S-blog

Átment a lábadon a Family Frost? Eleged van a bunkó autósokból? Van egy jó linked vagy videód? Esetleg anyáznál egy jót, vagy csak javaslatod van? Kattints a nevemre és írd meg nekem azonnal!

Ezekről beszélünk

scheerti videói

Prostreet

Miért nem versenyzünk a városban?

2008.02.09. 14:51 scheerti

  Ezért nem. Valamint azért mert a város állítólag nem versenypálya. Hiába van szalagkorlát, és aszfaltos út, mégsem biztonságos, nincs mentő száz méterenként és nem áll készen komplett stáb a baj esetére. Az utcai autókban nincs bukócső, vezetőik nem viselnek védőfelszereléseket, gyakran még a biztonsági öv is a helyén feszül meg, minimálisra csökkentve a járműben ülők túlélési esélyeit.

Ez a mai hír azonban a többinél is nagyobb felháborodást keltett. Ennek az az oka, hogy a balesetet szenvedett autóban egy kétéves gyerek is volt. Az anya kirepült, azonnal meghalt. A biztonsági öv pont az ilyen kirepüléses balesetek megakadályozására van rendszeresítve minden autóban. Kétlem, hogy be volt kötve. És már elnézést a kifejezésért, de elmebetegnek tartom azt aki egy kétvéves gyerekkel, vagy egyáltalán - utassal az autóban kezd el versenyezni. Az már meg sem lepett, hogy a másik két önjelölt Schumacher nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhúzott. Hiába, drága volt az a jogosítvány. Meg ugye, nem az ő bajuk ha valaki balfaszkodik. Bízom benne, hogy megtalálják őket, és remélem fejenként kapnak 10-10 évet, addig lesz idejük gondolkodni azon, hogy miért nem illik versenyezni a városban. Elképzrelésem sincs, hogy ezek az éjszakai huszárok milyen alapon kezdenek el versenyezni egy családdal. Igaz, kettőn áll a vásár, aki nem akar nem megy bele az ilyen elmebeteg versenyzésbe. Én az esetek 80%-ban csak nevetni tudok ezeken a lúzereken, -mert annak tartom őket- mikor a városban keménykednek, az első rendőrautóra hasonlító fehér Astránál pedig görcsöt kap a lábuk a féken, úgy félnek a büntetéstől.



Az illegális autóversenyzők szégyene az ilyen kis söpredék aki saját magára is veszélyes, mert vezetni az esetek 90%-ban nem tudnak, a kocsijuk pedig a legritkább esetben van felkészítve ilyen versenyekre. Ők azok a hülyegyerekek akik elhozzák otthonról apuci Suzuki Ignisét, annyit megengednek nekik, hogy vegyenek rá egy króm kipufogóvéget a teszkóban, gyári hifinek nevezett szart bömböltetnek, ami eszeveszettül torzít és keménynek érzik magukat. Aztán a kanyarba berepülnek nyélgázzal, vagy kiadja, vagy nem. Előbb-utóbb nem adja ki. Láttam már ilyet, a gyerek úgy meg volt szeppenve mikor feldobta egy fára a kocsit, hogy megszólalni sem tudott. Akik voltak már illegális autóversenyen azok tudják, hogy a profik nem így csinálják, ők nem menőznek egykettes Corsa-val, nem a teszkó parkolóban érzik magukat keménynek, keresnek egy elhagyatott utat és tövig nyomják.

Ők általában  tudnak vezetni. Ott is becsúszik néha egy-egy baki, de az bele van kalkulálva a dologba, ezért mennek ők olyan helyre ahol nem a sarki trafikba vagy a villanyoszlopba csapódnak ha valami rosszul alakul. Akiket városban lát az ember versenyezni, azokból sosem lesz jó versenyző, esélyük sincs rá, nem is fogadná be őket egyetlen társaság sem, hiszen az ilyen kivagyi hülyegyerek miatt szokták általában rájukhívni a rendőröket, az pedig senkinek sem hiányzik. Nekik még meg kell tanulniuk, hogy a kocsi alá tett neon nem javít sokat a tapadáson, és a kérékjárati ívre ragasztott Brembo matrica sem befolyásolja pozitívan a fékhatást. Akik már voltak illegális gyorsuláson tudják, hogy miként zajlik ez az egész. A háttérben pörgő Clio-sok és Opel Astrások nem versenyeznek, ők bambulni járnak ki, nem is nagyon engednék őket, többségük ki sem állna ellenük, nem hiányzik a bénázás. Az esti baleset mérlege: egy halott anya, egy életveszélyes állapotban lévő apa és egy könnyebb sérüléseket szenvedett gyermek. Megérte?


képeket  Langlovagok.hu oldalon találtok.

188 komment

Címkék: vélemény verseny baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://scheerti.blog.hu/api/trackback/id/tr25332429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RedRiot 2008.02.09. 22:15:23

Nyekk: egy a véleményünk, nyugi. Max. olyasmit tartok elfogadhatónak hogy pl. mikor leesik az első hó, akkor a Mecsekben vagy Lillafüred környékén előfordul hogy a hegyi utakon éjszaka csapatnak emberkék. És ilyenkor van úgy, hogy a szakaszt lezárják maguknak. OK, ez nem legális, de így legalább tényleg csak az van veszélyben, aki csapat kilinccsel előre, -> a forgalmat így nem veszélyezteti, magával meg azt csinál amit akar.

De ha végigolvastad a hsz-om, abból kiderül hogy én is elsősorban a lezárt, erre a célra épített versenypályán való versenyzést támogatom, megfelelő biztonsági előkészületekkel.

Utcai versenyzés: pár éve egy szakadt Vectrám volt. Eléggé el volt baszódva már a gyújtása, hidegen alig volt alapjárata. Pirosnál állok, és túráztattam a motort, mert különben lefulladt volna. Mellém beállt egy kobaltkék régi Swift, ledek, zseléfejű 19 éves sofőr, minden ami kell.

Hallotta hogy túráztatom a motort. Ő is elkezdte rugdosni a gázpedált! :))) Aszitte gyorsúni akarok. No, ződ lett, és szép komótosan elindultam. Ő meg csikorgó gumikkal kilőtt, és biztos hízott a mája, hogy lehagyott egy majd' húszéves Opelt. A haveroknak már biztos Calibra Turbóról mesélt... :)

phon vacano 2008.02.09. 22:36:55

csiky944:

Jó pitiáner lúzernek lenni a Bécsi úton? A szaros széria autóddal, soros motorral "racingolni"?

Te majom, a hozzád hasonlók miatt olyan zajos ez az egész kurva Budapest...

phon vacano 2008.02.09. 22:39:21

Ezért kellene bekamerázni az egész várost mint Londonban, aztán nyomhatnák a filléres kis parasztok, hadd jöjjenek a csekkek.

pkovaks 2008.02.09. 22:49:24

Tud valaki valamit arrol hogy mi tortent azzal a ket leteritett budos bunko vezetovel akik a kozelmultban a Vaci uton versenyeztek es az egyik karambolozott, valamint azokkal mi tortent akik az M1-M7 bevezeto szakaszan tortek szarra a kocsikat? Nem nagyon lehetett hallani egyikojukrol sem...

Mat 2008.02.09. 22:53:42

Az én álmom, hogy veszek egy kiszolgalt Krazt és minden péntek-szombat este csak a jobbkezes utcákat, meg a "kis forgalmú" utakat fogom járni.

csiky944 2008.02.09. 22:58:15

Phon vocano TE BÖSZME!!!Pesti köcsög,mit gondolsz csak a fővárosba használnak autót az emberek?Tudod van az a 8 millió ember,aki nem ott él...
Honnan veszed,hogy széria és hogy soros?!

nedudgi 2008.02.09. 23:00:48

Mindenki, aki - sztrítrészing vagy anélkül - közúton túl gyorsan megy, másokat veszélyeztet. Ezért lett kitalálva a versenypálya. Aki az utcán csinálja, az menjen a börtönbe. Nem kicsit, nagyon, hogy a klasszikust idézzem (akinek persze szintén ott lenne a helye). És a másokat veszélyeztetés LEHETŐSÉGÉT is (pl. ha valaki közúton versenyez, balesetokozás nélkül is) sokkal szigorúbban büntetni kéne.

Mr. Spock 2008.02.09. 23:06:52

azért azt lássuk be, hogy a kedves szerző egy igazán agyoniskolázott nagyképű paraszt....
mindenkinek megvan a véleménye, de ez a barom arra hegyezi magát hogy a "profi" gyorsulógyíkok hogyan csinálják...
azok közt ugyanakkora szar lúzer senkiháziak vannak, mint az utcán, szintén apu verdájával, mert ahhoz túl hülyék hogy dolgozzanak...
profik...
azok pont nem írnak ekkora faszságot te szerencsétlen...

Lord_Cica (törölt) 2008.02.09. 23:09:35

Régebben buliból hazafelé menet gyakran láttam hogy a nyugatinál a körúton versenyezgettek ilyen állatok, olyan hajnali 1-2 körül. Néha motorral, néha kocsival.
Általában elérték, hogy elsők legyenek a piros lámpánál, és a zöldre úgy beletapostak a gázba, hogy ihajj.

phon vacano 2008.02.09. 23:11:40

csiky944:

Lám bemutatkoztál, kisparaszt. Onnan veszem, hogy szaros széria és soros, mert egy nevet se bírsz rendesen leírni.

