S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Így pimpel a japán (II)

2007.04.19. 09:32 scheerti

Winkler a japán útja alkalmával azt írta,hogy a budapesti költöztetős Zuk is kitűnne az átlag autók közül. A japán átkozottul furcsa nép nekünk európaiaknak(?), más a gondolkodásuk,az ötltözködésük,és betegesen vágynak az egyediségre. Mondjuk ez nem is csoda ha valaki egy olyan országban él ahol a zsúfoltság mindennapos. Kétségkívül szeretik a nyugati kultúrát,talán még betegesebb a nyugathoz való vágyódásuk mint Kínának vagy Oroszországnak.  És Japán az elmebeteg tunerek hazája is. Míg Amerikában a Big-block és a hatalmas króm alkatrészek a tuningautók elengedhetetlen részei,náluk egész más. Megfigyelhető,hogy minden valamire való tuner legalább kétcsövű égnek meredő kipufogót tesz a kocsijára ami nem szép és a kocsi teljesítményét is rontja valamennyivel,viszont az emberek felfigyelnek rá. Elképesztő csónakformák, lemezből kialakított egyedi sárvédők valamint egyéb karosszériaelemek gondoskodnak a meghökkentésről. Mert ugye egy Nissan 350 Z-re karbonszárnyakat venni bárki tud,de az ilyenhez sok munka kell,na meg erős gyomor hogy az ember ne hányja el magát minden egyes garázsajtónyitásnál. Van még egy másik, az amerikai izomautó kultúrát lemásolni hivatott stílus ami a Ford Caprikkal ellentétben a kocka alakú japán autóknak jól áll. A fényezést illetően sikerült kiválasztaniuk az összes olyan színt amitől jóizlésű autóépítő azonnal köp egyet és megfogadja,hogy ha a karját vágják is le akkor sem lesz ilyen színű kocsija. De ott valahogy természetesek ezek a "jó elmebetegek" és aki szokott videómegosztókon bönészni az tudja,hogy a japán szórakoztatásnak nincs párja. Akinek nem tetszik a távol-keleti tuning az se kövessen el bánatában hara-kiri-t a Gloomy Sunday-t hallgatva,inkább olvasson növényekről,mert az megnyugtató.

És itt a video amiből mindenki eldöntheti,hogy tetszik e neki a japán "tuningművészet":



               

 

7 komment

Címkék: japán tuning giccs

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr1560679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörmi06 2007.04.19. 17:27:57

Azért ez így erősen sarkítva van, hogy ez a japán tuningművészet. Szerintem ezeket a hülyéket ott is kiröhögik, sőt, valószínűleg pont ezért csinálják. Nézzen meg bárki egy részt mondjuk a JDM-Insider-ből ( www.jdm-insider.com ) és rájön, hogyan tuningolnak a japók ;)

Egyébként nekem némelyik autó tetszik... olyanok, mintha valami rajzfilmből csöppentek volna ide.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.04.19. 18:44:07

Persze,de a 600 lóerős Skyline-on nem lehet jókat kuncogni és ujjal mutogatni,hogy: anyád' ezdebéna:)

camell 2007.04.19. 22:40:46

Hát, szerintem egy kicsit fura volt, így európai szemmel... Volt egy-két szörnyűség- a közepe felé az a Datsun, aminek a tulaja szerintem egy kicsit sok szakét fogyasztott- de egyik-másik, főleg részleteiben igen megkapó volt. Meg, persze, azért néhány autóba sikerült bevinni egy kis Amerikát... (típust azért nem mondok, mert japó verdából fullhülye vagyok, sorry)

!Maddest! 2007.04.20. 21:55:58

MEnnyi ismeretlen modell(számomra) néhányat megettem hogy amerikai!:D azok a hosszú elejű kocsikat megnézném M.o-n!:D

adycity 2007.04.22. 12:23:19

Azon kívül hogy láttam már ilyeneket és ennél durvábbakat is, nem értek hozzá, de szerintem ez kőkemény transformer - manga - samurai style.
A régi gyárieredeti és korabeli racing vasak viszont szépek. Hótoló spoilerrel, olajhűtővel ( hosszú olajcsővel persze :)) mély felnikkel.

kacsa! 2008.02.28. 09:38:10

Vazz ezért kár volt belinkelni a belsőségbe a két japánpimp posztodat, video is no longer avaible.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.28. 10:54:07

ja, most nézem csak. Elnézést.
süti beállítások módosítása