S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Roncsokat vegyenek!

2009.08.05. 20:28 scheerti

Olvasom az Indexen, hogy a német rendőrök nyomozni kezdtek a roncsprémium során eltűnt autók ügyében. Mindig szívesen példálózunk Németországgal autós ügyekben, állítólag ott mézeskalácsból van a vasorrú bába szaglószerve is, vagy mi. Hát nem, ott is szívás fenntartani egy nagymotoros öreg autót. Így nem is rúgott túl nagy öngólt a német állam az ötmilliárd eurós roncsprémiummal.

Autónként 2500 euró nem kis summa, még ott sem. Főleg úgy, hogy az öregebb, nagy teljesítményű autók gyakorlatilag eladhatatlanok náluk is. Igen ám, de mégis mi lesz a 9 évesnél idősebb, esetenként hibátlan autókkal? Elméletileg ezekkel sem tehetnének kivételt, de a bontókban dolgozó ukrán, török, román, lengyel és persze magyar munkavállalók is szeretnek pénzt keresni meg biztos auóbuzik is, sajnálták volna szétvágni a teljesen használható verdákat.

Így nem is kellett sokat várni, míg megjelentek az első trélerek, amelyek keletnek fordultak az ott még használható és főleg eladható vasakkal. Hamar rájöttek tehát, hogy roncsautót szállítani még a magyar kárpótlási jegyeknél vásárlásánál is nagyobb buli, rengeteget lehet keresni vele. A népi legenda szerint folyamatosan vitték az autókat jellemzően Ukrajnába, ott ugyanis némi pénzért nem kérdezik meg, hogy honnan van és hova tart a vasgyűjtemény. A másik jellemző úticél természetesen Törökország, ott sem kérdeznek túl sokat, eladni pedig mindennél könnyebb. Valószínűleg Magyarországra is került a jóféle német autókból, de itt nem lehet forgalomba helyezni ezeket hivatalosan, így feltehetően egy másik motor és alvázszámmal gurulnak tovább. A németek pedig nem értik, hogy miért buli a keletieknek, hogy mindenféle papír nélküli roncsot kivisznek az ordszágból. De nekik akár mindegy is lehetne, hiszen ezek az autók valószínűleg nem a német autópályát fogják koptatni. Az ukránok, törökök, oroszok, magyarok, lengyelek, litvánok, szerbek és románok pedig vígan közlekednek tovább a levetett német roncsokkal.

 

Kedves olvasó, te vennél német roncsautót óccsóé?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr451291266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.08.05. 23:17:06

abból kiindulva, hogy milyen bicikliket dobnak ki "roncsként" a válaszom IGEN :)

Rocko- 2009.08.06. 07:37:32

persze hogy vennék.
ott kezdődik a dolog, hogy ők amit 10 évesen roncsnak mondanak, az általában veri hazai mezőnyt állapotra. akkor mégis, milyen alapon hívják roncsnak?
ha roncs, akkor bontóba vele, na de ha egy működőképes, jó állapotú autóról van szó, akkor már miért is kéne kidobni.

ezzel a fekete export móddal nem értek egyet, a mikéntjével igen. talán azon is el lehetett volna gondolkodni an émeteknek h nem rögtön bontani kell a kocsit, hanem talán lehetne külföldre eladni.

nyelv-ész 2009.08.09. 12:06:08

A német akció egyik hivatalos célja a környezetvédelem is, azaz a régi és nagyfogyasztású autók kivonása. Nem az tehát a legfontosabb szempont, hogy valóban roncs-e az autó, hanem hogy milyen a környezetvédelmi besorolása.

Ennek fényében érthető, hogy nehezményezi a német állam, ha nem kerül megsemmisítésre az ilyen verda, hanem tovább pöfög párszáz kilométerrel odébb.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.08.23. 23:21:31

tízéves autóm van. baromira nem roncs. az előzőt tavaly adtam el, 25 évesen. az sem volt roncs. naná, hogy vennék
süti beállítások módosítása