A frusztrált hozzászólásodhoz még annyit, hogy én vidéki vagyok. Te pedig kisparaszt.

Bőgesd tovább a szarod. Hátha feltekered magad egy fára.

Tommi 2008.02.09. 23:16:31

Ne mondjátok már, hogy olyan olcsó a pályabérlés... M.O-n vagyunk!!!

Amúgy az ilyen apának midkét kezét le kellene vágni...

Kruger Papa · http://kruger.blog.hu 2008.02.09. 23:29:30

Folyton előjön az elhagyott útszakasz.
Nincs olyan!
Bármikor botorkálhat ott egy cserkész csapat, vagy kistraktor, vagy bármi.
Mindenki felelőtlen, életveszélyes balfék, aki nem lezárt, ellenőrzött pályán versenyez!
Ezen az épített autó és a tapasztalat sem változtat.

Morgó 2008.02.09. 23:30:46

ha jól kapisgálom, a szerzőnek és néhány hozzászólónak olyasmi a véleménye, hogy a száguldozás/gyorsulás az autó típusának függvénye. ergo ha x millás autód van, akkor élből tudsz vezetni, csak a gyík teszkókipufogós béna. szvsz a szódásszemüveg+kormányig érő háj kiszerelésű menedzsertípus sem kevésbé veszélyesebb, még az autója is erősebb, gyorsabb. autóra fordított pénz nem egyenlő vezetési tudás!
a kanyarokban pedig totyogás van, egy verhovinával ott lehet hagyni a duplakipufogós csodákat, akik persze lakott területen sosem mennek 90 alatt, főleg ha egyenes az út...

pjsan 2008.02.09. 23:33:07

Micsoda ÓÓÓÓRIÁSI ész: legalizálni az illegális futamokat! Bocs, a néhány éve a Ringen működő verseny nem pont a legalizálás? ...és ahogy fenntebb megjelent: aki kinn marad...
szóval, nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés: aki továbbra is illegálisan "versenyez", semmivel sem különb Cs.Elődnél, és az érdi gázolónál, csak még nem csapódott be! De már jó uton van! Melyikőnket fogja megölni???? Ez utóbbi kérdés a pártfogóknak szól!!!

Morgó 2008.02.09. 23:37:03

pár éve volt egy baleset, egy bmw és egy alfa gyorsult a nyugatinál, egy vétlen autóban utazó terhes lány meghalt incl. magzat. egyik sem teszkókipufogós ignis volt, gyári hifivel, apucitól kölcsönvéve.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.02.09. 23:45:07

Okoskodás ezerrel. Ott volt közületek bárki is? Szemtanúk vagytok? Mert akkor mire itélkeztek előre? Az hogy az Index egy elkapott mti hírből cikket kanyarint, még nem bizonyít semmit. A lánglovagokban egyelőre egy szó sincs versenyről.

"Egy fiatal nő meghalt, ketten, köztük egy kisgyermek megsérült, amikor szalagkorlátnak ütközött, majd árokba borult egy BMW a III. kerületben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tájékoztatása szerint a személygépkocsi szombatra virradó éjszaka, éjfél körül a Bécsi úton haladva egy kereszteződés előtti, út közepén lévő sávelválasztó szigetre hajtott, ami a járművet megdobta. A BMW 320 ezt követően a szalagkorláton át az árokba csapódott, ahol a feje tetején állt meg. Az autó darabjai szanaszét hullottak, motorja kiszakadt. Az elöl utazó 20 éves nő kizuhant a kocsiból, ő a helyszínen életét vesztette. A volánnál ülő 33 éves férjét, valamint a gyerekülésben hátul utazó másfél éves kislányukat a mentők kórházba szállították. A személygépkocsit a tűzoltók daru segítségével emelték ki az árokból. A balesetben kismértékben egy másik, német rendszámú BMW is megrongálódott. "

Akkor tehát mivégre itt a sok okoska?
Az Árpád hídas balesetnél is ment az észosztás drogos kurváktól kezdve, bepiáláson át mindeféle baromságig. Még az utasok halálhírét is keltették egyes jólinformált egyedek.

Mire jó ez? Aki nem tud valós információval szolgálni az inkább hallgasson!

(Az pedig az újságírók szégyene, hogy nem mennek utána a felkapott témáiknak szinte soha. Pedig a tanulság miatt fontos lenne! Hogy úgy lehessen itélkezni, hogy netántán még alapja is legyen.)

Ficere 2008.02.09. 23:50:04

Morgó: sajnos annál a balesetnél ott voltam (kb 5-10 perccel a tűzoltók után értem oda), nagyon szomorú eset volt. De látod, amíg ilyen sötétség dől a fejekben, hogy ilyen posztokat lehet írni, addig...
Azért szerencsére a többség normálisan látja a dolgokat (legalább itt...)

mindegggy 2008.02.09. 23:52:38

Aki nem tud vezetni, ne gyorsuljon!
Lámpánál 2 gázfröccs (főleg éjjel), ránézés az ellenfélre, visszanéz, és biccent! IMÁDOM, a kékruhások bekaphatják, mert a gyorsulást nem tudják mérni, csak a sebességet!

Tobozmirigy 2008.02.09. 23:52:41

Na, végre van min csámcsogni! Hajrá igazságvadászok, mondja el mindenki ki mit csinálna :)
Egy viszont biztos ez Magyarország! Ez a balkán!
És az hogy jobban ne balkánosodjunk el, ahoz magunkon kellene változtatni, de ennek 1% esélyt sem adok hogy valaha megtörténik.

Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem az hogy alacsony a kerítés.

crazymokus 2008.02.09. 23:55:00

kambekk:
Ne mondd már, hogy szabályosan közlekedve így össze lehet törni azt a kocsit... Az nem biztos, hogy versenyzett, de elég csak ránézni a képekre, például a helyszín fényképére, ahol a padkára szaladt, a kis előzős táblácskára, meg a roncs állapotára, és baleseti helyszínelő képzettség nélkül is nyilvánvaló, hogy ez nem lehetett egy szabályosan közlekedő sofőr véletlen balesete...

Morgó 2008.02.09. 23:57:58

Ficere: sötétség, igen. az elmúlt cirka 120 év alatt nem jutottunk el addig a fejlett agyunkkal, hogy az autó alapvetően arra való, hogy a-ból b-be jussunk, nem pedig farokhosszabításra. ezen a szinten az esőerdei paradicsommadarak vannak, kávéskanálnyi koponyatérfogattal.

Ficere 2008.02.09. 23:58:28

Kambekk:

Rokon, barát, ismerős?

Nem az a lényeg, hogy versenyzett-e, vagy sem. Nem voltak bekötve, egyértelmű a gyorshajtás, az ember ha normálisan vezet, nem fut rá a járdaszigetre, stb. stb. Egy felelőtlen barom volt a sofőr, itt nincs miről beszélni.

Mindeggy: egyszer majd véget érnek azok a csodás pubertásévek, hidd el. Reméljük együtt, hogy mire gyereked lesz, talán fel is nősz és nem nyíratod ki, esetleg anyut. Jóéjt.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.02.10. 00:02:59

Lehetséges, hogy nem szabályos sebességgel haladt. De anélkül ítélkezni, hogy bárki is ismerné a szituációt, pléne a helyszínt... kissé furcsa számomra.

Ficere 2008.02.10. 00:04:08

Ha nekem a párom és a kisgyerekem ül a kocsiban, akkor ők az elsők. Bekötve, kényelmesen, biztonságosan. Neked nem?

doppika 2008.02.10. 00:06:29

Gyerekek!
Itt most mindenki mondja a maga igazát. Jelen pillanatban ki nem szarja le, hogy versenyeztek-e vagy sem. Ott van a képeken hordágyon bekötözve, becsövezve egy másfél éves kislány! Ez a szörnyű! Bármi is történt az úton, az egésznek a levét ő issza meg. A többieket ilyenkor ki nem szarja le?
Bocsánat, csak a közeli rokonságomban nemrég történt hasonló, azóta aztán pláne ki vagyok bukva az ilyeneken.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.02.10. 00:11:41

Re: Ficere
Érintettség nékül már nem is lehet elvárni kommentelőktól a téjékozottságot? Ugyehogy de!

Morgó 2008.02.10. 00:13:10

mindegggy: te tudsz vezetni? ezt onnan állapítod meg, hogy le tudni nyomni a pedált? nem semmi, nagy király vagy! mit tudsz még? esetleg késsel, villával enni?

convict 2008.02.10. 00:14:25

Scheerti!

