.11.14. 23:00:42

ladán gondolkodok én is. :D majd ha errénéz AP, akkor meggyőz. :)
amúgy nem hagyom, h megkoccoljon, úgy se fog. a bunkók többsége azért jobban félti a kocsiját. ha meg nem, hát istenem, van baleseti bejelentőm.

a bringásokkal meg látod, egyet értünk. nekem ne vonuljon ki uccára meg ne vagánykodjon. KRESZ tudással vagy anélkül: közlekedjen kultúráltan. és akkor egyenrangú félként kezelem, még ha nincs is ki a négy kereke. :D

207i · http://otthonokatas.lap.hu 2007.11.20. 06:45:20

Én egy kisvárosban tekertem a lehető legszabályosabban, de gyorsan. Leszálltam a bicóról, mert átlagban napi egy életveszélyes helyzet (főként mások figyelmetlenségéből) sok volt a jóból, pedig nagyon élveztem a gyors tekerést. Azóta autózok.

Szigoruu 2007.11.28. 15:56:45

Érdekeseket írtok, nagyjából egyetértek mindenkivel, de én, mint valóságtól elrugaszkodott bringás, is inkább úgy látom, h nem is durva a video. A mexikói sem, bár ott már kb 70-nel is kapaszkodik a vége felé. Egy rendőr haverom mutatta régebben a neten, teljesen ledöbbenve, neki is azt mondtam, Budapesten sokkal veszélyesebb, és az itteni arcok 'képzettebbek' városi szlalomozásban... Magam is csinálom de nem szándékos adrenalin fröccs miatt -nem is akarok ártani senkinek, ez egyébként is inkább arra veszélyes, aki csinálja- egyszerűen, aki sokat bringázik városban rutinosabb lesz és egyre gyorsul. Pl síelni nem tudok egyáltalán, biztosan sokan ülnek a dugóban, akik kiválóan síelnek!
Egyébként, aki félreáll dugóban és nem a dobozos teherautó mellett akar kilátni, annak meg szoktam köszönni! De ugyanúgy, amikor gyalog vagyok a járdán, körülnézek, mielőtt odamennék a kirakathoz, hátha egy állat bringával, 30-al akar elmenni köztem és a fal között! Nem jó dolog másokat veszélyeztetni, de aki nem is tudna úgy bringázni, azt nem kell irígységből, rosszindulatból megbüntetni, én sem szólok be a tahó tereplyárósnak csak mee nincs 10 millám olyan verdára!
Na üdv, adrenalin, peace!

asbi` 2007.12.02. 11:25:43

Azért milyen érdekes, hogy senki nem nyitotta rájuk az ajtót, sőt nem is húzták rá a kormányt egyikükre se. Mo-n élő sok parasztnak van még mit tanulnia :\
Velem is megesett, hogy álló autók mellett elhaladva az egyik baromnak nem tetszett, hogy neki várakoznia kell.. Ha egy kicsit elbambulok akkor ott vége..
Miután szóltam, hogy héj ezt talán nem kéne, választékos káromkodásokkal elküldtek az anyámba (mert mit képzelek én) és még utánam is akartak jönni..
süti beállítások módosítása