S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Megint az új Pannóniáról!

2008.04.03. 08:55 scheerti

Nemrégiben olvashattátok, hogy bizonytalan az új Pannónia sorsa, kétséges az is, hogy valaha új modellel rukkol elő a vállakozás. Itt egy hír a veszprém megyei Napló c. újságból, amely kicsit alkalmas a nyugalom megzavarására. Ugye emlékszünk, hogy arról volt szó, hogy a márciusi motor show-n debütál az új Pannónia, aztán kiderült, hogy mégsem lesz bemutató, majd csak  a Pannónia Fesztiválon. Aztán jött ez a cikk, amin már csak röhögni tudtam, de nem örömömben:

Nehezen indul az új Pannónia projektje, több hónapos a csúszás, a pünkösdre beharangozott prototípust csak novemberben mutatják be, de a város által is tulajdonolt cég él, és további támogatásokra számíthat. Utóbbit nem mindenki érti.
Nem mindenki érti? Szerintem azok vannak nagyon kevesen, akik ezt az egészet értik. Na nézzük tovább:

A Pannónia fejlesztéséről a város gazdasági bizottságának elnöke tartott beszámolót, miután a projekt bukásával kapcsolatos pletykák keltek szárnyra.
Nocsak, nocsak. Szerettem volna ott lenni, és a saját fülemmel hallani, hogy akkor mi is van?

A képviselőtestületi ülésen Helt Tamás elmondta, tavaly júniusban várpalotai székhellyel bejegyezték a tíz százalékos városi tulajdonban lévő Magyar Motorkerékpár Kft.-t, de a fejlesztés a korábbi ütemezéshez képest valóban elhúzódott. 

Hangsúlyozta, ennek objektív okai voltak, az lett volna csoda, ha tartani tudják a forgatókönyvet. A késés miatt a pünkösdre tervezett várpalotai Pannónia-fesztiválon nem mutatják be a prototípust, erre novemberig kell várni, a gyártás 2009 tavaszára módosult.

Igen anyu, sajnos fizikából megbuktam, de a földrajz dolgozatom csillagos ötös lett, jó nem?

A fejlesztés ugyanakkor jól áll - mondta a bizottsági elnök -, a henger, és hengerfej, s más alkatrészek makettje elkészült, és hamarosan a végleges szerszámok is. A fejlesztésre eddig 19,5 millió forintot költött a cég, de a beszállítók munkáját is beleszámítva az összeg ennek a tízszerese. 

Ismertette, a város átutalta az önkormányzati részesedésért cserébe vállalt tizenötmilliós támogatás első két ütemét, s a hátralevő ötmillió forint folyósításáról is határoztak.
Ó, egy henger és egy hengerfej! Én világ életemben rajongtam az egyszerű konstrukciókért, de sajnos még nem láttam senkit, aki egy hengerfejjel (pláne a makettjével)motorozott volna. Talán én vagyok kicsit gyanakvó, de nekem ez az egész olyan megfoghatatlannak tűnik. Vagy csak én vagyok hitetlen?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr32407790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.04.03. 08:59:53

a város átutalta az önkormányzati részesedésért cserébe vállalt tizenötmilliós támogatás első két ütemét, s a hátralevő ötmillió forint folyósításáról is határoztak.


és most őszintén: ez az aprópénz mire elég? mert motorfejlesztésre biztosan nem. ha ilyen ütemben és volumneben folyik a finanszírozás, akkor max egy-két hirdetésre futja majd a nem létező motorról

Csabi · http://www.bernhardt-fashion.hu/ 2008.04.03. 09:28:30

Nem hiszem, hogy az új Pannóniának sikere lenne..

zon 2008.04.03. 10:40:53

Csak nem a most alakuló Pannónia Párt bujtatott támogatását fizetik így ?
"Magyar vagy? Láttál már régi Pannóniát ? Sorainkban a helyed !"

Hózentróger 2008.04.03. 11:50:47

NA, ennyit amugy Varpalota kepviselo testuleterol, kulonosen arrol a gusztustalan Heltrol.

Ha ismernetek Varpalotat, mint en, akkor egyertelmu lenne, hogy nem lesz ebbol szar sem. Ezek kittalaltak, hogy Palota Matyas kiraly kedvenc helye volt, es ettol varjak az idegenforgalom megindulasat. Nevetseges szerencsetlen banda, egytol egyig.

Andris 2008.05.06. 09:55:45

fejlemények:
1. a képv.test. aggódik a pénzéért, amit "puszira" értsd: bankgarancia nélkül passzoltak a "vállalkozóhoz"
2. nem lesz saját üzemcsarnok, hanem az ipari parkban vhol majd bérelnek 1 csarnokot/műhelyt
3. 2010-az új határidő

(forrás: v.megy.napló)
remélem ezek után már nincs olyan ember, aki elhiszi, hogy ez nem lehúzás...

ps: bezzeg a Triumph-ot fel tudták támasztani... talán mert nem a lehúzás és a dilettantizmus dívik arrafelé :((((((

Rottinger 2008.05.16. 11:49:26

Ez a Helt egy szerencsétlen, semmihez sem ért, ahogy Németh sem. De ahogy most kinéz a dolog bele is buknak, nagyon felkorbácsolta az indulatokat a "Pannonia fesztivál" pünkösdkor. Az emberek egyre többen szólítják fel lemondásra a polgármestert, hiszen az ő neve lényegében összeforrott a Pannoniával a városban és úgy látszik, hogy bukjuk a dolgot, és a pénzt. Kár, hogy egy ilyen legenda ilyen simlisek kezébe került. Az még nagyobb kár, hogy Várpalota így is nagy bajban van, most fog megszűnni 150-200 munkahely és így herdáljuk a pénzt.
süti beállítások módosítása