Az a baj, hogy még a kihalt "vidéki" utakon is járnak emberek. Biciklisek például. Akár kivilágítatlanul.
Egyébként, aki szeret versenyezni van rá jópár legális, nagyjából biztonságos megoldás. Nem a vidéki út vazzeg.
Amúgy meg ez az egész a kivagyiságról, adrenalinhajhászásról szól. Te is tudod, én is tudom.

aranytollu 2008.02.10. 00:23:27

Egy ember(20 évesen)meghalt,egy anya.Sajnos a farokhosszabbitos versenyek egy része igy végzödik,de emberek vagyunk egy rossz pillanatban vétkezünk ,sajnos néha ilyen eredménnyel.S miért csak...Részvétem a kislánynak,az Apjának,s az egész családnak.Nem kéne tán ennyi okosságot leirni,nekik biztos nem.Mindenkinek millio balesetmentes kilométereket kivánok(kevesebb versennyel)

Hessler 2008.02.10. 00:28:30

Sajnos senki sem írt itt azokról akik nem versenyzők
,de mégis életveszélyesek!
Sokszor jött már mögöttem tolakodó Transit Boxer
vagy hasonló kisbusz csak centikre.
Egyik sem tűnt"egy apuci" Transitjának ,de még hetvennél is tovább tolt.Pedig nem is volt versenyző.
Csakhát a Transit nem 900 kilo (megpakolva pláne nem)mint az enyém akárcsak a suzuki. Nem hiszem ,hogy úgyanúgy megáll.(sőt egyszer már a mögöttem tolakodó kapot a seggébe egy boxert aki őt tolta.Ő még megállt mögöttem de a busz már nem.
Én nem vagyok totoja sofőr!Nem vagyok versenyző ,de gyorsan hajtok.Gyorsan de nem állatul.
Bár vannak akik csak ötvennel mennek meg negyvenöttel ,csoszognak úgy indulnak mint egy málé.Aztán vagy beleltolják egy "sárga volt"
Pirosba százzal a nagylóerős dízelt vagy mikor már
kimentél előzni :index ,satu ,balra befordul pont eléd.(előzéshez gyorsításnál különösen kellemetlen lehet).Indexelhetsz te úgy és amennyit akarsz ,ha nem lát ki a fejéből vagy mobilozik!
Mert ugye a tükröt nem ismeri,nem figyeli a forgalom többi szereplőjét,nem gondolkozik előre.

Tehát nem kell ahhoz százzal tépni ,hogy megszívja az ember.A Fiumei úton van egy balra kanyarodó belső sáv a villamos sínekre a benzinkúthoz.
Ott gyorsulja le mindenki a külső sávot és próbál visszakéreckedni még mielőtt belecsattanna a balra kanyarodóba.
Na ez a veszélyes ám!
Ja és azok a Suzukis csajok akik közül az egyik tolószékbe került, hogy másztak át azon a betonon
ott az árpád hídon fel az oszlopra?Pedig azok sem versenyeztek.Mindenki sajnálta őket ,de vajon mennyivel kell menni ,hogy átugrasson az ütközéstől az ember a kordonon!
Szerintem a 90-is kevés!

Hú de sok már ,na befejezem.
Az emberek autót is úgy vezetnek ahogy itthon élnek.Nem igazán vesznek tudomást egymásról ,és nem is igazán érdekli őket mi van a másikkal!
Tisztelet a kivételnek(remélem többség).
Ha gyorsan akar menni :Húzzá már onnan! Nyomjad már te K_cs_g!
Ha éppen laza ,lusta vagy sokat fogyaszt a vas és nincs senki akinek nyomhatná :Anyádba sietsz!Meg fékezget amikor közelebb mész ,hogy megelőzd.
Egy kicsit meg kéne nyugodni és meggondolni
mit veszíthet az ember!
AIRPORT TAXI (FEKETE PASSAT)
Megérdemelne egy külön postot.Lehetne a címe az:
Akik nem látnak minket pedig köztünk járnak.
Persze szintén tisztelet a kivételnek.

Balazs 2008.02.10. 00:36:25

convict 2008.02.10. 00:14:25

Akivilagitatlan biciklis sajat maga ellen vivja ki a sorsot. Azt sajnalom csak, aki eluti.

viccenzina 2008.02.10. 01:03:27

nekem csak egy felvetésem/kérdésem lenne: az apaság "felfüggeszthető" netán? hogyan lehet elfelejteni, hogy otthon várnak, gyerekeid vannak stb.? ha a párom elindul valahova egyedül autóval, akkor minidg csak ennyit mondok: ne felejtsd el, hogy várlak haza...
szerintem végtelen önzőség agyatlan barmok versenyében résztvenni. annak, aki a hülyesége miatt ne adj' isten halálos balesetet szenved, valóban "mindegy". és akiket hátrahagy??? (igen, ez nagyon sarkított vélemény)

csiky944 2008.02.10. 01:03:40

Phon vacano te szar,még jó,hogy beskatulyázol,anélkül h láttál volna vezetés közben,állítom több kresz szabályt megszeg az itt okoskodók nagy százaléka mint én,de nem baj.Az meg,hogy megemlítem,hogy biza néha megnyomom a kocsinak,pár faszcibálónak azt jelenti,hogy akkor lehet megmondósat játszani,mert az olyan jó.
Kurvára nem érdekel,hogy vidéki vagy-e,a lényeg,hogy tirpák vagy.
Nem tudom mit kerestek itt egy "autóbuzi" blogon,ha idegenkedtek az autózás élményétől....

babajaga 2008.02.10. 01:07:46

senki nem látja, hogy az apuka nem versenyzett? mellesleg anyuka hibája, ha nem kötötte be magát, pláne, hgoy ott volt a gyerek mögöttük... nyilván őt bekapcsolták, azért élte túl. az meg, hgoy éjjel két barom versenyzett és megöltek egy ártatlan családot, ugyan kit zavar: lényeg, hgoy magyar módra lehessen fröcsögni, és gyűlölködni.

csiky944 2008.02.10. 01:12:41

Babajaga azért apuci is hibás,a bömbi nem 50-el ment

Istvándi Tamás 2008.02.10. 01:32:48

Mindenki milyen kurva okos! hogy ha ott a gyerek, nem versenyzem, mer ők az elsők! És a szembejövő gyereke, felesége, anyja, apja? Ők hányadiakak?

Scheerti!
Elmehetsz ám Te is a fenébe, az igniszeléseddel, meg a prózai távolságtartásoddal! Lenézed az Igniszes köcsögöket, de Te meg az "épített" autós fullfasza csirirviri verdás slepped sem jobbak, csak több a pénz, meg ideológiát gyártotok. Jaa?? hogy ti egy elhagyatott úton csináljátok, ahol senki sem lát és nem is jár? Ez is csak parasztvakítás. Egymást vakítjátok. Másnap egy sör mellett büszkélkedtek vele.
És igen, minden úton járnak. És sem a részeg, sem a csavargó, sem az őz, sem a nyúl nincs kivilágítva. Ha valamelyiket elcsapod? Mondjuk nem embert, egy fácánt. Rommá törik a kocsid orra, jobb esetben a szélvédőn keresztül a pofádba száll, te meg faszán az árokba.

És tudod, nem az a legnagyobb baj, hogy megdöglik a magadfajta, (bár a családaitokat azért sajnálnám, biztos, hogy szörnyű lenne nekik) hanem hogy nagy profizmusotok közben esetleg más pusztul ott. Volt nekem is olyan barátom, aki "épített" (nevetséges!) verdákkal keresztbeautózott, és mindenre az volt a válasza, hogy Ő majd "megtudjafogni".
Igen, Ő meg tudja fogni. De mondjuk a még gyakorlatlan sofőr menyasszonyom, aki 7köznapi helyzetekben ugyan ügyes, megilyed a biztos kézzel előtte centikre bevágótól és az árokba rongyol? Összetörik az autó? 1-2 milla nekem, mert a felelőséged nem tudom bizonyítani, meghát úgyis elszaladsz. És ha meghal? ha utána kitaposom a beled engem ültetnek le. És még csak meg sem oldja a bajomat. Mi legyen? Ne engedjem vezetni? MIATTAD????

Az ilyen sztrítrészer illegálisgyorsulós köcsögökkel az a baj, hogy mások halhatnak meg a szükségtelen hülyeségüktől!

Honnan tudod, hogy a bömbös nem most kapott új fotót, szilenteket, keresztmerevítést, papucsot?
Épített autó? Mi van rajta építve? ültetés, váltotatott lyukgeometriás tárcsa? Széles pirelli? Nem tudsz nekem semmi olyat mondani, ami biztosíthatná, hogy ne essen bele az első árokba. Van FIA liszensze? nincs? akkor nem olyan jó, hogy versenyezhessen, és pont. Söt akinek van, az sem versenyezhet az utcán, mert a többi "lúzer" nincs felkészülve rá. Lewis Hamiltontól (FIA F1 superlicence) elvették a jogosítványát a franciák (asszem) novemberben, mert ~200-al ment autópályán! Pedig Ő a lefaszább "épített" AMG mercit taposta és hidd el, meg is tudta volna fogni, mert neki "kiadja" a kanyar. Oszt mégi elvették neki. Fura mi?

Semmivel sem jobb az Impreza Sti az Ignisznél, ha uganaz a balfasz vezetei.

Még valami utoljára. A közlekedési baleseteknél nem a halál az egyedüli sokkoló tényező. Aki így hal meg, rendszerint elég dúrván néz ki. Én már láttam autópályán kocsiból kirepült holtestet. Az agyvelő darabkáin hajtottam kereesztül és a kívánatosnál aztán "volt szerencsém" közelebbről is látni mi maradt a szerencsétlenből. A házastársa arcát is láttam, amikor meglátta, amikor felfogta hogy mi az ott a lába előtt.

Scheerti! Te majd odaálsz az elé a férfi elé, hogy bocs, de hidd el, épített volt a cucc. Odaálsz a részeg családja elé, hogy bocs, de eddig még mindig üres volt az út. Hiába az ő hibája (szerinted), te mentél átt rajta 200-al!

Nem. az illegal racingos slep csak néz maga elé, aztán azon morfondírozik, hogy biztos csak a Brembo hibája volt, mert Ő aztán marha jól vezetett és marha jó helyen, és azért az EVO VIII felfüggesztés meg a ....

