S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

A Scuderia újabb ménese

2007.02.19. 11:45 scheerti

Múltkor már megemlítettem egy különleges Ferrari-t, az FXX-et. Akkor kicsit benéztem valamit az árával kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy nem 1,3 millió dollár, hanem 2. Ezt az autót az utcai Enzo inspirálta, kigondolták ugyanis, hogy jó lenne valamilyen Ferrari, aminél nem kell figyelembe venni a hülye utcai szabályokat, nem kell beleépíteni a bolondbiztos elektronikát a gazdag ám nem mindig hozzáértő tulajdonosok számára. A motort is az Enzoból kölcsönözték, ám a V12-es 6 literes erőforrás hengerűrtartalmát 6,2 literre módosították és egyéb változtatásokat is eszközöltek rajta, hogy alkalmas legyen a versenyek közben fellépő hatalmas terhelés elviselésére. Ezt jellemzi, hogy a motor 800 lóerős lett, és 686 Nm nyomaték leadására képes. A maximális percenkénti fordulata 9.350,ez az elképesztő szám az utcai autóknál igencsak ritka még az olyan különlegességek esetében is mint a Ferrari. Menetteljesítményeire jellemző, hogy 2,5 másodperc alatt gyorsul 0-100-ra és a végsebessége is 400 km/h körül alakul. Az FXX-et Rubens Barrichello és Michael Schumacher is tesztelte. Ilyen autóval közúton senki nem találkozhat, hiszen nem kerülhet utcai forgalomba. A legyártott 31 darabból 29 magánkézben van és a tulajdonosok különböző versenyeken, vesznek részt velük. A 30. Darab Jean Todt Ferrari csapatfőnöké, míg a 31. és egyben utolsó Darab Michael Schumacher-é, a Forma1-től a tavalyi szezon végén visszavonult 7-szeres világbajnoké lett egyedi fekete festéssel. Természetesen a Brigdestone is kitett magáért, a 19”-os felniken feszülő Slick gumikat kifejezetten erre a típusra fejlesztették ki. Úgy hírlik, hogy a Ferrari gyűjti az FXX adatait, és erre építi következő szupersportkocsiját ami az Enzo utódja lesz.

 

Nézzétek meg az FXX-et akcióban,érdemes.

 

1 komment

Címkék: ferrari álomautó fxx

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr1637904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2007.02.20. 12:04:10

Nekem nagyon bejön! Érdekes, hogy a Maserati hogy használta a Ferrari erőforrásait. Az MC12 az Enzo-ra épül, az MC12 Corsa (en.wikipedia.org/wiki/Maserati_MC12#MC12_Corsa) pedig az FXX-re. Jó a Maserati, de én maradok a Cavallino Rampante-nál.
süti beállítások módosítása