S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Pannóniával a világ körül!

2008.04.06. 11:02 scheerti

Mindig öröm olyan emberekről írni, akik kicsit őrültek, és olyasmire készülnek, amivel más még nem próbálkozott. Nos, ez megint egy ilyen post. Adott két fiatalember, akik hatalmas célt tűztek ki maguk elé: Olimpiára mennek oldalkocsis Pannónia motorkerékpárral. Ez azért elképesztő, mert az idei játékoknak Peking ad otthont. Az pedig nincs közel.

Idézet a srácok oldaláról:

Végső célunk, hogy 2008-ban az 1967-es évjáratú oldalkocsis Pannónia T5 típusú motorkerékpárunkkal átkeljünk a végtelen Szibérián és a mongol Góbi sivatag homokján, hogy elérjük Pekinget, a XXIX. nyári olimpiai játékok helyszínét. Hisszük, hogy az embert és gépet végsőkig próbára tevő küzdelmünkkel hitelesen képviseljük az olimpiai eszmét, és lelkileg segíthetjük honfitársainkat az olimpiai játékokon. Szurkolni akarunk minden sportoló honfitársunknak, mindenekelőtt szülővárosunk, Paks judosainak. Ha a világbajnok Braun Ákoséknak, csak egy pici pluszt is ad jelenlétünk a lelátón, akkor már elértük igazi célunkat. A hazautat is a Pannónia nyergében tervezzük megtenni, így az útvonal teljes hossza mintegy 24.000 km-re tehető, melyet 4 hónap alatt próbálunk meg teljesíteni. Vállalkozásunk sikeres végrehajtása veterános sporttörténeti jelentősséggel bír, ez idáig a világon senki nem tett meg ekkora távolságot veterán korú Pannóniával, se más magyar gyártmányú motorral. De megkockáztatjuk, más típussal is csak nagyon kevesen. A túra teljesítése jelentős anyagi ráfordítást igényel, ezért keressük merész tervünkkel szimpatizáló cégek szponzori támogatását. Az indulás tervezett időpontja: 2008. június.

A bemutatkozó kisfilmben egy kicsit mi is érezhetjük ennek az expediciónak a súlyát, mindenki láthatja mennyire elszántan igyekeznek tervük megvalósításában. Szurkolni kell nekik, legalább annyira, mint a sportolóinknak, hiszen mi lehet nagyobb elismerés egy 41 éves motornak, mint kijuttatni két túrázót a legnépszerűbb sporteseményre? Teljesen abszurd gondolatnak tűnhet nekivágni egy ekkora távnak, egy ilyen öreg motorral, de pont ez adja meg a túra megfoghatatlan érzését mindenki számára, aki szereti egy kicsit a Pannóniát. Ha már új motorral nem vághatnak neki, akkor megteszik egy olyannal, ami már bizonyított, és rez így van rendjén. Sok sikert srácok, széles utat, balesetmentes megérkezést kívánok!


Videó itt:




 

7 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr54413326

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cyber security training london 2019.06.03. 21:05:02

A vásárlók előttt alázzák az alkalmazottakat - Munkahelyi (T)error

Trackback: cyber security training uk 2019.06.01. 03:43:03

Miért nincs barátnőd?-Hogyan szerezz barátnőt? - Hogyan szerezz barátnőt könnyedén?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bubó 2008.04.06. 12:22:06

Azt lehet tudni, hogy mennyibe kerül az út a tervek szerint? Csak érdekesség kedvéért kérdezem.

Rumbach Szabolcs 2008.04.06. 12:30:57

Hi!
Remélem sikerül nekik, és bebizonyítják, h képes a magyar virtus arra Pannóniával amit a jedi lovagék több 10 millás high tech-el,és jól felszerelt segítő stábbal értek el.
Jó utat!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.06. 12:47:01

Sajnos az anyagi vonatkozását még megbecsülni sem tudom, tényleg. Az biztos, hogy támogatókra van szükségük, van már néhány jelentkező, de gonsolom minden segítség elkél.

Kicsit emlékeztet a "Long way round"c. műsorra, de ez nem egy nagy költségvetésű road movie, csak egy hatalmas túra, saját pénzből.

ommm 2008.04.06. 12:56:17

Sok sikert, kevés gondot, hamár-akkor gumifákat a srácoknak!

CSaB · http://www.domain.hu 2008.04.06. 19:16:47

Azt hittem már, hogy az Olimpián akarnak versenyezni vele. :D Ez fájt :D

Kifordított kacagány 2008.04.06. 22:07:47

azért ez sem fog szerintem néhány fillérből kijönni. gondolom valami felvétel is fog készülni, tehát kell egy néhány tagú stáb, autó nekik, meg az alkatrészeknek, szerszámoknak. az utiköltség is elég tetemesnek ígérkezik ilyen hosszú utazásra, tehát ha nem is akarnak belőle profitálni(bár miért ne akarnának), akkor is súlyos milliókról lehet szó. én sok sikert kívánok nekik, mind a szponzorkereséshez, mind az utazáshoz.
süti beállítások módosítása