Menjetek ki a magyarországi számos pálya egyikére aztán ott dögöljetek meg halomra, ne az én gyerekemet, anyámat, feleségemet őljétek meg.
Ugyn olyanok vagytok mint a BMW-s. Mentségetekre legyen mondva, hogy mindezt nem veszi komolyan az ember, amíg nem kerül testközelbe vele. Nyílván az Ő agyán sem futott át egy pillanatra sem, hogy ilyen történhet, különben mondta volna a feleségének, hogy kösse be magát. Vagy el se kezdi. Később persze bánni fogja és valószínüleg Ő osztja majd a legjobban a véleményemet.

Utoljára leszögezném. Elfogadom és természetesnek tartom, hogy emberek halnak meg az utakon. Nincs bajom azzal, aki 90-es helyen 130-as megy mert baomira siet és mert 20 km-en keresztül csak 40-es tábla volt.Azzal van bajom ha valaki a saját faszát akarja meghosszabbítani a vigéckedéssel.

Üdvözlettel: Istvándi Tamás

Istvándi Tamás 2008.02.10. 01:47:44

Az, hogy a fószer versenyzett-e, vagy sem a mondanivalóm szempontjából lényegtelen.

orgasmuschforscher 2008.02.10. 04:19:07

...szerintem nehéz elfogadni + nem természetes, hogy emberek halnak meg az utakon... nem kellene, ha nem lenne ennyi barom... el kell menni pl. Svédo-ba, ott városon belül olyan lassan mennek, hogy az embernek az az érzése, hogy szinte állnak... az emberek nagy része odafigyel a másikra, ez benne van a kultúrájukban.... nálunk nincs benne, ezt nálunk valahogy "mesterségesen" pótolni kellene, azaz felülről vagy alulról kellene, hogy jöjjön valami kezdeményezés....

....kamerák mindenhová, fizessenek a parasztok, én rengeteg helyre raknék fekvőrendőrt (fénysávval, hogy este is látszódjon) a jogosítvány megújjításához 4-5-évente tanfolyam, gyorshajtás után valami közhasznú munka egy árvaházban, stb... meg kellene próbálni leállítani a társadalom barmait... ja, meg a szennytévéket, amikből ez a rengeteg hamis "nyugaton minden fasza, mindenki laza, mindenhol úszómedence, napfény, csillogás, száguldozzál, ha úgy akarod, mindent megtehetsz" életérzés árad... ettől gőzöl be a sok hülye..... amúgy ez nem Balkán, ill. nem csak az, mert nyugaton is vannak szar országok, pl. Belgium... ott nem volt szocializmus, mégis alig működnek a dolgok.... ott is versenyeznek az őrült fiatalok 3 m széles belvárosi utcákon...

rognork 2008.02.10. 06:20:43

komolyan mondom, annyi agyhalottat olvastam most a kommentek között, mintha tóta.w blogján lettem volna.

1. ártatlanság vélelme, lehet hogy apuci nem versenyzett? anyám. ha ezt gondolod látva a képeket, fordulj orvoshoz. valszeg 30-cal pördült meg...

2. baszogatjátok csiky944-et? ki a kurvaanyja tologat gyereket este egy kihalt úton? a rézfaszú bagoly? mindenki helyből tudna mondani 2 db 0! forgalmú utat a lakhelyén, amúgy meg csapatni úgy is lehet, hogy a sebességhatárt betartja az ember. valszeg sokan közületek sokkal több veszélyt okoznak azzal, hogy főúton cammognak 60-nal, és feltartanak 5 km-nyi sort. mert biztonságos. addig, amíg el nem durran az agya valakinek, és pont emiatt fog belemenni egy cinkes előzésbe. mert ti ráértek, és jobb a biztos.

3. a szokásos suzukis címkén vagytok ti felháborodva, de azt persze nem tudjátok hogy scheerti minden köcsögre azt mondja, hogy suzukis. engem is irritál sokszor, de mindenkinek megvannak a saját szokásai. én golfos vagy corsás köcsögöt írtam volna, azt többet látok. amúgy nem tudtok olvasni? nehéz a magyar nyelv? tessék tanfolyamra beiratkozni, úgy hívják, hogy általános iskola...

4. biztos, hogy anyuci volt? 20 évesen 2 éves gyermek nem divat manapság...

5.egyre jobban furcsállom, hogy az esti sör után milyen bátor lesz 1-2 ember, jól be mer szólni a másiknak. talán még asszonynak is eldicsekszik dugás előtt, hogy most aztán helyére tettem a kis köcsögöt. ez kész.

Bicycle Repair Man 2008.02.10. 07:28:33

Aki hülye (így versenyez, nem köti be magát), haljon meg. A gyerek sajnos így járt. :-(

grnobe 2008.02.10. 07:52:46

"főúton cammognak 60-nal, és feltartanak 5 km-nyi sort. mert biztonságos. addig, amíg el nem durran az agya valakinek, és pont emiatt fog belemenni egy cinkes előzésbe. mert ti ráértek, és jobb a biztos."

a vészhelyzetet az állítja elő aki cinkesen előzik. erre mióta mentség hogy előtte 60al megy valaki? te vagy az agyhalott. sok sok cinkes előzést neked. nagyon remélem hogy mást nem fogsz kinyírni magadon kívűl.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 07:57:34

>Egyébként a post írója sem egy matyóhímzés: (bár sokmindenben igaza van) átsüt a tahó szövegén, hogy ő is megteszi olykor-olykor, amit annyira elítél.

Te mit tudsz rólam idióta zsúrpubi. Az esti kakaó mellől okoskodva nyomod a szöveget, egyetlen versenyt nem láttál, ha kimmennél akkor is kiröhögnének és elzavarnának. Nekem ne TE mondd meg a frankót, kérlek.

Yeto 2008.02.10. 08:20:59

Jól indultak a kommentek, kár hogy helyi szokás szerint elmentek anyázásba.

Viszont jó lenne, ha valamelyik okos igazságügyi szakértő leírná végre, hogy apuci hogyan tudta így megtörni a kocsit, a közlekedési szabályok betartásával, ahogy a barátok, rokonok és ügyvédek írják feljebb.

rognork 2008.02.10. 08:30:04

grnobe

kimaradt egy szó: szerintük úgy biztonságos. amúgy meg erről beszéltem, amit most műveltél, kisfiam. és a vészhelyzetben az is benne van, aki balfaszságával és/vagy vezetni nem tudásával szopatja a kedves autós társakat. aki nem tud vezetni, az ne vezessen. mert k unalmas 2 órát 60-nal kanyarogni egy papa mögött.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 08:36:06

>egyre jobban furcsállom, hogy az esti sör után milyen bátor lesz 1-2 ember, jól be mer szólni a másiknak. talán még asszonynak is eldicsekszik dugás előtt, hogy most aztán helyére tettem a kis köcsögöt. ez kész.

bizony, én azért nem szoktam felhúzni magam mert látom a sok gyökeret akik éjjel kettőkor ide irogatnak mondván nekik igazuk van. Kicsit már kezdem unni, hogy írok valamit, amiről adott a véleményem (ez a blog lényege, ugye) aztán az Index megfogja, kirakja a főoldalra félmillió ember elé, abból 8-10000 ide is kattint, abból háromszáznak véleménye is van, a fele meg annyira idegbeteg, hogy leáll egy másik kommentelővel vagy velem birkózni, hátha keményebb lesz este a farka. Ha unatkoztok akkor menjetek Tóta blogot olvasni, ott mindig lehet kötözködni valakivel, itt nem. Csiky-t hányan ismeritek? Én ismerem, és nem mondható rá, hogy vadbarom módjára vezet...

Norbee · http://pecsiautosport.hu 2008.02.10. 08:47:51

Ahogyan számos kommentező kifejtette, a közút nem versenyzésre való. Ennyi.

Az gyorsulási versenyt, legyen az legális vagy illegális, NEM tartom versenynek!

Én tizenhét éve szervezek és bonyolítok autóversenyeket, országos bajnoki futamokat (rallye, gyorsasági), amatőr versenyeket (rallye, szlalom), minden évben dolgozom a Forma 1-en, magam is versenyezgettem, tehát van némi rálátásom a dolgokra.
Anélkül, hogy bántanám a kedvelőit, a gyorsulási versenyek nem az ügyességről szólnak, hanem arról, kinek milyen vastag a pénztárcája. Ez nem szégyen, ez egy ilyen jellegű versenyág.

Az sem igaz, hogy nincs lehetőség szervezett keretek között kipróbálni magunkat és az autónkat, csak tájékozódni kell. Baranyában tavaly két szlalomverseny-sorozat zajlott (ezen bármilyen autóval lehetett indulni), a nevezés 4-5ezer Ft, évek óta megy egy sikeres amatőr rallye bajnokság vizsgázott sportbírókkal, rádiólánccal, mentőautóval (Rallye Sprint Bajnokság), ezen már csak ellenőrzött autók indulhatnak biztonsági felszerelésekkel (tuti bukócső, áramtalanító, tűzoltó készülék, bukósisak, 4 pontos öv, overall stb), nevezés 16-20ezer Ft. Ezeken kívül számos alkalommal rendeznek egy-egy amatőr versenyt a környéken, ahol utcai autóval is lehet indulni.

Rendeztek a pogányi reptér profi kifutóján hivatalos gyorsulási versenyt is, érdekes ódon a helyi illegális gyorsulgatókból 2-3-an jelentek meg...

Aki Baranyában vagy a közelben lakik és érdeklődik ezen rendezvények után a pecsiautosport.hu portálon mindig megtalálja az aktuális infókat. Ez nem reklám, mi teljes erőből küzdünk az illegális "versenyek" ellen, azt szeretnénk elérni, hogy csak ellenőrzött körülmények között versenyezzenek azok, akik erre affinitást éreznek.

Üdv:
Szabó Norbert

Zsirparaszt 2008.02.10. 08:50:35

Ez hívják természetes szelekciónak. A gyerek kapott ég egy esélyt, de ő biztos, hogy nem csinál majd ilyet. Tudom, tudom, nem az anya veresenyzett. De anyaként éppen neki kellett volna a dolgot megakadályozni. Ha meg akkora trágya a férje, hogy ez nem ment, ismernie kellett volna már ennyire, és be sem ülni mellé.
Remélem, túléli a köcsög, és kaffercigányok fogják farbatoszni a börtönben.
Egy kis csemege a szűkebb pátriám köcsögeiről:
www.debrecenigyorsulas.hu/

crazy 2008.02.10. 08:51:59

Én egyszer ijesztettem rá egy nőcire, mikor még csak 1 hónapos jogsim volt, és kezdtem magam hűdefasza gyereknek hinni. Semmi balaeset nem volt. Tudtam hogy beférek, be is fértem, csak a csaj megijedt, és elrántotta. Szerencsére mégcsak koccanás sem volt, de úgy megijedtem ahogy a tükörből láttam a csajt, félrerántott kormánnyal megállva, hogy azonnal megtanultam... hiába vezetek esetleg jól, és biztosan fogom a volánt, akkor sem lehet kiszámítani a többi autós viselkedését... azóta is küldöm neki, ha olyan kedvem van, de de sosem mászok rá senkire, és arra nagyon vigyázok, hogy ne ijesszem meg a másikat... Magamban lehetek biztos, de a másik tudásában, viselkedésében nem. Ezt kéne sok parasztnak megtanulnia, hogy lehet nyomni a gázt, de számítania kell arra, hogy a másik kiszámíthatatlanul fog viselkedni.

Van egy zebra az utcánkban... építkezés folyik pont ott... Sokat dühögök a hülye gyalogosokon, és a hülye autósokon is. A balfasz gyalogos, aki egy fal mögül lép ki az útra, és sem ő nem látja a közelgő autót, sem az autós őt, de azzal a tudattal indul neki, hogy "elsőbbségem van"... Hát baszhatja, ha épp egy olyan autós jön, aki szarba se veszi a zebrát, mert a fal mögül nem fogja látni, hogy egy barom épp ki akar lépni elé... És sajnos sok ilyen hülye gyalogost, és autóst láttam... a gyalogos nem dugja ki a fejét, hogy megnézze, hogy az autó ami jön lassít-e... az autós meg látja a zebrát és a falat, de nem számít a hülye gyalogosra, és baszik lassítani...

idióták az emberek...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 09:17:54

Norbee,

szűkebb baráti körben vannak versenyzők. Nem csak gyorsulgatnak, szlalomoznak, driftelgetnek is. Saját "pályát" is építettek maguknak egy régi szovjet repülőtéren ami benőtt a gaz, és a parasztok csak szemétlerakásra használtak. Mindenféle úttól távol van, kb 1 kilóméterre. Elhordták a szemetet, kikátyúzták az utat, hogy be tudjanak menni, hordtak oda egy rakás gumit, elvitték a nagy köveket a pálya mellől, szalagot húztak ki, és élvezték a mókát. Semmiféle papírjuk vagy engedélyük nem volt rá, tehát illegálisan versenyeztek. Ugye mennyi különbség van a kettő között? Én elhagyott út alatt kb ilyesmit értek, nem a Cora parkolót éjjel kettőkor. A pálya amúgy még megvan, supermotosok is szoktak rajta menni, igazán jól sikerült, senkinek nem került pénzbe, csak időbe, hogykicsit rendberakják. Szerinted zavartak valakit? Veszélyeztettek valakit? Szerintem nem.

sga 2008.02.10. 09:20:18

"Az illegális autóversenyzők szégyene az ilyen kis söpredék aki saját magára is veszélyes"

Az illegális autóversenyzők pedig az a söpredék kedves barátom, akik az összes többi autós, és általában a társadalom szégyene. Bármit hisznek is magukról, amíg nem épített, zárt pályán májerkodnak ugyanolyan ön és közveszélyesek, mint ez a BMW-s gyilkos. Le kéne csukni az összeset.

istvn 2008.02.10. 09:22:07

Véleményem szerint, egy ilyen eset után, hétfő reggel 8:00 órakor, meneszteni kellene a Budapesti Rendőrfőkapitányt.
Ugyanis ez a baleset az ő mindenkori semmittetvésének az ékes bizonyítéka. Kb. 20 éve nem láttam éjjel(de nappal sem) rendőrt a Váci úton, Bécsi úton, Üllői úton, stb. Ha vannak, akkor a Trabisokat zaklatják, akik 60 km/óránál többel alig tudnának menni.
Érdekes az is, hogy egyetlen rendőr sem mer megállítani nappal sem (!) gyorhajtó fekete mercédeszt, ne adj isten száguldó kormányzati Audit!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 09:44:30

Ennek nem sok köze van a rendőrökhöz, szerintem. Nem a rendőrkapitányt meneszteném hanem elkapnám azt a másik kettőt akik segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak és a nyakukba basznék fejenként 10 évet..

0xFFFF 2008.02.10. 10:12:21

"Az illegális autóversenyzők szégyene az ilyen kis söpredék aki saját magára is veszélyes"

Az illegális autóversenyzők szégyen önnön maguk az illegális szó okán. Ezek azok a falusi parasztok, akik a golf II-esre kék ledeket akasztanak, sport"kidörrenőt" és esetleg fúrják a hengereket. Ettől azt hiszik, a verda F1 ready.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 10:30:44

>Az illegális autóversenyzők szégyen önnön maguk az illegális szó okán. Ezek azok a falusi parasztok, akik a golf II-esre kék ledeket akasztanak, sport"kidörrenőt" és esetleg fúrják a hengereket. Ettől azt hiszik, a verda F1 ready.

Igen? Ezek a falusi parasztok( amúgy gondolom te a tahó pesti kategória vagy-csak ,hogy általánosíthassak én is) általában nem a szalagkorlátba csapják bele a kettesgolfot hanem elmennek valami régi bekötőútra ahol naponta két autó megy el, és ott ökörködnek. Szemben veled, kedves pesti nagymenő akik azt hiszik, hogy minden tudnak, mert nyolcvannal menni a városban nagy buli. Német ismerőseim elszörnyülködtek mikor ledudálták őket pesten minden lámpánál, mert nem mentek nyolcvannal MINDENHOL. Abban a városban ahol iylen közlekedési "kultúra" van inkább csendben kéne maradni. Ha itt vidéken, mondjuk Veszprémben ahol lakom, így vezetnél hamar rájönnél, hogy a piros lámpánál agyonverne valaki és csodálkoznál, hogy nincs szerencséd. Szóval szerintem jobb ha nekem egyik belvárosi zsúrpubi sem kezd el okoskodni, mert nincs mire arcot villantani.

Rocko- 2008.02.10. 10:54:40

hah, nem nézek ide két napig, aztán 142 komment. asszem ez kint volt főoldalon. :)
no: "Valamint azért mert a város állítólag nem versenypálya." nem állítólag, valóban nem. ez alól egy kivétel van, de amint bárki bekerül eggy csapatba, akkor és ott nyomhatja neki. igen, Monacoban.
többivel egyetértek teljesen, nem nagyon lehet erre még mit mondani. vagyis talán annyit, h hiába adnának alám 1000 lóerős autót, akkor se tolnám neki. egyszerűen nem szoktam. max. felkenném magam a tesco parkolóban, ott legalább nem ölök meg mást.
ha az anyuka be akarta csatolni magát, akkor már rég megtehette volna. nem csak verseny közben. beszállás után rögtön. olyan meg nincs, h kuss a neve. én bekötöm magam minden autóban, nincs olyan, h "kuss". vagy ha igen, akkor kiszállok, de az ember így nem beszél az ismerőseivel, barátaival. pláne nem a feleségével. ha meg nem tetszik ahogy vezet, akkor megállítom és kiszállok. inkább gyaloglok 10 kmt, minthogy ne tudjak lábra állni az elkövetkező 30-40-60 évben.
és ugye ennyit erről a zéró toleranciáról.

kRoy · www.kroy.hu 2008.02.09. 17:05:52
"Ilyen alapon az is megtörténhetett, hogy piros lámpánál a gyerek ikertestvérét elrabolták a hátsó ülésről..."
ilyen alapon az is meg lehet, h egy gyereket gyereküléssel EGYÜTT lopnak el. egy két ajtós kocsiból.

kRoy · www.kroy.hu 2008.02.09. 18:16:11
"Látom, mindenki figyelmét elkerülte az az apró tény, hogy semmi hivatalosat nem tudunk a körülményekről."
biztos, h nekedn em elég hivatalos az, h nagy sebességgel elkapott egy járdaszigetet, egy kanyarodósávban, ráadásul rossz irányú ívben?

Knight 2008.02.09. 19:22:33
"Savoya park frissen átadott egyenes belső útján nyomták egy ideig a srácok"
na hát ezt nem értem, mert a park mellett, a szerémi úton egy darabig nincs közvilágítás.

orgasmuschforscher 2008.02.09. 19:34:14
"versenyzés: fel kellene rakni pár kamerát a megfelelő helyre...."
van egy pár. de mit érnek, ha senk ise nézi, vagy ha nézi, akkor leszarják, h mi történik ott.

pkovaks 2008.02.09. 22:49:24
de, lehet tudni: asszem az egyik elhagyta a fél lábát, a másik meg adócsalás miatt menekült külföldre, ahol megölt egy embert.

scheerti · scheerti.blog.hu 2008.02.10. 09:17:54
"de ha esetleg ott tolta volna egy anyuka a gyerekét..." :DDD

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 11:00:48

Igen, elhagyott katonai reptereken babakocsit tólni ősi román szokás...

Balazs 2008.02.10. 11:01:00

Scheerti, bocs, de ez egetvero baromsag, hogy ledudalnak ha nem mesz 80-nal mindenhol Pesten. Meg k eros tulzasnak is sok. Sehol nem fognak ledudalni ha nem tokolsz (ertsd: legalabb kozeleben mesz a megengedettnek, mondjuk 50/45, 60/50). Szerintem ne menj le Te is arra a szintre, ahol mindenkinek minden fekete vagy feher, aki mar kiforgatta valaha is az autojat redline-ig, az mar gyilkos, aki videki az taho, satobbi.

Ha valakinek hisztizni tamad kedve hogy itt gond van a kulturaval, menjen el egy kicsit Bukarestbe, sirva fogja visszakonyorogni Pestet. Mondjuk ez is altalnositas, ott vannak anarchikus de jol mukodo es jo otletek, pl. 3 sav, jobb oldali a kanyarodo, masik ketto egyenesen, a kozepsobol is kanyarodnak ha a masik ut ket savos. Sosincs karambol, mindnki tudja, hol a helye, hova kanyarodjon be. Arrol mar nem is beszelek, hogy ahol tehetik, 2-bol 3, 3-bol 4 savot csinalnak a lampanal, hadd menjenek kulon a kanyarodok. Viszont ezeket leszamitva eleg durva a moral.

Egyebkent lenne ra egy fogadasom, olvasva itt nehany hozzaszolast, hogy nagy reszenek nincs jogositvanya, vagy gondja van a vezetessel. Ejszakai bekotoutra reszegeket meg babakocsikat vizionalni, 60-nal az orszaguton cammogo partjat fogni legalabbis ezekre vall.

Ficere 2008.02.10. 11:02:41

Scheerti,

Miután kb. 30-an mondták el, hogy minden *közúti* illegális "autoversenyző" (tehát nem elzárt katonai pályán stb. stb. versenyő) hülye agyament börtönbe való gyökér, talán be kéne látni valamit, nem?
Esetleg kérd meg az indexet, hogy többet ne rakjanak ki (ha sem belátni nem tudod, hogy nem jól látod a dolgokat, se a kritikát nem tudod elfogadni).

A normális embereknek maga az "utcai versenyző" egy szitokszó, ne csodálkozz, ha ugranak amikor valaki védeni próbálja őket. Ne tedd. Ők a rosszak.

Rocko- 2008.02.10. 11:03:35

www.indavideo.hu/video/Biztonsagi_ov_szimulator
esetleg ha valaki itt a biztonsági öv ellen kardoskodna. fele kommentet nem olvastam el, mert úgyis anyázás.

Ficere 2008.02.10. 11:04:18

"hanem elmennek valami régi bekötőútra ahol naponta két autó megy el, és ott ökörködnek."

Nem hiszem el. Mi kell neked, hogy felfogd: ILYEN NEM LÉTEZIK!!!!!
Vagy tán 24 órára előre látod a jövőt???

Dedó, komolyan mondom... fel kéne nőni.

Ficere 2008.02.10. 11:07:32

"Ejszakai bekotoutra reszegeket meg babakocsikat vizionalni"
A babkocsi talán erős, a részeg egyáltalán nem.

Sőt, mifelénk az őz/róka stb. sem ritka éjjel. Persze akinek apu fizeti a törött kasztni javítását... :))

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 11:10:33

>Esetleg kérd meg az indexet, hogy többet ne rakjanak ki (ha sem belátni nem tudod, hogy nem jól látod a dolgokat, se a kritikát nem tudod elfogadni).

De te mi alapján döntöd el, hogy mi a jó? Részeg parasztbácsikat és babakocsis anyukákat vizionáltok mindenhova. A diszkóbalesetek elég nagy része végződik így, mégsem rinyál senki, mondván drogos fiatalok műve volt az egész. Még mindig nem érted, de nem is fogod, utálom a városban versenyző faszokat, mint feljebb írtam, ismerőseim pályát alakítottak ki, illegálisan mert nem votl rá engedélyük, még halló-látótávolságban sincs semmiféle település nemhogy babakocsis anyukák. Mégis illegálisan versenyeznek, mert nincs papírjuk. Én előbb mondanám rájuk, hogy normális gondolkodásúak mint arra aki a közúton kezd el beparázni mindentől.

>Scheerti, bocs, de ez egetvero baromsag, hogy ledudalnak ha nem mesz 80-nal mindenhol Pesten. Meg k eros tulzasnak is sok.

Van alapja, hidd el. De kb olyan sztereotípia mint a falusi parasztozás...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 11:14:59

Ficere, kész, kimondom, te egy hülye fasz vagy! Mi az, hogy nincs. Szakadj már el Budapesttől te gyökérkefe! Vidék is létezik, akármennyire is hihetetlen neked. Sőt, van ebben az országban még 8 millió ember aki nem pesten lakik, ezt sem tudtad igaz? Vidéken vannak ilyen utak. Őz, meg róka mi? Most akkor te tulajdonképpen miért is aggódsz? A kocsiért vagy az őzikéért? Ha még azt leírod, hogy a gyorsulók tapossák le a hóvirágot akkor meghülyülök. Kapj már a fejedhez jóbarát...

Ficere 2008.02.10. 11:19:06

scheerti · scheerti.blog.hu 2008.02.10. 11:10:33
>Esetleg kérd meg az indexet, hogy többet ne rakjanak ki (ha sem belátni nem tudod, hogy nem jól látod a dolgokat, se a kritikát nem tudod elfogadni).

Csak ismételni tudom. Aki nem zárt pályán versenyez, az felelőtlen, és csak remélheti a többség, hogy csak saját magát töri majd össze, és nem mást.
Személyeskedéssel pedig nehéz vitát nyerni. Most az jön majd, hogy menjek el hozzád, és majd megversz? :) mennyi idős vagy, 17? :)

Ficere 2008.02.10. 11:21:37

Egyébként pedig nem vagyok pesti, sohasem voltam. De mégegyszer leírom, hátha a súlykolás hat picit: NEM LÉTEZIK olyan, hogy "csak 2 autó" jár valahol egy nap. Ha nincs lezárva, akkor NEM TUDOD, hogy mikor és mi téved rá. Lehet, hogy 10 éve egy lepke se járt arra, de ha nincs lezárva, és pont akkor téved rá valaki mikor a jófej haverjaid ott nyomják, akkor majd gondolom sajnálkoztok és a világot hibáztatjátok? Na ilyet nem csinál egy felnőtt, normális ember. Nem tudom jobban szája rágni, olvasd el a kommenteket, vagy a fele erről szól.

Balazs 2008.02.10. 11:25:03

Ficere 2008.02.10. 11:07:32

> Persze akinek apu fizeti a törött kasztni javítását... :))

Ebbol sem artana felnoni. Ha valakinek van valami nagyobb teljesitmenyu, komolyabb, vagy akar egy takolt racsingtuning autoja akkor azt mar Apu teremthette elo, mi?

Gondolj(!) bele kerlek, hogy ha Te mint apa 1) nem vennel ilyet a fiadnak mert felted 2) ha hazajon hogy egy elhagyatott bekotouton elutott egy ozet/rokat/babakocsit/reszeget/biciklist azt mondod neki, hogy hat persze, itt van negy kilo, eleg lesz a javitasra, esetleg egy uj nagyobb turbot nem szeretnel ha mar ugyis szetszedik, fiam? :)

Balazs 2008.02.10. 11:28:02

scheerti · 2008.02.10. 11:10:33

> Van alapja, hidd el. De kb olyan sztereotípia mint a falusi parasztozás...

2001 ota vezetek Pesten. Nincs alapja. Nem dudalnak le sehol ha nem mesz minimum 80-nal. Az ismeroseid nyilvan gyokkettovel mentek feltartva a forgalmat mert nincs helyismeretuk (hogy is lenne hiszen nemetek), aztan nem gyengen szineztek ki az egeszet. Kar ebbe mast belemagyarazni.

Ficere 2008.02.10. 11:30:23

Balazs 2008.02.10. 11:25:03
Ficere 2008.02.10. 11:07:32

> Persze akinek apu fizeti a törött kasztni javítását... :))

Ebbol sem artana felnoni. Ha valakinek van valami nagyobb teljesitmenyu, komolyabb, vagy akar egy takolt racsingtuning autoja akkor azt mar Apu teremthette elo,

Ki beszél erről? Bárki lehet felelőtlen, gyerekes gondolkodású, nemkell hozzá "spéci verda". 1.1-es suzikival is lehet veretni olyan úton, ahol "úgyse jön majd erre senki és semmi".

A második részt meg úgy, ahogy van, nem értem :)

Gy.k: Az "apucis" résszel csak a közúton "versenyzők" dedós gondolkodásvilágát igyekeztem megvilágítani.

Balazs 2008.02.10. 11:36:06

Ficere 2008.02.10. 11:30:23

> Ki beszél erről?

Te, eleg vilagosan, itt:

> Persze akinek apu fizeti a törött kasztni javítását... :))

Meg ki is emeltem. Ezt nem tudom maskepp erteni, mint ugy, hogy ha osszetorik, azt Apu finanszirozza.

Ficere 2008.02.10. 11:36:45

Akkor újra, hátha most átmegy:

"Az "apucis" résszel csak a közúton "versenyzők" dedós gondolkodásvilágát igyekeztem megvilágítani."

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 11:39:00

>Személyeskedéssel pedig nehéz vitát nyerni. Most az jön majd, hogy menjek el hozzád, és majd megversz? :) mennyi idős vagy, 17? :)

Te nem vagy ép, barátom. Nem tudom mondták e már? Vitát nyerni? Ne szopass. Ugyanazt a szart nyomod mióta idetaláltál. Van két mondatod, amit lengetsz itt mint kurva a liliomszálat és nincs egy önálló gondolatod. Nem lennék meglepve ha tanár lennél. Ezt a megverés dolgot, hogy sakkoztad ki? Ki mondott ilyet? Szerintem pont az az ökör aki az ilyen szart előhozza. Nem szeretek szájkaratézni, sem veled, sem a többi okosodó észlénnyel akik unalmukban felmennek egy blogra és elkezdik a dumájukat nyomni, anélkül, hogy bárki is kiváncsi lenne rá. Nem vagyok 17 éves, de ismerek sok 17 évest akik komolyabbak nálad, sokkal. Jogsid azért ugye van???

Ficere 2008.02.10. 11:46:25

Nem én személyeskedem továbbra sem... vegyél be eny nyugtatót szerintem.

Ficere 2008.02.10. 11:21:37 - azért vagyok kénytelen ismételni magam, mert az alapvető dolgokat nem vagy kénytelen elfogadni, sőt ahogy nézem felfogni sem. Nem te irányítod a világot, ahogy a "racsingos" pajtijaid sem. Aki kicsit megkomolyodott már, az ezeket felfogta, és vagy nem versenyez, vagy tényleg zárt pályákon, felügyelt versenyeken teszi ezt. Egyszer majd talán a spanodjainak is eljön ez pillanat, addig is mindenki ép és egészéges marad!

Balazs 2008.02.10. 11:46:57

Ficere 2008.02.10. 11:36:45

Elsore is ertettem, csak azt mondom, hogy vilagosabban fogalmazz, mert nem ezt irtad le.

Ficere 2008.02.10. 11:47:21

eny=egy, Kénytelen=képtelen

bocsi, nem saját a klaviatúra :)

Ficere 2008.02.10. 11:48:02

Balazs 2008.02.10. 11:46:57
Ficere 2008.02.10. 11:36:45

Elsore is ertettem, csak azt mondom, hogy vilagosabban fogalmazz, mert nem ezt irtad le

Ok, bocs ha félreérthető volt!

Ficere 2008.02.10. 11:51:09

Mellesleg pár éve külföldön éltem, ahol tényleg voltak olyan szakaszok, ahol a madár sem jár hetekig :) és persze volt, ahol én is nyomtam, de csak kizárólag ott, ahol beláttam a szakaszt magam előtt annyira, hogy tudjam: meg lehet állni még időben.
Ma visszagondolva, még így is felelőtlen voltam akkor, mert mi lett volna, ha szemből is kicsit jobban nyomja neki valaki...

Balazs 2008.02.10. 11:53:57

Ficere 2008.02.10. 11:46:25

Ficere, hany ilyen megkomolyodott csak legalis versenyzot ismersz? Ne legyel olyan naiv, hogy ok a palya kijaratig/-tol 50-nel mennek a "verseny"autoikkal.

Ficere 2008.02.10. 11:55:25

Balazs: legalább kettőt ismerek, az egyiknek VII-es EVO-ja van, a másiknak meg egy Honda blackbird :)
Bár az igazat megvallva, ők korábban se nagyon nyomták közúton... lehet, hogy a normálisak már annak is születnek? :)

Balazs 2008.02.10. 12:03:57

Ficere, vezettem mar EVO-t, igaz IX-est. Nemtom Te menynire ismered, szerinted menynire eletszeru vele 50-nel menni ejjel egy kihalt utcan? Ugy, hogy az 50 mar-mar kenyelmetlenul lassu tempo az autonak, es mondjuk allo helyzetbol is 2mp alatt felgyorsul ra.

Egyebkent gondolod vagy tudod, hogy nem nyomjak? Koltoi kerdes volt, hacsak nincs allando berleted az autojukba/motorjukra, nem tudhatod mit csinalnak egyedul.

Balazs 2008.02.10. 12:05:35

Persze ha treleren viszik a versenyre a gepeket, akkor elnezest. Egyebkent sajnos nem tudom elhinni, hogy betartjak veluk a szabalyokat. (Vegyuk ugy, hogy bennem van a hiba.)

Balazs 2008.02.10. 12:10:52

Meg annyit, hogy az EVO-t a kiskunlachazi repteren vezettem. Mielott vki betonnak nez es belem kot :)

Ficere 2008.02.10. 12:12:13

Balazs: az EVO-nál rém egyszerű a megfejtés: van másik kocsija is az illetőnek.

Mellesleg ültem már mellette, és igen, lehet vele 50-nel menni a városban. Az más kérdés, hogy pirostól 0.8 mp alatt gyorsul fel rá :) ha olyan kedve van. De nem ez a megszokott. Versenyezni pedig soha pályán kívül.

asbi` 2008.02.10. 12:25:36

Ficere 2008.02.10. 11:51:09
"Mellesleg pár éve külföldön éltem, ahol tényleg voltak olyan szakaszok, ahol a madár sem jár hetekig :) és persze volt, ahol én is nyomtam, de csak kizárólag ott, ahol beláttam a szakaszt magam előtt annyira, hogy tudjam: meg lehet állni még időben.
Ma visszagondolva, még így is felelőtlen voltam akkor, mert mi lett volna, ha szemből is kicsit jobban nyomja neki valaki... "

Akkor mégis mi a ráknak osztod itt az észt? Hatalmas öngól ember..
Mo-n ugye nincs olyan út amit be lehet látni rendesen ugye? Jéééézusom....

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.10. 12:44:36

>Az más kérdés, hogy pirostól 0.8 mp alatt gyorsul fel rá :) ha olyan kedve van. De nem ez a megszokott. Versenyezni pedig soha pályán kívül.

És akkor nem félted a tanulóvezetőket, meg a babakocsis anyukákat, te idióta? Elhiszem én, hogy egy másodperc a 0-50 a haverodnak, csak nem mindenkinek annyi, hátha pont a 0,8 közepén ugrik le elé a városban a labdája után futó kisgyerek.. Hülye vagy mint a föld...

Ficere 2008.02.10. 12:49:02

Üdv a frissen megjött spanoknak :)
A kizárólag személyeskedésbe fulladás legalább jól tükrözi a blogszerző személyiségét, a lényegi téma már úgy is túl lett rágva. Szerencsére lekerült az indexről. További szép napot, kevés közúti gyilkosságot az egész galerinek! :)

rognork 2008.02.10. 16:17:08

eléggé fárszt már az okosok anyázása, amit egyrészt könnyű megtalálni itt, persze anonim módon. ide lehet írni: kurva anyád, dögölj meg. sajnos ugyanerre jöttem rá a közlekedésben is. bent ülsz az acélgubódban, és senki nem tudja, hogy egy kis pattanásos fasz vagy, esetleg kopaszodó aktakukac, talán 60-as nagymama. és emiatt mindenki úgy érzi, hogy bármit megtehet, mert maximum egy rendszám látható belőle. krózolhat 30-cal, telefonálva, hátulról úgysem látszik, mire meg látod, már nem érdekel. addig, amíg láthatatlanok vagytok, nagy a pofátok, meg írogattok mindenféle faszságot okosan. komolyan mondom, ha eddig lett volna kedvem/időm blogot írni, most egy kósza shift+del-t nyomnék az egészre.

GabriSanyi · http://htst.hu 2008.02.10. 20:29:57

Nem unjátok még?

ugyanarról dumáltok, hogy az illegális versenyzés rossz, meg aki csinálja az lelövendő.

De ha egy külön útszakaszon csinálja, ahol max az őzike mehet elé az mér zavar? Nem mind1 hogy hal meg?Vagy netán annyira sajnáljátok az őzikét?Várj kitalálom:éjszaka 23:00 elhagyatott,lezárt,ezer éve nem használt kayargós szakasz atz erdőben, és wáá a kanyarban egy babakocsit tologató anyuka tűnik fel,rögtön mögötte egy járókeretes néni...

A vároban feszítős racsinget én is elítélem,az ilegális de úgy ahogy szervezettet is,csak pályán,elhagyatott(és lezárt) reptéren vagy elhagyatott(és lezárt) útszakaszon...meg úgy általában az agyatlan menést is..kinek hiányzik hogy elvegyék a jogsiját,meg fizetessen rengeteget a yardnak...

amúgy aki leírja egy autós blogra hogy az autó arra van hogy eljuss A-ból B-be az húzzo innen a rákba, adja el kocsiját, vegyen belőle pár évre előre volán meg máv bérletet..és akor még kényelmesebben is utazik..
Stop.

U.I.:Amúgy az a faszság hogy elkezd a sok paraszt személyeskedni...nem ismered se Scheertit se Csiky-t, mér alkotsz róla véleményt egy poszt alapján?Ez a bunkóság, nem pedig hogy Ők néha odalépnek a kocsinak.
Tényleg Stop.

Norbee · http://pecsiautosport.hu 2008.02.10. 22:08:32

scheerti

Nyilván senkinek nem lehet kifogása az ellen, ha egy használaton kívűli területen szórakoznak a versenyezni vágyók. Ha összecsukják a vasat, magukat, egymást, majd a yarddal meg egymással elszámolnak. De nem is ez volt a probléma.

Én még nem nagyon láttam például az amatőr versenyeken indulni azokat, akik itt a környéken utcai "versenyzőnek" számítanak. Talán tartanak attól, hogy a többi amatőr versenyző esetleg elkeni a szájukat? Pedig egy szlalomversenyen meg lehet mutatni, ki milyen ügyes, kinek milyen gyors a kocsija! A fotocella nem csal. És esetleg lesz egy kupája is, ami igazolja, hogy valamit tud. Jaaa, hogy ott nincs meg a rizikója a rendőri fellépésnek? Ha csak ez kell, minden amatőr versenyre kihívjuk a yardot, autó- és iratellenőrzésre :)

Az éjszakai, "kihalt" utakon illegális gyorsulókkal az a baj, hogy néhányuk (nem mind!) nem tudja abbahagyni az eszetlenkedést a "verseny" végeztével és hazafelé csapja oda a vasat, a benne ülő barátaival, barátnőivel. Esetlegesen ütközve egy szembe jövő ártatlan autóssal. Ez is létező probléma...

apamacko 2008.02.11. 16:21:16

Nekem van két kislányom ezért talán a jövendőbeli apáknaál jobban elszomorít ez az eset.
A gyerek legalább be volt kötve de ki neveli fel ?
Az apa aki nem lesz normális ember ezután és nem a fizikai sérülésekre gondolok ? Vagy nem volt normális eddig se ? Mondhatjátok. De itt nincs mentség egyik szülőnek se, mert ha anyu beköti magát akkor tán ez még feldolgozható lenne.

De épp aznap történt velem az alábbi eset ami nem versenyzés de több szabály dúrva felrúgása.
Hazafelé megyek, fehérvár határában vasúti átjáró, felmarás, táblázás, 40-es tábla kettős záróvonal.
Lassítok egyenes út jól belátható 20 éve erre járok így bocsi 50-nel megyek. Utánam egy Transit és a síneken dupla záróvonalon megelőz úgy 70-80-al. Ez már sok nekem így beintek ami nem szokásom!
A srác visszalassít 50-re gurul előttem (tán megverekszünk ?) majd miután vége a záróvonalnak ő is beint és elhúz. Itt mit mondjak ??

Norbee · http://pecsiautosport.hu 2008.02.12. 06:28:37

Apamackó

Igen, ez az a viselkedési séma, amit már egy másik posztban is fejtegettünk. A túlfejlett éntudat, a marha nagy -hibásan értelmezett- demokráciában mindent szabad, letolni mindenkit, nem számít milyen áron átgázolni mindenkin.
Egyébként nem értem ezeket az embereket. Sosem lehet tudni, ki ül a másik kocsiban. Volt ugye az az eset, hogy a trabantost letolta a kamionos, erre a trabis utána ment és egyszerűen lelőtte a vadászpuskájával a sofőrt. Sosem lehet tudni, hogy milyen pszichopata ül a lealázandó autóban. Nekem is sokszor szétdurran az agyam, amikor valaki barom az utakon, de fegyelmezem magam, nem mutogatok, mert előfordulhat, hogy egy akkora paraszt ül a másik kocsiban, hogy simán agyonver. Akkor marhára megérte...

bergoni 2008.02.13. 07:59:53

hát igen...
történt ecer kb 10-11 éve hogy volt egy hőn szeretett Yugo Skála 55 (Zastava) és most nem röhögtök! erre volt pénz akkoriban, mondjuk annyiért vettem mint amennyiért most egy 320-as E30-ast vennél! Szal, egyenes úton - nem versenyezve - sikerült másfeles oldalirányú szaltót megtéve árokban landolnom a kis vassal.
Helyszín: B.-A.-Z. megye, Polgár és Tujváros közötti szakasz, a Tisza híd előtt.
Nos a pördülési/indulási sebességem kb 60 km/h, az út jobb oldalát telefonpóznák szegélyezték, az út mindkét oldalán öblös nyárfák nyúltak az ég felé (mostanra kivágták az összeset) + az előttem haladók közeledő felvillanó féklámpái + a jég amit hozzátett. Egyszóval menekülési lehetőség sehol, ráfékezel, megtapasztalod, hogy alattad jég van, holott annak semmi előjele nem volt, a kocsi elindul a telefonpóznák irányába, korrigálsz - persze sok volt, nézed a szemközti árok tövében masszívan feszülő nyárfák törzsét, majd visszakorrigálsz ismét telefonpózna, korrigálsz ismét a nyárfák, de eközben a szembejövő forgalomban a menetrend szerint érkező távolsági ikarusz miatt dönteni kellett... racsnist húzol, a kicsi kocsi menetiránynak háttal fordult és a szemközti útpadka irányába megcsúszott. Na ott a másfeles szaltó oldalirányban és mély árokban fejjel lefelé, a haladási irányoddal szemben érkezel meg. az autó annyira nem tört meg mint a piros bömös és ez egy yugo volt nem a német precizitás. A távolsági ikaruszból lepattant vagy 15 ember és annyiban segítettek hogy feltépték az ajtót, mert belülről kinyitni nem lehetett, eldeformálódott a kaszni, így ki tudtam kászálódni a kis yugóból. Egy karcolás sem esett rajtam, a biztonsági öv be volt kötve, csak akkor ütöttem meg a buksim amikor fejjel lefelé kioldottam a biztonsági övem :-).
1 hét múlva eladtam a roncsot, és igaz vontatva, de lábon vitték el a kis drágát.

---- ---- ---- ----

Szó mi szó, a bömös apuci 33 éves fejjel még mindig nem fogta fel hogy ki a fontosabb az életében, a saját családja, vagy az, hogy az ellenfél lássa az ő rendszámát "bocsi de leelőztelek" címmel - szánalmas

Triznyai Döme 2008.02.13. 20:21:39

rognork 2008.02.10. 08:30:04

"kimaradt egy szó: szerintük úgy biztonságos. amúgy meg erről beszéltem, amit most műveltél, kisfiam. és a vészhelyzetben az is benne van, aki balfaszságával és/vagy vezetni nem tudásával szopatja a kedves autós társakat. aki nem tud vezetni, az ne vezessen. mert k unalmas 2 órát 60-nal kanyarogni egy papa mögött."

Ha Velorexed v. más, muzeális járgányod van, akkor biza tudomásul kell venned, hogy ez vele jár. Ha meg legalább egy 500-as Trabi feszeng a popód alatt, akkor javaslom, végy néhány pótleckét (különös tekintettel az előzés helyes végrehajtására) mert két órát egy fűnyíró mögött is égő caplatni és igen komoly vezetéstechnikai hiányosságokra utal.
"...aki nem tud vezetni, az ne vezessen..."

Triznyai Döme 2008.02.13. 20:28:51

Scheerti!

Ha egy autópályán mindenki szembe jön (néhány utcai harcost kivéve), akkor nem árt félrehúzódni az első pihenőbe és elgondolkodni, hátha nem MINDENBEN van igazad.

Tudom, 22 évesen nem sokat jelent neked az, hogy "TÖRVÉNY". Ebben a korban én is azt hittem, hogy én fingom a passzátszelet, de pár húzós szitu után ahol csak a hülyék közmondásos szerencséje óvott meg (no nem a haláltól, annyira elmebeteg még akkor se voltam) de súlyos kocsi- és csonttörésektől biztosan, újra átgondoltam a világ folyását és azóta NEM MEGYEK BELE necces helyzetekbe.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.13. 20:38:46

frissjogsis önmagam mellé én sem ülnék be szívesen...

Triznyai Döme 2008.02.13. 21:40:35

Félreérted. Nem a friss jogsis a veszélyes. A kezdő az fosik, bizonytalan, elemi hibákat képes elkövetni, DE JELLEMZŐEN NEM BAROMKODIK! A veszély akkor kezdődik, amikor a józsi 50-100e km után kezdi elhinni magáról, hogy Loeb, Grönholm, Solberg egy piti kezdő hozzá képest, "jő hegyeken szökellve", az óceán a térdéig ér és egy falásra kapja be a Napot.

Én ugyan megtettem már vagy hatszor-hétszer a Föld-Hold távolságot de már régen nem hiszem, hogy húdejól vezetek.

camell 2008.02.18. 20:13:59

A témába vágóan nekem ez ugrott be:
youtube.com/watch?v=yIMkskLhVHk
Bocs, lehet, hogy durva,, de aki hülye, haljon meg.

cicus 2008.03.09. 18:38:17

szerintem a városban is lehet vérsenyezni csak egy jó hej kell .!!!

csiky944 2008.03.09. 21:27:44

pontosan,ott van Monte Carlo
süti beállítások módosítása